Suplimentele pentru pierderea de grăsime funcționează?

Suplimentele pentru pierderea de grăsime funcționează?

Industria suplimentelor este o industrie de miliarde de dolari și există multe suplimente pentru pierderea în greutate din care puteți alege. Cu toate acestea, majoritatea suplimentelor pentru slăbit nu asigură pierderea în greutate pe termen lung.

Uneori, cercetătorii găsesc un nou compus promițător pe care companiile de suplimente îl iau ca pe noua pilulă de pierdere a grăsimii. Cu toate acestea, înainte de a cădea în plasa oricăror promisiuni privind pierderea de grăsime, este important să ne uităm cu atenție la cercetare și rezultate.

Iată câteva suplimente populare pentru pierderea de grăsime și unele dintre cercetările din spatele afirmațiilor privind pierderea de grăsime.

Acid linoleic conjugat (CLA)

CLA este un tip de grăsime care se găsește în cantități mici în carne de vită hrănită cu lapte și iarbă. Unele studii recente au arătat că CLA administrat ca supliment poate ajuta șoarecii să scape de grăsimi. Asta înseamnă că face același lucru și la oameni? Studiile efectuate cu CLA pe oameni au avut rezultate mixte, iar mecanismul exact al modului în care funcționează CLA nu este clar înțeles.

Potrivit unui articol de recenzie din 2012 publicat în Jurnalul European de Nutriție, cercetătorii au concluzionat că CLA ca supliment la om nu a avut un efect semnificativ asupra pierderii în greutate. Unele studii au indicat pierderea în greutate cu CLA în doze mari, în jur de 3 grame pe zi. Cu toate acestea, nu toate studiile au arătat un beneficiu al CLA. Dacă luați un supliment de slăbire cu CLA, nu înseamnă că veți pierde automat în greutate.

Uneori, suplimentele vor avea CLA enumerat în ingrediente, dar cantitatea este atât de mică încât nu va avea un efect vizibil. Unele persoane pot avea efecte adverse de la suplimentele cu CLA, cum ar fi diaree sau constipație.

Ceai verde

Ceaiul verde este un ajutor popular pentru scăderea în greutate și poate fi găsit ca ingredient în suplimentele pentru slăbit. Ceaiul verde conține cofeină și catehine, ambele putând avea un efect stimulator asupra metabolismului. Ceaiul verde ca supliment va avea de obicei cantități mai mari de cofeină și catechine, în comparație cu consumul de ceai verde preparat.

O revizuire a meta-analizei de la TM Jurgens și colab. în 2012 a ajuns la concluzia că suplimentele de ceai verde nu au avut un impact semnificativ asupra eforturilor de slăbire.

Cercetătorii au analizat studiile de reducere a greutății folosind suplimente de ceai verde, cu o durată de cel puțin 12 săptămâni.

Suplimente cu fibre

Unul dintre numeroasele beneficii pentru sănătate ale fibrelor este că întârzie golirea gastrică. Vă poate ajuta să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp, ceea ce vă poate ajuta să reglați pofta de mâncare pe parcursul zilei. Dietele bogate în fibre sunt de obicei încurajate pentru pierderea în greutate din această cauză.

Suplimentele cu fibre pot ajuta la scăderea în greutate. Potrivit unui articol din 2011 din Jurnalul Internațional de Științe Alimentare și Nutriție, atunci când un supliment de fibre numit NUTRIOSE® a fost dat bărbaților chinezi supraponderali, aceștia au pierdut în mod semnificativ mai multă greutate și au resimțit mai puțină foame, în comparație cu un grup de control.

Un studiu din 2010 care utilizează suplimentul cu fibre NUTRIOSE® a concluzionat că acest supliment a îmbunătățit semnificativ rezistența la insulină la bărbații chinezi supraponderali, comparativ cu grupul placebo.

Un cuvânt de precauție cu suplimentele de fibre: nu exagerați. Puteți obține prea multe fibre care ar putea duce la crampe, diaree sau blocaje intestinale. De asemenea, nu uitați să vă creșteți aportul de lichide ori de câte ori creșteți aportul de fibre, fie din suplimente, fie din alimente.

Femeile sub 50 de ani ar trebui să vizeze aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații sub 50 de ani ar trebui să vizeze aproximativ 38 de grame de fibre pe zi.

Un supliment de fibre vă va ajuta să slăbiți? Poate, dar la fel ar putea să vă ajute și o dietă bogată în fibre.
Sursele naturale de fibre includ fructe, legume, cereale integrale, leguminoase și nuci/semințe.

Extract de cafea verde

Extractul de cafea verde a câștigat recent popularitate pentru că este noul supliment de pierdere în greutate la modă. Potrivit unui articol de cercetare din 2012 din Diabet, sindrom metabolic și obezitate, extractul de cafea verde a avut un impact semnificativ asupra scăderii greutății corporale, a indicelui de masă corporală și a procentului de grăsime corporală la subiecții obezi.

Cu toate acestea, doza de extract de cafea verde a variat de la 700 la 1050 mg de extract de cafea verde, iar studiile anterioare au folosit o doză de aproximativ 200 mg de extract de cafea verde. Studiile anterioare cu extract de cafea verde nu s-au dovedit a genera o pierdere drastică în greutate, probabil din cauza discrepanței în doză.

Subiecții din acest studiu au luat fie un placebo, fie o doză mică sau doză mare de supliment de extract de cafea verde timp de 6 săptămâni. Apoi a existat o perioadă de 2 săptămâni fără extract, urmată de repetarea fie a unui placebo, fie a unei doze de extract de cafea verde.

Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la diferite doze de extract de cafea verde și longevitatea rezultatelor pierderii în greutate. Companiile de suplimente pot pretinde că folosesc extract de cafea verde, dar pot folosi doar o doză mică sau un produs diferit de cele utilizate în studiile de specialitate.

Concluzie

Aveți grijă ori de câte ori luați suplimente, deoarece acestea nu sunt reglementate corespunzător în cele mai multe cazuri. Dacă suplimentele susțin că au aceste ingrediente enumerate anterior, cercetați care este cantitatea necesară pentru a obține pierderea în greutate. Discutați cu un profesionist medical înainte de a lua un supliment, mai ales dacă urmați orice alt tratament medicamentos.

În cele din urmă, un supliment nu este la fel de bun ca o dietă sănătoasă și exerciții fizice pentru pierderea în greutate pe termen lung. Oricare ar fi promisiunea cu privire la pierderea de grăsime pe o cutie de suplimente, este o soluție pe termen lung? Majoritatea suplimentelor pentru pierderea de grăsime nu au cercetări puternice care să stea în spatele afirmațiilor lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *