Tânără deschide o sticlă de șampanie

Recomandări cu privire la pierderea în greutate pentru femeile sub 30 de ani

Pierderea în greutate menținută în prima parte a vieții poate avea un efect semnificativ asupra sănătății mai târziu în viață. Desigur, pierderea în greutate poate asigura oricând beneficii, însă o greutate corporală sănătoasă este importantă, în special pentru femeile cu vârste sub 30 de ani, deoarece poate avea un impact pozitiv asupra riscului de diabet zaharat și asupra riscului de apariție a sindromului de ovar polichistic (SOP).

Dacă o femeie dorește să aibă copii, sănătatea ei fizică chiar înainte de a rămâne însărcinată este importantă pentru ea și potențialii ei copii.

Stabilirea și menținerea unor obiceiuri sănătoase în intervalul 20-30 de ani este utilă și recomandată, pentru că este mult mai posibil astfel ca respectivele obiceiuri sănătoase să fie păstrate pe termen lung.

În timp ce pierderea în greutate poate părea dificilă oricând, încercarea de a pierde în greutate înainte de vârsta de 30 de ani poate constitui un avantaj, deoarece metabolismul este probabil în punctul cel mai înalt în timpul maturității.

Eliminați zahărul

Eliminarea zaharurilor adăugate este unul dintre primii pași pentru pierderea în greutate, indiferent de vârstă. Consumul unei diete bogate în zahăr poate crește riscul de diabet de tip 2 și ar putea avea un impact negativ asupra nivelului de hormoni din organism.

Nu înseamnă că nu puteți servi niciodată dulciuri dacă încercați să slăbiți, ci doar că este indicat să reduceți cantitatea de zahăr pe care o consumați în mod regulat în fiecare zi.

Majoritatea adulților consumă mult mai mult zahăr decât bănuiesc, deoarece zahărul este adăugat în multe alimente procesate ca un agent ieftin care conferă volum.

Băuturile cu zahăr sunt un factor important atunci când vine vorba de pierderea în greutate; eliminarea sucurilor carbogazoase, a sucurilor, a ceaiurilor îndulcite, de exemplu, vă poate ajuta cu adevărat să reduceți excesul de calorii. În plus, renunțarea la băuturile dulci la timp poate economisi o mulțime de zahăr inutil pe tot parcursul vieții adulte.

Efectuați o varietate de exerciții fizice de diferite intensități

Există beneficii în a efectua exerciții de intensitate moderată și ridicată pentru pierderea în greutate. Încercați să introduceți o varietate de exerciții în rutina dumneavoastră, precum cardio, antrenamente de forță și flexibilitate.

Varietatea poate ține plictiseala la distanță și vă poate menține interesul pentru respectarea rutinei de exerciții.

Exercițiile de intensitate ridicată reprezintă arderi calorice mari și vă pot revigora metabolismul ore întregi după antrenament. Exercițiile moderate vă pot ajuta corpul să treacă la utilizarea mai eficientă a grăsimilor pe post de combustibil. Prin urmare, ambele tipuri sunt benefice!

Stabiliți obiceiuri sănătoase în locul dietei de tip yo-yo

Evitați dietele care nu durează decât câteva săptămâni. Nu vă veți face o favoare pe termen lung, sărind de la o dietă populară la alta, câștigând întotdeauna în greutate. Rămâneți cu modificările mici la început, cu cele pe care le puteți susține. Concentrați-vă pe rezultate pe termen lung și nu pe soluții rapide.

Consumați multe fibre

Nu evitați fructele și legumele! Dacă un plan de dietă vă recomandă să reduceți fructele și legumele, fiți atenți. Consumul unei diete bogate în fibre vă poate ajuta să vă simțiți plini și de fapt vă poate ajuta cu pierderea în greutate. În plus, consumul de fibre adecvate și consumul de lichide suficiente pot contribui și la promovarea sănătății digestive.

Alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele, cerealele integrale, nucile și semințele furnizează substanțe nutritive de care organismul are nevoie pentru a promova un corp sănătos atât în tinerețe, cât și mai târziu în viață.

Femeile sub 30 de ani ar trebui să consume 25 de grame de fibre pe zi, potrivit Institutului de Medicină. Dacă mâncați multe alimente bogate în fibre, puteți depăși cu ușurință această recomandare.

Fiți atenți la nevoile organismului dumneavoastră

Copiii mici sunt sincronizați perfect cu nevoile organismului lor. Mănâncă când le este foame și se opresc când sunt plini. Pe măsură ce îmbătrânim, suntem învățați că am „terminat” de mâncat doar atunci când nu mai este mâncare în farfurie și nu când suntem plini.

Aflați cum să nu mai mâncați când ați consumat suficient, nu când sunteți plini. Mâncați când vă este foame și nu pe fond emoțional. Descoperiți ce vă determină să folosiți mâncarea în orice alt fel decât ca pe un răspuns la nevoia fiziologică de foame.

Relația cu mâncarea

Obiceiurile alimentare dezordonate se pot dezvolta oricând, însă femeile cu vârstele sub 30 de ani pot fi mai predispuse la preluarea obiceiurilor alimentare dezordonate, mai ales dacă există deja un istoric de dietă.

Împreună cu atenția oferită nevoilor reale ale organismului, fiți sinceri în legătură cu relația pe care o aveți cu mâncarea.

Este nevoie de forță pentru a vă pune întrebări oneste despre relația cu mâncarea, iar acest lucru poate ajuta cu adevărat la identificarea tiparelor de comportament care duc la alegeri nesănătoase.

Concluzie

Atunci când aveți sub 30 de ani este momentul ideal pentru a încerca să slăbiți, deoarece modificările făcute în acest context pot ajuta la stabilirea tonului pentru restul maturității. Reducerea consumului de zahăr înainte de 30 de ani poate ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2, la menținerea greutății corporale dorite și la scăderea riscului de sindrom de ovar polichistic.

Efectuarea de exerciții fizice, de diferite tipuri și intensități, vă poate ajuta să vă antrenați corpul să ardă grăsimile mai eficient pentru combustibil, în timp ce consumați oricum calorii.

Creșteți aportul de fibre pentru pierderea în greutate susținută și pentru a vă ajuta să vă simțiți plini pe parcursul zilei. Obținerea de fibre adecvate este sugerată pentru sănătatea digestivă, cardiovasculară și a glicemiei. Învățați să vă ascultați corpul; opriți-vă din mâncat atunci când stomacul este suficient de plin și nu când nu vă mai puteți mișca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *