Ciuperci tăiate felii

Sunt ciupercile recomandate pentru slăbit?

Ciupercile au multe beneficii pentru sănătate și pot fi adesea trecute cu vederea datorită culorii lor plictisitoare. O dietă bogată în fructe și legume viu colorate este recomandată pentru multe beneficii pentru sănătate, iar consumul tuturor culorilor curcubeului este încurajat.

Doar pentru că ciupercile au o culoare palidă nu înseamnă că le lipsește valoarea nutrițională. Ciupercile sunt sărace în calorii, destul de bogate în proteine și pot furniza o sursă bună de fibre și mulți nutrienți. Din această cauză, ciupercile pot fi considerate bune pentru pierderea în greutate.

Ciupercile au devenit cunoscute ca agent de slăbire, deoarece unele vedete urmează o dietă cunoscută sub numele de Planul M. Această dietă se concentrează pe consumul de mese bogate în ciuperci, iar unele vedete susțin că au reușit să slăbească cu ajutorul ei.

Cu toate acestea, experții în nutriție sugerează că nu există nimic „extraordinar” în ceea ce privește ciupercile și pierderea în greutate. Mai degrabă, la fel ca alte legume, pot lua locul alimentelor cu conținut ridicat de calorii și vă pot ajuta să vă simțiți plini pentru mai mult timp după ce ați mâncat.

Conținut scăzut de grăsimi, proteine și mai multe fibre

O porție de 100 de grame de ciuperci furnizează sub 50 de calorii, mai puțin de 1 gram de grăsimi, doar 7 grame de carbohidrați, aproximativ 4 grame de fibre și aproximativ 1,5 grame de proteine.

Dacă mâncați ciuperci la o masă, acestea vă pot ajuta să vă umpleți, deoarece sunt bogate în fibre. Cu toate acestea, din moment ce au un conținut scăzut de calorii, nu vor oferi corpului dumneavoastră prea multă energie.

Vitamine și minerale benefice în ciuperci

O porție de 100 de grame de ciuperci poate furniza în jur de 500 mg de potasiu, ceea ce reprezintă o valoare zilnică de 15% din totalul recomandat. Un aport suficient de potasiu este important din mai multe motive, inclusiv pentru a ajuta la menținerea tensiunii arteriale într-un interval sănătos.

Majoritatea adulților întâmpină probleme în atingerea aportului zilnic recomandat de potasiu, astfel încât adăugarea de ciuperci în dieta dumneavoastră poate ajuta la creșterea aportului de potasiu.

Ciupercile sunt o sursă de seleniu mineral, aspect care este destul de unic printre fructe și legume.

Seleniul este implicat în detoxifierea organismului, ajutând la apărarea imunitară, scăderea inflamației din organism și poate chiar ajuta la combaterea celulelor canceroase.

O altă caracteristică esențială și unică a ciupercilor din perspectivă nutrițională este reprezentată de conținutul de vitamina D. Nu multe alimente sunt în mod natural o sursă bună de vitamina D, dar ciupercile sunt. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă de vitamine B și fier.

Ciupercile și pierderea în greutate

Ciupercile pot ajuta efectiv la pierderea în greutate?

Pe lângă furnizarea unei surse de mulți nutrienți, fibre și proteine, ciupercile pot avea și alte beneficii pentru pierderea în greutate, dar cercetările clarifică în continuare relația.

Un studiu din 2015 efectuat pe un tip de ciuperci tradiționale chinezești, Ganoderma lucidum, a furnizat șoarecilor care erau hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, un extract din această ciupercă.

Cercetătorii au descoperit că extractul de ciuperci a modificat bacteriile intestinale la șoareci și poate promite în viitor că va ajuta oamenii să lupte împotriva obezității.

Cercetări recente cu privire la bacteriile intestinale au relevat faptul că tipul de bacterii din sistemul digestiv poate avea un efect asupra reglării greutății corporale. Dieta influențează, de asemenea, ce fel de bacterii se regăsesc în tractul digestiv.

Pierderea în greutate poate fi încurajată în continuare prin modificarea bacteriilor intestinale asociate cu obezitatea și se pare că anumite tipuri de ciuperci pot încuraja schimbarea bacteriilor intestinale.

Cercetătorii din acest studiu concluzionează că aceste rezultate pot sugera că extractul de ciuperci Ganoderma lucidum poate avea beneficii similare și la oameni, dar este nevoie de mai multe cercetări în acest sens.

De asemenea, nu se știe clar dacă o dietă bogată în alte tipuri de ciuperci ar avea un efect similar la șoareci și chiar la oameni.

Dar dieta cu ciuperci?

Planul M, sau cunoscut sub numele de dieta cu ciuperci, a fost asociat cu pierderea în greutate cu succes la vedete cunoscute precum Katy Perry.

Principalul concept al dietei este de a înlocui o masă sau două pe zi cu o masă consistentă cu ciuperci.

Planul de dietă sugerează că puteți pierde în greutate în 2 săptămâni urmând această recomandare.

Rațiunea acestei „diete” este că vă veți simți mulțumiți după o masă bogată în ciuperci, din cauza conținutului de fibre, iar ciupercile înlocuiesc alimentele cu conținut ridicat de calorii. Prin urmare, rezultatul este că mâncați o dietă destul de săracă în calorii.

Uneori, dieta M-Plan sugerează că, dacă consumați o dietă bogată în ciuperci, puteți garanta pierderea în greutate în anumite zone specifice ale corpului.

Rețineți că simplul aport de ciuperci nu vă poate ajuta să obțineți o reducere a greutății; nici un fel de produs alimentar sau mâncare nu poate face asta.

Aveți grijă la consumul de ciuperci

Dacă găsiți ciuperci locale și doriți să le mâncați, întrebați întotdeauna un expert înainte. Unele soiuri de ciuperci ar putea fi letale sau pot genera apariția de efecte secundare negative.

Înainte de a lua un supliment de extract din ciuperci, discutați cu medicul dumneavoastră, în special în cazul în care urmați deja un tratament medicamentos, deoarece în anumite situații suplimentele pot interacționa cu medicamentele.

Consumați ciuperci într-o varietate de moduri

Există multe dimensiuni, texturi și forme de ciuperci. Puteți face la grătar ciuperci mai mari, cum ar fi ciupercile portabella și le puteți folosi în sandvișuri, pe post înlocuitori de carne sau chiar coapte și umplute cu alte legume.

Alte ciuperci mai mici pot merge bine într-o omletă, pizza, amestecate sau chiar crude, servite ca atare împreună cu diferite salate.
Amintiți-vă, există multe beneficii pentru sănătate ale consumului de ciuperci, dar există beneficii pentru sănătate și pentru toate celelalte fructe și legume.

Încercați să găsiți modalități de a vă crește aportul de ciuperci și de alte produse similare, pentru cele mai importante beneficii.

Concluzie

Ciupercile au multe beneficii pentru sănătate: sunt bogate în fibre, o sursă de potasiu, seleniu, vitamina D și proteine.

Acestea pot fi benefice pentru pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în fibre, astfel încât vă pot ajuta să vă umpleți, oferind în același timp o cantitate mică de energie.

Unele diete la modă pot sugera că există beneficii speciale pentru consumul de ciuperci, dar rețineți că adoptarea unei diete bogate în ciuperci nu va face ca kilogramele în plus să dispară brusc ca prin magie.

Unele cercetări de specialitate au indicat beneficii ale extractelor de ciuperci cu privire la pierderea în greutate la șoareci, prin modificarea bacteriilor intestinale. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a verifica dacă acest lucru s-ar putea extrapola și la oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *