Tânără bea un suc de fructe și legume

Sucul de fructe și legume vă poate ajuta să slăbiți?

Stoarcerea sucului din fructe și legume există ca și tehnică de mult timp, dar în ultimii ani, a crescut în popularitate. Stoarcerea sucului înseamnă practic extragerea oricărui lichid dintr-un fruct sau o legumă, pulpa nefiind inclusă în produsul final.

Există afirmații de sănătate care afirmă că sucurile pot ajuta la pierderea în greutate și la detoxifierea corpului, în timp ce sunt o sursă importantă de nutrienți. Este asta adevărat?

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare, atunci când vă întrebați dacă ar trebui să adăugați sau să înlocuiți sucurile în dieta dumneavoastră.

Beneficii pentru sănătate

Sucul poate fi o modalitate de a obține fructe și legume pe care altfel nu reușiți să le încadrați în dieta zilnică. Sucul de 100% fructe și/sau legume se consideră o porție.

Conform experților în nutriție, femeile adulte cu vârste cuprinse între 31-50 de ani au nevoie de 2,5 căni de legume pe zi, iar bărbații cu vârste între 31 și 50 de ani necesită 3 căni de legume pe zi. Femeile de 31-50 de ani ar trebui să consume 1,5 căni de fructe pe zi, iar bărbații de 31-50 de ani ar trebui să aibă un aport de 2 căni de fructe pe zi.

Sucul de fructe sau legume poate fi luat în calcul atunci când contorizăm porțiile recomandate de fructe și legume, ceea ce este convenabil pentru cei care nu au o pasiune pentru fructe și legume și nu pot consuma cantitățile zilnice recomandate.

Deși majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății sunt de acord că majoritatea porțiilor de fructe și legume ar trebui să provină din alimente întregi, sucul reține, de asemenea, majoritatea vitaminelor și mineralelor din fructe și legume, astfel încât sucurile sunt bogate în conținut nutrițional.

În timpul posturilor sau a detoxifierii cu suc, oamenii consumă în general doar sucuri. Dacă urmați o dietă cu suc, probabil că veți pierde în greutate, deoarece dietele cu suc sunt sărace în calorii. Dacă sucul înlocuiește o masă, este o opțiune cu un conținut scăzut de calorii, cu un conținut ridicat de nutrienți, care probabil vă va ajuta să slăbiți.

Cu toate acestea, este posibil să nu vă simțiți mulțumiți după ce ați băut un pahar de suc în locul unei mese. În timp, nivelul foamei se poate regla, dar o consecință a urmării oricărei diete cu conținut scăzut de calorii este o rată metabolică încetinită.

Da, sucurile furnizează multe substanțe fitochimice, antioxidanți, vitamine și minerale, dar sunt lipsite de alți nutrienți importanți. Din această cauză, dietele cu suc care sunt ținute pe termen lung trebuie să fie monitorizate de un profesionist din domeniul sănătății.

De asemenea, unele fructe sau legume sunt contraindicate în cazul anumitor tratamente medicamentoase, așa că, dacă luați medicamente, consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a urma o dietă bazată exclusiv pe sucuri.

Costuri

Sucurile pot fi costisitoare. Dacă vă preparați propriul suc acasă, puteți consuma un volum mare de fructe și legume pentru a face o cantitate relativ mică de suc. Dacă ar fi să mâncați aceeași cantitate de fructe și legume, ar fi nevoie de mai mult timp.

Cumpărarea sucurilor deja preparate poate fi o metodă costisitoare și nesustenabilă pe termen lung. Aproape întotdeauna este mai rentabil să cumpărați fructele și legumele întregi, decât sub formă de suc.

Conținutul sucurilor

Sucul de fructe este o sursă concentrată de zahăr. Deoarece procedeul de stoarcere îndepărtează pulpa fructelor, fibra se pierde. Din acest motiv, sucul de fructe crește rapid glicemia, chiar dacă este 100% din fructe. Dacă luați o dietă obișnuită și adăugați suc de fructe la acesta, cel mai probabil nu veți obține pierderea în greutate.

Sucurile ar trebui să provină în principal din legume pentru a menține un conținut scăzut de zahăr. Dacă sucurile implică în principal legume, vor fi mai scăzute în zahăr și calorii.

Dacă stoarceți în principal legume și adăugați doar o bucată sau două de fructe, sucul dumneavoastră va fi în continuare puțin dulce, dar nu la fel de bogat în zahăr. De asemenea, unele sucuri ambalate pot avea adăugate ingrediente artificiale sau conservanți, care pot să nu fie benefici pentru sănătatea dumneavoastră.

Unii experți din domeniul sănătății recomandă, de asemenea, ca sucurile să fie presate la rece, deoarece storcătoarele care încălzesc fructele și legumele în timp ce le storc, pot afecta conținutul nutrițional al produsului final.

Ce lipsește?

Fibrele și o parte din conținutul de vitamine și minerale din fructe și legume sunt pierdute în urma procesului de stoarcere. Sucul este, de asemenea, o sursă slabă de proteine și acizi grași esențiali, care sunt importante pentru pierderea în greutate sănătoasă pe termen lung.

După cum s-a menționat mai sus, sucurile sunt bogate în anumite vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele B, vitamina C, betacaroten și potasiu, însă, în același timp, sunt o sursă slabă de zinc, calciu, vitamina D sau fier.

Sucul este în mod natural scăzut în calorii, astfel încât înlocuirea unei mese cu suc proaspăt stors poate fi benefică pentru pierderea în greutate. Rețineți că caloriile pierdute din consumul unui suc nu ar trebui să fie recuperate mai târziu în cursul zilei, prin mai multe gustări sau o masă mai bogată, dacă vă doriți să slăbiți.

De asemenea, este posibil să aveți un nivel prea scăzut de energie în timpul unei diete cu suc pentru a reuși să efectuați exerciții fizice, care sunt importante pentru menținerea masei musculare în timpul pierderii în greutate. Aveți grijă la afirmațiile potrivit cărora sucurile sunt singura modalitate sănătoasă de a slăbi, deoarece acest lucru nu este adevărat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *