Tânără își prepară un shake proteic

Sunt shake-urile de înlocuire a meselor o modalitate bună de a pierde în greutate?

Un avantaj al shake-urilor de înlocuire a meselor constă în faptul că sunt o modalitate convenabilă de a obține nutrienții unei mese, atunci când sunteți în mișcare. De asemenea, acestea trebuie formulate pentru a fi bogate în vitamine și minerale, astfel încât să obțineți nutrienții unei mese. Sunt deja porționate, astfel încât nu trebuie să ghiciți cât trebuie să consumați pentru o masă.

Un dezavantaj pentru utilizarea shake-urilor de înlocuire a meselor ar putea fi faptul că senzația de foame ar putea reveni la scurt timp după, în funcție de ingredientele folosite.

Dacă acest lucru vă determină să mâncați mai mult în cursul zilei, utilizarea unui shake de înlocuire a mesei (SIM) poate să nu fie cea mai bună metodă pentru dumneavoastră.

Un factor important de luat în considerare atunci când apelați des la SIM este felul în care arată restul dietei.

Este important să consumați alimente cu un conținut scăzut de energie, cu un conținut ridicat de nutrienți, pentru o nutriție optimă în timpul pierderii în greutate.

Studiile au concluzionat că SIM pot fi utile pentru pierderea în greutate, dar înainte de a începe să le utilizați, ar trebui să vă consultați cu un medic sau dietetician.

Ingredientele pot varia în shake-urile de slăbit. Dacă doriți să le utilizați, optați pentru variante cu conținut scăzut de zahăr, îndulcitori artificiali limitați, conținut ridicat de proteine și o sursă de nutrienți.

Pot ajuta la scăderea în greutate?

Un articol de revizuire din 2003 a analizat rezultatele a 6 studii care au utilizat SIM pentru pierderea în greutate. Toate aveau cel puțin 3 luni, iar subiecții beneficiau de un SIM fortificat pentru 1-2 mese cu cel puțin o masă cu alimente reale.

Cercetătorii au concluzionat faptul că subiecții care urmau o dietă SIM comparativ cu o dietă convențională cu conținut scăzut de calorii, au pierdut în mod semnificativ mai multă greutate.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că rata de abandon a grupurilor SIM a fost semnificativ mai mică decât grupurile care urmau o dietă convențională cu conținut scăzut de calorii.

Un studiu din 2007 efectuat pe nouăzeci și șase de femei a concluzionat faptul că femeile care au folosit SIM pentru 1-2 mese pe zi, timp de un an, au înregistrat o pierdere semnificativă în greutate.

Cu toate acestea, nu a existat o diferență semnificativă privind pierderea în greutate dintre grupul SIM și grupul cu o dietă tradițională cu conținut scăzut de calorii.

Acestea și alte studii sugerează că utilizarea SIM poate fi utilă pentru pierderea în greutate. Concluzia oricărei strategii de slăbire este să alegeți să faceți modificări pe care le puteți menține pe termen lung.

Unii oameni se pot bucura de confortul de a avea un SIM în fiecare zi, dar unii ar putea dori mai multă varietate.

Ce aport alimentar aveți în restul zilei?

SIM poate ajuta la pierderea în greutate, așa cum a fost menționat anterior, prin intermediul studiilor. Cu toate acestea, într-un studiu de specialitate, alimentele sunt controlate cu atenție în funcție de capacitatea cercetătorilor.

Dacă utilizați SIM pe cont propriu, este important să urmați o dietă sănătoasă și echilibrată în restul zilei.

Dacă aveți un SIM la micul dejun, dar serviți un prânz și/sau o cină abundentă, probabil că nu veți avea cele mai bune rezultate privind procesul de slăbire.

Indiferent dacă utilizați sau nu SIM, ar trebui să atingeți în continuare aportul recomandat de fructe și legume pe zi.

Aceste super vedete nutriționale sunt dense în nutrienți și vă pot ajuta, de asemenea, să vă îndepliniți recomandările zilnice privind aportul de fibre.

Limitarea aportului de zahăr adăugat este, de asemenea, recomandată pentru pierderea în greutate și trebuie luată în considerare pentru restul dietei dacă utilizați SIM.

O altă considerație este de câte calorii are nevoie corpul dumneavoastră. Dacă efectuați exerciții fizice intense și dacă consumați un SIM în locul unei mese, este posibil să nu oferiți corpului dumneavoastră suficient de mulți nutrienți corespunzători pentru a menține un stil de viață activ.

Pe de altă parte, dacă sunteți la un nivel scăzut până la moderat în ceea ce privește mișcarea fizică, un SIM poate fi considerat util pentru înlocuirea mesei.

Verificați eticheta pentru nutrienți

Există multe opțiuni pentru SIM. În general, dacă utilizați SIM, ar trebui să optați pentru unul care este scăzut sau fără adaos de zaharuri.

Întrucât le utilizați în locul unei mese, SIM ar trebui să furnizeze, de asemenea, aproximativ 20-30% din valoarea zilnică pentru vitamine, minerale și fibre.

Studiul SIM din 2007 a constatat că după un an, subiecții din grupul SIM, comparativ cu cei aflați pe o dietă tradițională cu conținut scăzut de calorii, au avut aporturi semnificativ mai mari de mai multe vitamine și minerale.

Urmarea unei diete cu conținut scăzut de calorii poate (dar nu trebuie) să însemne că nu obțineți un volum suficient de alimente pentru a satisface aportul recomandat zilnic de micronutrienți.

Prin urmare, acest studiu sugerează că SIM poate ajuta la satisfacerea nevoilor dumneavoastră de aport de vitamine și minerale.

Evitați SIM care sunt în principal compuse din conservanți greu de pronunțat, ingrediente artificiale și care conțin mai multe grăsimi nesănătoase.

Care este conținutul de proteine?

Proteinele au crescut mult în popularitate ca fiind utile pentru pierderea în greutate. Este macronutrientul cu cea mai mare sațietate, ceea ce înseamnă că vă poate ajuta să vă simțiți plini după masă, ceea ce ar putea ajuta la scăderea aportului de alimente.

Prin urmare, cunoașterea cantității de proteine din shake poate afecta pierderea în greutate.

Un studiu din 2008 a comparat pierderea în greutate și masa slabă la bărbații și femeile obeze care au avut un SIM mai bogat în proteine sau un SIM mai bogat în carbohidrați pentru două mese pe zi, timp de 12 săptămâni.

Ambele SIM au fost egale ca număr de calorii. Grupul cu mai multe proteine a avut un aport proteic de 2,2 grame/kilogram greutate corporală, iar grupul standard a avut un aport proteic de 1,1 grame/ kilogram greutate corporală.

Cercetătorii nu au găsit nicio diferență privind pierderea în greutate între grupuri după 12 săptămâni. Cu toate acestea, grupul cu mai multe proteine a pierdut semnificativ mai multă grăsime corporală comparativ cu celălalt grup.

Dacă vă întrebați cât de multe proteine trebuie să consumați, conform acestui studiu, ați putea înmulți 2,2 cu greutatea dumneavoastră în kilograme, pentru a determina nevoile zilnice.

Apoi împărțiți rezultatul obținut la trei pentru a determina câte grame de proteine ar trebui să serviți la fiecare masă.

Rețineți că mai multe proteine nu sunt întotdeauna mai bune. Există un plafon pentru absorbția proteinelor, iar proteinele din dietă nu sunt stocate.
O recomandare generală pentru proteine la fiecare masă pentru o femeie adultă sănătoasă, de greutate medie, este de 25-30 de grame.

Concluzie: ar trebui să încercați SIM?

Puteți pierde în greutate cu sau fără SIM, iar rezultatele individuale pot varia. Unele studii sugerează că utilizarea SIM poate fi utilă pentru pierderea în greutate în timp ce urmați o dietă sănătoasă.

Nu uitați să vă priviți dieta în ansamblu și să vă asigurați că obțineți calorii de calitate care oferă mulți nutrienți.

Asigurați-vă că primiți în continuare cantitatea recomandată de fructe, legume și fibre pe zi.

Verificați etichetele ingredientelor pentru SIM și rețineți dacă doriți să le utilizați, acestea ar trebui să aibă un conținut scăzut de zahăr, conservanți și să fie o sursă de fibre, proteine și micronutrienți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *