Fructe de goji

Sunt fructele goji potrivite pentru pierderea in greutate?

Fructele goji au fost folosite în medicina chineză de secole. Fructele goji uscate sunt ceva obișnuit în majoritatea magazinelor de produse naturiste și în unele supermarketuri, însă goji pot fi savurate crude, uscate, fierte în ceai sau măcinate ca pulbere pentru suplimente.

Fructele goji au devenit recent foarte populare, iar unele produse pe bază de goji susțin că pot fi benefice pentru pierderea în greutate, precum și pentru starea generală de sănătate datorită proprietăților antioxidante, care pot reduce riscul de dezvoltare a anumitor boli.

Deși există unele dovezi care sugerează faptul că fructele goji pot oferi unele beneficii pentru sănătate, există puține dovezi care să indice că administrarea de fructe de pădure goji ar putea îmbunătăți semnificativ pierderea în greutate.

Proprietăți antiinflamatoare și sănătatea ochilor

Toate fructele și legumele sunt o sursă bogată de multe varietăți diferite de antioxidanți, iar fructele de pădure goji nu sunt diferite. Culoarea lor de roșu aprins semnifică faptul că nivelul de antioxidanți conținut este unul mare.

Mai exact, fructele de goji sunt bogate în zeaxantină. Acest antioxidant poate fi deosebit de important pentru sănătatea ochilor.

O dietă bogată în alimente care furnizează antioxidanți poate fi benefică pentru sănătate și poate ajuta la scăderea riscului pentru anumite boli. Conținutul de zeaxantină din fructele de goji poate chiar ajuta la protejarea ochilor de deteriorările legate de degenerescența maculară, asociată cu înaintarea în vârstă.

Potrivit Universității din Michigan, unele studii efectuate pe animale și pe oameni au relevat faptul că aportul de fructe de pădure goji poate crește cantitatea de zeaxantină din organism, iar studiile pe animale sugerează că zeaxantina se acumulează în ochi.

Un studiu din 2011 a constatat, de asemenea, că suplimentarea cu fructe de goji timp de 90 de zile, a crescut nivelul de antioxidanți din organism și a crescut acumularea de zeaxantină la nivelul ochilor, lotul de subiecți fiind compus din oameni în vârstă.

Sunt necesare mai multe studii efectuate asupra oamenilor cu privire la fructele de goji și efectele specifice pe care le au asupra organismului.

Ar putea fructele de goji să ofere alte beneficii specifice pentru sănătate?

Poate, dar este nevoie de mai multe cercetări în acest sens. Un studiu din 2008 a constatat că subiecții care au băut suc de goji timp de 14 zile au prezentat un nivel mai mic de oboseală, energie crescută, senzație subiectivă de bunăstare generală crescută și sănătate gastro-intestinală.

Fructe de goji și pierderea în greutate

Fructele de goji sunt o sursă semnificativă de antioxidanți, fibre și alți nutrienți. Cu toate acestea, pot ajuta la pierderea în greutate?

Deși este posibil să nu existe nimic magic în legătură cu fructele de goji, consumul unei diete bogate în fibre poate ajuta la pierderea în greutate.
O porție de 30 de grame de fructe de pădure goji furnizează 2 grame de fibre, iar consumul unei porții de 60 de grame cu o mână mică de nuci poate reprezenta o gustare plină cu proteine, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase pentru inimă și fibre.

O masă de grăsime suplimentară în corp poate crește nivelul de inflamație din organism, iar un nivel mai mare poate crește riscul de dezvoltare a numeroase boli, inclusiv boli cardiovasculare. Prin urmare, consumul unei diete bogate în alimente antioxidante poate fi benefic atunci când încercați să slăbiți, și nu numai.

De fapt, un studiu din 2006 a concluzionat că o dietă cu conținut scăzut de calorii, care include fructe, poate fi o modalitate eficientă de a reduce stresul oxidativ în timpul pierderii în greutate.

Cercetătorii au concluzionat, de asemenea, că o dietă bogată în fructe poate contribui la îmbunătățirea factorilor de risc pentru sănătatea inimii, asociați cu obezitatea.

O revizuire din 2008 sugerează, de asemenea, că există cercetări care arată efectele pozitive ale fructelor de pădure asupra sănătății, performanței exercițiilor fizice și riscului de boală.

Consumul de fructe de goji, indiferent dacă este sau nu în timpul unui proces de pierdere în greutate, poate reprezenta o idee minunată.

Consumul de fructe de goji vă va accelera rapid metabolismul pentru a vă ajuta să ardeți grăsimi?

Probabil că nu; astfel de afirmații nu sunt susținute de cercetările de specialitate. Cu toate acestea, ele pot oferi o sursă de antioxidanți, la fel ca toate fructele și legumele, ceea ce este recomandat în timpul pierderii în greutate.

Face parte dintr-un supliment?

Deoarece fructele de goji devin din ce în ce mai populare, unele companii producătoare de suplimente de slăbit pot profita de acest lucru și își pot promova produsele pe baza conținutului de goji.

Trebuie să aveți grijă de fiecare dată când luați un supliment, deoarece acestea nu sunt strict reglementate de autoritățile competente din domeniu. Dacă fructele de goji fac parte dintr-un amestec propriu al unui produs, nu puteți să știți cu exactitate cantitatea reală de goji pe care o conține de fapt produsul în cauză.

Ar putea fi fructele goji nocive?

Există vreun risc asociat cu aportul de fructe goji sau produse pe bază de goji?
Probabil că nu pentru majoritatea adulților sănătoși.

Cu toate acestea, dacă luați orice medicament, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să consumați produse din fructe de goji. Fructele de goji ar putea interfera cu unele medicamente, inclusiv anticoagulante sau medicamente pentru diabet ori tensiune arterială.

Concluzie

Fructele de pădure goji sunt o sursă bogată de antioxidanți și au fost folosite în medicina antică chineză ca tratament pentru multe probleme de sănătate. Antioxidanții din fructele de pădure goji pot fi benefici în mod specific pentru sănătatea ochilor, fapt demonstrat în unele studii efectuate pe animale și oameni.

Alte cercetări sugerează că aportul de fructe în timpul unei diete hipocalorice ar putea fi util pentru reducerea stresului oxidativ în timpul pierderii în greutate.

Aveți grijă la afirmațiile legate de suplimentele pentru slăbit cu conținut de fructe goji, care indică faptul că acestea pot contribui semnificativ la pierderea în greutate, deoarece aceste afirmații nu sunt susținute de cercetări credibile.

De asemenea, amintiți-vă că este recomandată scăderea în greutate prin intermediul unei diete sănătoase și echilibrate, reducerea nivelului de stres și un program constant de exerciții fizice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *