Tânără se bucură de un somn odihnitor

Rutine sănătoase de somn pentru pierderea în greutate

Poate că pe tot parcursul zilei mâncați sănătos, sunteți activi și sunteți pe cale să vă atingeți obiectivele de slăbire. Cu toate acestea, dacă vă luptați noaptea pentru a vă păstra obiceiurile sănătoase, este posibil să vă sabotați atingerea obiectivelor pe termen lung.

Ceea ce faceți înainte de culcare poate avea un efect semnificativ asupra greutății. Studiile de specialitate au indicat faptul că obiceiurile alimentare, cantitatea de somn, calitatea acestuia și chiar continuitatea rutinei de somn pot avea impact asupra pierderii în greutate sau asupra creșterii în greutate.

Consumul majorității caloriilor totale dintr-o zi pe timp de noapte poate crește riscul de creștere în greutate, astfel încât încorporarea obiceiurilor care descurajează consumul alimentar noaptea târziu poate fi benefică pentru pierderea în greutate.

Dacă credeți că rutina dumneavoastră de somn vă sabotează pierderea în greutate, încercați aceste recomandări sănătoase.

Spălați-vă pe dinți și folosiți ață dentară după cină

O gustare servită noaptea târziu poate fi tentantă și o modalitate ușoară de a obține calorii suplimentare. Dacă vă spălați și folosiți ață dentară după cină, este posibil să fiți mai puțin tentați să mai mâncați seara.

Curățarea dinților și respirația proaspătă vă pot descuraja de la dorința de a mesteca. Vă veți gândi de două ori înainte să mâncați, pentru că ar trebui să vă spălați din nou pe dinți.

Pentru unii, spălarea dinților poate reduce, de asemenea, poftele dulci, deoarece majoritatea pastelor de dinți au aromă de mentă. După periaj, este posibil să nu vă fie poftă nici măcar de dulciurile pe care le-ați preparat cu o seară înainte.

Ascundeți toate gustările

Dacă sunteți obișnuiți să serviți gustări noaptea, un sfat simplu pentru a stopa acest lucru este să ascundeți toate gustările, astfel încât nici una să nu mai fie la vedere.

Efectuarea unor modificări mici și consistente în obiceiurile noastre, poate contribui la pierderea treptată în greutate. Schimbarea mediului exterior în timpul nopții sau în orice moment vă poate ajuta să faceți alegeri mai inteligente.

În loc să vă împotriviți dorinței de a ajunge la punga convenabilă de chipsuri, mutați punga astfel încât să nu o vedeți întotdeauna.

Păstrați departe de vederea dumneavoastră mâncarea nedorită. Puneți gustările pe care obișnuiți să le mâncați noaptea, în dulapuri, cât mai în spate posibil.

În același timp, puneți gustările sănătoase în față. Astfel dacă veți dori o gustare înainte de culcare, veți putea alege alternative potrivite, cu conținut de fibre, proteine, vitamine și minerale, în loc de alimente bogate în zahăr.

Consumați majoritatea caloriilor în timpul zilei

Consumul majorității caloriilor totale dintr-o zi, pe timp de noapte, mai aproape de ora culcării, a fost asociat pozitiv cu un IMC mai mare și un consumul alimentar excesiv. În loc să consumați o mare parte din aportul alimentar pe timp de noapte, mutați aportul de alimente mai devreme în timpul zilei.

A lua o gustare la culcare poate face parte dintr-o rutină sănătoasă, cu condiția să vă limitați la o gustare de maxim 200 de calorii, care conține, de asemenea, vitamine și minerale.

Consumul de cantități mari de alimente chiar înainte de somn poate avea un impact negativ asupra depozitării zahărului din sânge și a grăsimilor.

Dacă vă luptați cu un aport alimentar consumat în majoritate noaptea, trebuie să începeți să mâncați mai mult pe parcursul zilei.

La început poate fi greu, dar, în timp, corpul și nivelul de foame ar trebui să se adapteze cu un aport alimentar consumat în principal pe timp de zi.
Mergeți la culcare suficient de devreme

Aproximativ 30% dintre adulți nu dorm suficient, iar 50-70 de milioane de adulți suferă de tulburări de somn, conform statisticilor. Un somn suficient este important din multe motive, dar cercetările sugerează că poate avea și un impact asupra reglării greutății.

Persoanele care nu dorm suficient în timpul nopții sunt mai susceptibile de a fi supraponderale sau obeze.

Prea puțin somn poate interfera cu nivelurile hormonale, cu reglarea zahărului din sânge și cu nivelul apetitului alimentar. O parte dintr-o rutină sănătoasă de somn pentru pierderea în greutate este reprezentată de un somn adecvat.

În medie, adulții au nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn pe noapte.

Dacă vă este greu să adormiți, încercați să vă deconectați de la toate aparatele electronice cu o oră înainte de culcare, să citiți o carte, să faceți câteva exerciții de întindere sau să utilizați orice alte tehnici de relaxare doriți.

Păstrați-vă o rutină regulată

Un somn suficient poate fi important pentru starea generală de sănătate și pierderea în greutate, dar a fi în concordanță cu ora de culcare vă poate afecta și greutatea.

Cercetările efectuate de Universitatea Brigham Young au constatat că femeile tinere care aveau o rutină de somn nevariabilă aveau niveluri mai scăzute de grăsime corporală, decât femeile care aveau tipare de somn neregulate.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că a dormi mai puțin de 6,5 ore și mai mult de 8,5 ore de somn a fost asociat cu niveluri mai ridicate de grăsime corporală.

Mersul la culcare la aceeași oră în fiecare noapte cu maxim o oră de varianță, a fost asociat cu niveluri mai scăzute de grăsime corporală.

Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că puteți doar să dormiți 8 ore și veți pierde în greutate în mod magic, dar dacă aveți o rutină sănătoasă de somn este posibil să vă ajutați corpul să echilibreze greutatea, împreună cu alți factori de stil de viață.

Relaxați-vă prin modalități sănătoase, în loc să mâncați

Dacă una dintre modalitățile dumneavoastră de a vă relaxa după o zi stresantă este să serviți gustări, alegeți altceva pentru a vă destresa. Adesea folosim mâncarea ca modalitate de a face față diferitelor emoții, dar asta poate împiedica pierderea în greutate și atingerea obiectivelor de sănătate.

Dacă aveți nevoie să vă relaxați înainte de culcare, mergeți la plimbare, citiți, efectuați exerciții de întindere etc., în loc să apelați la mâncare.

Amintiți-vă, dacă vă uitați la televizor noaptea târziu, poate fi ușor să mâncați în timp ce sunteți distrași de ecran și puteți să mâncați mai mult decât vă dați seama.

Nu asociați vizionarea programelor TV cu servirea de gustări; nu este indicat să meargă mereu mână în mână.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *