Slăbiți mai mult prin urmărirea aportului alimentar

Slăbiți mai mult prin urmărirea aportului alimentar

Înregistrarea a tot ceea ce mâncați și beți poate părea obositoare și că vă va ocupa mult timp, însă vă poate ajuta să slăbiți. Studiile au constatat că cei care țin o evidență a ceea ce mănâncă zilnic tind să slăbească mai mult decât cei care nu fac asta.

Dovezile științifice

Un studiu care a inclus 1.700 de participanți ce urmau dieta DASH pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea factorilor de stil de viață, a sugerat că cei care au înregistrat ceea ce au mâncat au pierdut de două ori mai mult în greutate decât cei care nu au făcut-o. În acest studiu, cu cât participanții au păstrat mai multe înregistrări, cu atât a fost mai mare greutatea pierdută pe toată durata cercetărilor.

În mod similar, într-un studiu publicat în 2012 în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică, s-a constatat că cei care păstrează o evidență a consumului de alimente au fost mai predispuși să piardă în greutate.

Acest studiu a fost realizat într-o perioadă de un an, pe datele provenite de la 123 de femei supraponderale și obeze și a constatat, de asemenea, că niveluri mai scăzute de pierdere în greutate au fost asociate cu astfel de trăsături, cum ar fi omiterea meselor și servirea prânzului în oraș cel puțin o dată pe săptămână.

Ce reprezintă urmărirea aportului alimentar?

Această metodă presupune înregistrarea alimentelor pe care le consumați zilnic. În mod tradițional, acest lucru se face ținând un jurnal alimentar, dar nu trebuie să fie atât de oficial. Chiar și înregistrarea consumului dumneavoastră pe un post-it sau trimiterea unui e-mail rapid poate fi eficientă.

În zilele noastre, este chiar mai ușor să urmăriți alimentele pe care le consumați, rapid și simplu oriunde vă aflați, cu o gamă largă de aplicații pentru telefoane mobile și trackere de alimente disponibile online. Aceste tipuri de trackere consumă mult mai puțin timp și sunt mai convenabile decât un jurnal alimentar și pot fi folosite pe fugă.

Cum vă poate ajuta să slăbiți urmărirea caloriilor?

Ideea de a înregistra consumul de alimente vă ajută să slăbiți din mai multe motive.
Primul și, probabil, cel mai semnificativ este că notarea sau înregistrarea a ceea ce mâncați vă face să fiți mai conștienți de ceea ce vă intră de fapt în gură. Mulți oameni subestimează cantitatea de alimente pe care o consumă și apoi se întreabă de ce nu văd nici un rezultat în curele de slăbire.

Amintiți-vă de toate micile gustări, băuturi, resturi din farfuria copiilor și gustatul mâncării în timp ce gătiți, care toate adaugă calorii suplimentare și pot contribui cu multă energie dacă sunt evenimente obișnuite. Dacă faceți efortul de a înregistra tot ceea ce mâncați, este mai probabil să observați ce vă intră în gură în orice moment și să luați în considerare acest lucru atunci când vă evaluați dieta și pierderea în greutate.

Păstrarea unei evidențe alimentare vă ajută, de asemenea, să fiți mai conștienți de dimensiunile porțiilor. Dacă înregistrați și cantitatea pe care o consumați, este adesea surprinzător să vedeți câte porții de mâncare și câte calorii echivalează cu aceasta. Cântărirea alimentelor pentru a controla porțiile poate fi, de asemenea, o modalitate utilă de a menține caloriile scăzute și de a spori pierderea în greutate.

Un jurnal alimentar sau un sistem de urmărire vă pot ajuta, de asemenea, să fiți mai cinstiți cu dumneavoastră sau cu dieteticianul dumneavoastră, dacă aveți unul. Mulți oameni sunt într-o stare de negare cu privire la cantitatea și tipurile de alimente pe care le consumă și își raportează greșit aportul real. Urmărirea aportului alimentar îngreunează lipsa onestității cu propriul sine și cu orice alt profesionist din domeniul sănătății, care ar putea avea nevoie de date exacte.

Acest lucru ne aduce la un alt avantaj al urmăririi aportului alimentar, și anume că poate fi extrem de util pentru profesioniștii din domeniul sănătății, în special pentru dietetici, și îi poate ajuta să dezvolte un plan care vă este cu adevărat personal. Fie că sunteți în căutarea de ajutor pentru pierderea în greutate sau pentru gestionarea bolilor, este esențial ca profesionistul dumneavoastră din domeniul sănătății să aibă informații exacte pentru a oferi diagnosticul corect și a vă prescrie un plan care să se potrivească stilului dumneavoastră de viață, obiceiurilor alimentare și stării.

Adesea oamenii raportează greșit ceea ce mănâncă, pur și simplu pentru că nu-și amintesc toate mesele și acest lucru poate oferi informații înșelătoare și inexacte.

Urmărirea aportului alimentar poate oferi, de asemenea, motivație. Dacă puteți vedea o pagină cu alimente sănătoase și nutritive pe care le-ați consumat, vă poate motiva să realizați din nou acest tip de zi. Dacă vedeți o zi plină de alegeri nesănătoase, vă recomandăm să vă îmbunătățiți ziua următoare.

Sfaturi pentru urmărirea precisă

Urmărirea aportului alimentar este sub controlul dietei, dar amintiți-vă, dacă nu raportați sau scrieți informații inexacte în jurnalul dumneavoastră, nu răniți pe nimeni în afară de dumneavoastră. Pentru a vedea avantajele asociate urmăririi alimentelor:

-Trebuie să fiți sinceri și să înregistrați tot ceea ce mâncați
-Trebuie să fiți preciși în legătură cu dimensiunile porțiilor
-Trebuie să fiți consecvenți – urmărirea trebuie să aibă loc în fiecare zi, nu puteți sări peste o zi, deoarece a fost una pe care nu doriți să v-o amintiți din perspectiva dietei. Aplicațiile portabile pentru urmărirea alimentelor vă pot ajuta în acest sens.
-Trebuie să folosiți suficiente detalii – acest lucru este deosebit de important dacă jurnalul dumneavoastră va fi prezentat unui profesionist din domeniul sănătății, deoarece este posibil să aibă nevoie de informații detaliate despre anumiți nutrienți pe care îi consumați. Tot din perspectiva caloriilor, este important să includeți toate băuturile, condimentele și gustările mici, oricât de nesemnificative ar părea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *