Tânără servește o felie de pizza

Trebuie să evitați pizza atunci când sunteți la dietă?

Oamenii din întreaga lume adoră pizza. De fapt, doar în SUA, se estimează că undeva la 350 de felii de pizza sunt vândute în fiecare secundă! Aceasta este o cantitate mare de pizza, ca să nu mai vorbim de alte țări, cum ar fi Italia, care au la rândul lor un consum ridicat de pizza. Copiii și adolescenții înregistrează, de asemenea, un consum ridicat de pizza; un studiu a constatat că pizza a fost a doua sursă principală de calorii pentru copiii din SUA.

Pizza este nepotrivită pentru dumneavoastră? Există numeroase moduri de a mânca pizza. Modul sănătos (gândiți-vă la legume) sau modul nesănătos (gândiți-vă la pepperoni, cașcaval, cârnați, șuncă). Dacă limitați consumul de pizza la o dată pe săptămână și încercați toppinguri sănătoase, atunci nu este nepotrivită pentru dumneavoastră.

Consumul de pizza este nepotrivit pentru dieta dumneavoastră? Depinde; cu siguranță ar putea fi. O felie medie de pizza poate furniza cel puțin 350 de calorii.

Desigur, nu toate tipurile de pizza sunt făcute la fel, iar valoarea nutrițională poate varia foarte mult. Dacă încercați să slăbiți, vă puteți bucura de pizza atâta timp cât faceți alegeri inteligente.

Pentru a evalua dacă consumul de pizza este nepotrivit pentru dieta dumneavoastră, trebuie să luați în calcul și dieta generală și cantitatea consumată.

De ce pizza are o reputație proastă

Pizza poate avea un conținut ridicat de calorii, grăsimi și carbohidrați rafinați, în timp ce este săracă în fibre. Acest lucru poate fi opusul a ceea ce ar trebui să căutați în alimente atunci când vreți să slăbiți.

Desigur, conținutul nutrițional poate varia și, în general, consumul de pizza la un restaurant va oferi mai multe calorii decât prepararea propriei pizza acasă.

Faptul că copiii mănâncă atât de multă pizza poate fi ușor îngrijorător, deoarece poate fi o sursă concentrată de calorii.

În medie, când copiii mănâncă pizza, consumă aproximativ 400 de calorii, iar adolescenții consumă aproximativ 600 de calorii, conform statisticilor.

Pe măsură ce nivelul obezității crește la copii și adolescenți, se recomandă reducerea alimentelor cu conținut ridicat de calorii.

Condimentele precum pepperoni, brânză, cașcaval, cârnați, șuncă etc. se pot adăuga, de asemenea, la conținutul de calorii și grăsimi al unei pizza.

Dacă există o crustă groasă sau un strat de aluat, toată pâinea poate adăuga calorii, în timp ce nu oferă prea multe fibre.

La ce să vă uitați la pizza dacă vreți să vă bucurați de ea în timp ce pierdeți în greutate

Înseamnă asta că nu puteți mânca pizza dacă vreți să slăbiți? Ei bine, dacă modificați pizza, ați putea încă să o încadrați într-o dietă sănătoasă.

Unele aspecte de luat în considerare atunci când vă urmăriți greutatea și mâncați pizza sunt următoarele:

Dimensiunea porției: dacă doriți o felie sau două de pizza, savurați-le, dar limitați-vă doar la atât. Mâncați sănătos în restul zilei.

Nu mâncați pizza zilnic, ci mai mult ca un tratament special și bucurați-vă de ea când mâncați.

Optați pentru crustă subțire: pizza cu crustă subțire va avea mai puține calorii și carbohidrați simpli.

Alegeți toppinguri de legume: evitați carnea grea și brânzeturile pe pizza. Lăsați stratul de brânză mai ușor și puneți legume.

Cum puteți crește profilul nutrițional al unei pizza?

Există multe modalități creative de a vă bucura în continuare de pizza, în timp ce o faceți mult mai sănătoasă.

Dacă doriți pizza, dar nu doriți o masă bogată în calorii, luați în considerare aceste înlocuiri și alternative.

Schimbați crusta. Doriți să înlocuiți pâinea albă pentru o opțiune de aluat de pizza mai sănătoasă? Luați în considerare utilizarea unei cruste de conopidă sau cartof dulce.

Aceste opțiuni sunt, de asemenea, fără gluten.

Textura poate fi puțin diferită la început, dar creșteți nivelul de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale pentru baza dumneavoastră de pizza.

De asemenea, ați putea lua în considerare înlocuirea unei cruste de cereale integrale, tortilla sau pita pentru baza unei mici pizza personalizate.

Aceasta poate furniza o opțiune de cereale integrale pentru a crește, de asemenea, conținutul de fibre.

Puneți mai multe legume. Pizza este o pânză deschisă pentru toppinguri creative! Înlocuiți carnea grea și grasă cu legume.

Adăugarea de legume înainte sau după prepararea unei pizza poate adăuga o varietate de textură, aromă și culoare.

Adăugarea de legume prăjite, roșii, ananas pentru o opțiune crocantă sau mai moale ca topping-uri pe pizza.

Adăugarea unor legume proaspete, poate condimentate cu ulei de măsline, pe pizza după coacere poate fi mai mult ca o salată pe pizza.

Adăugarea de legume suplimentare la pizza poate crește conținutul nutrițional și, de asemenea, vă poate face să vă simțiți mai plini după ce ați mâncat datorită conținutului mai ridicat de fibre.

Puțin cașcaval ras în locul unui strat gros poate, de asemenea, să mențină densitatea energetică scăzută.

Faceți-vă propriul sos. Sosul de pizza deja făcut poate fi o sursă ascunsă de zahăr adăugat.

Puteți, desigur, să vă preparați propriul sos de paste, dar o opțiune mai rapidă poate fi utilizarea unui sos sau pastă de roșii simple. Adăugați propriile ierburi uscate sau proaspete pentru condimente.

Cât serviți?

În cele din urmă, dimensiunea porției este necesar de luat în considerare dacă aportul de pizza vă va împiedica obiectivele de slăbire.

Cât serviți o dată? Vă simțiți plini sau mulțumiți? Ce mâncați în restul zilei? Vă echilibrați aportul pentru a vă alimenta corpul?

Consumul de pizza tradițională în fiecare zi poate să nu fie cea mai bună alegere pentru pierderea în greutate, dar poate fi savurată în continuare ca un tratament special moderat.

Dacă faceți pizza mai sănătoasă, ați putea să o încorporați mai frecvent într-o dietă sănătoasă de slăbit.

Concluzie

Mulți oameni care urmează o dietă occidentală mănâncă multă pizza, în special copiii.

Pizza este renumită pentru că este mai bogată în calorii, grăsimi și carbohidrați rafinați.

Acest lucru nu se potrivește bine în cadrul unei diete de slăbit, deci ar trebui să eliminați complet pizza dacă doriți să slăbiți?

Puteți face pizza mai sănătoasă alegând o crustă subțire, o crustă alternativă, cum ar fi conopida sau tortilla cu cereale integrale.

Puteți, de asemenea, să puneți mai puțin cașcaval, să optați pentru legume și să eliminați toppingurile de carne procesate.

Dacă doriți pizza tradițională, serviți-o doar ca pe un moment rar de răsfăț în loc de a o transforma într-o obișnuință și echilibrați restul aportului de calorii în alte momente ale zilei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *