Tânără mușcă dintr-un fursec

Sunt zilele de trișat indicate în cadrul unei diete?

Parcurgeți călătoria dumneavoastră de pierdere în greutate și vă dedicați unui alt mod de a mânca. Un mod de a mânca care restricționează – sau chiar mai rău – elimină toate alimentele pe care le iubiți cel mai mult. Acum luați în considerare dacă o zi în care să trișați dieta, poate fi un lucru potrivit în cadrul procesului de slăbire, doar pentru a vă menține motivația la cote mari și pentru a nu vă determina să deviați de la drumul cel bun.

Ce sunt zilele de trișare a dietei?

Zilele în care trișați puțin regulile dietei vă mențin motivați. Aceste zile împart tortura resimțită a dietei în secțiuni mai mici și mai suportabile. Vă determină să respectați dieta cel puțin până la următoarea zi programată de trișat. Apoi, vă puteți relaxa, vă puteți delecta și vă puteți răsfăța și uita de toate sacrificiile pe care le-ați făcut, până când sunteți din nou pe drumul spre următoarea zi de trișat.

Trișatul este un factor emoțional și motivațional care vă poate orienta spre succes. Zilele de înșelăciune pot fi o răsplată excelentă pentru toată munca grea pe care ați depus-o. Zilele de înșelăciune pot fi un tratament necesar până când veți ajunge în cele din urmă la acel număr magic afișat de cântar, care nu vă va aduce decât fericire.

Și apoi ce faceți?

Veți reveni la obiceiurile alimentare anterioare, după ce v-ați atins obiectivul de slăbire? Adică toate alimentele pe care le-ați servit doar în zilele în care ați trișat, revin pe meniul zilnic? Atunci ce rost a mai avut toată încercarea de a slăbi? Dacă alimentele pe care le doriți intens în zilele de trișat nu contribuie la obținerea corpului pe care vi-l doriți, de ce mai aveți nevoie de ele?

Problema este că atunci când vă gândiți la zilele în care puteți trișa, implementați automat o vinovăție pentru alimentele pe care le consumați, gândind că nu sunt bune pentru dumneavoastră, dar nici nu puteți trăi fără ele. Mâncarea nu trebuie niciodată asociată cu sentimentul de vinovăție și lipsă.

Și cercetările de specialitate sunt de acord în acest sens. Privarea poate duce la pofte. Pofta poate duce la consumul excesiv. Mâncarea excesivă duce la demotivare și sentimentul îngrozitor de eșec și incapacitate de control.

Deci, în cele din urmă veți fi demoralizați și veți avea zile de trișat una după alta, ceea ce foarte probabil va pune capăt încercării dumneavoastră de a slăbi.
Pentru a slăbi cu succes, trebuie să vă schimbați mentalitatea.

Alimentația ar trebuie să fie despre hrănirea și energizarea corpului și a minții. Mâncarea ar trebui să fie despre plăcere, bucurie și distracție. Mâncarea nu ar trebui să se rezume la dietă.

Deci, ce înseamnă asta pentru călătoria dumneavoastră de pierdere în greutate? Coborâți din vagonul dietetic și începeți treptat să faceți mici modificări. Includeți mese sănătoase și delicatese sau gustări în fiecare zi. În acest fel, gândurile dumneavoastră vor fi mai puțin preocupate de zilele de trișat, deoarece vă îngăduiți și recompensați mai mult în fiecare zi.

Începeți la un nivel tolerabil, măriți rata de alimentație sănătoasă și micșorați consumul de alimente nesănătoase câte puțin în fiecare zi. Astfel, nu vă veți refuza orice dorință și veți învăța treptat să vă țineți departe de alimente nepotrivite.

Pe termen lung, organismul dumneavoastră ar trebui, în mod ideal, să învețe să poftească la alimente mai puțin nesănătoase și să fie mulțumit cu alimente naturale, delicioase și pline de nutrienți.

Următoarele strategii vă pot ajuta în acest sens

 Găsiți o metodă care funcționează pentru dumneavoastră

Stabiliți o anume cantitate de exerciții fizice pentru orice aliment nesănătos consumat. De exemplu, pentru un baton de ciocolată, trebuie să alergați 20 de minute. Încercați să înlocuiți treptat anumite produse alimentare nepotrivite, precum cartofii prăjiți al căror loc va fi preluat de o salată sănătoasă.

Împărțiți în două mesele din ziua de trișat

Mâncați jumătate din tortul dorit după prânz și cealaltă jumătate după antrenamentul de seară.

În loc de un pahar de vin, serviți un spriț.

Optați pentru o pungă mică de chipsuri în loc de una mare și dacă aveți cum, împărțiți-o cu altcineva.

Găsiți versiuni mai sănătoase ale alimentelor nepotrivite într-o dietă

Există înghețată cu tone de zahăr și alte ingrediente nesănătoase și există înghețată artizanală cu ingrediente sănătoase. În mod evident, indicat ar fi să alegeți a doua variantă.
Încercați un amestec de nuci, în locul arahidelor acoperite cu ciocolată, atunci când vă uitați la televizor.

Optați pentru gustări mai sănătoase

Faceți din fiecare calorie o calorie sănătoasă și densă în nutrienți. Puteți face trufe uimitoare cu nuci, cacao crudă și curmale. Sau ați încercat vreodată chipsuri de kale cu ulei de măsline, sare de mare și drojdie nutrițională?

Alimentele principale ar trebui să fie dense în nutrienți

Dacă consumați substanțe nutritive dense în cadrul meselor principale, este puțin probabil să vă doriți o gustare nesănătoasă între mese. Proteinele slabe, grăsimile sănătoase și carbohidrații fără amidon sunt indicate atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Pierderea în greutate poate fi dificilă. Vă rugăm să luați întotdeauna în considerare faptul că nu este vorba doar de aportul caloric și arderile calorice. Tiroida, glandele suprarenale, hormonii, stresul și starea emoțională joacă și ele un rol crucial. Forțând corpul să piardă kilograme în contextul unei funcții tiroidiene scăzute, de exemplu, va duce de fapt la celule care devin rezistente la pierderea de grăsime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *