Două tinere mănâncă înghețată

Recâștigați ușor greutatea pierdută? Nu dați vina pe dietă!

Având în vedere că industria dietetică este o industrie de miliarde de dolari și prevalența obezității continuă să crească, există tot mai multe diete, programe și suplimente destinate pierderii în greutate.

Ceea ce poate fi descurajant este faptul că mulți oameni sunt prinși în diete de tip yo-yo, în cadrul cărora slăbesc, recâștigă greutatea, trec la următoare dietă și tot așa.

Există multe motive pentru care oamenii pot recâștiga greutatea după o pierdere inițială. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă fie teamă că pierderea în greutate se încheie întotdeauna cu recâștigarea greutății pierdute.

Iată câteva motive obișnuite pentru care oamenii redobândesc greutatea pierdută și câteva sfaturi pentru a evita acest lucru.

Setați-vă o mentalitate pe termen lung, nu pe termen scurt

Unul dintre cele mai importante motive pentru care unii oameni trec de la dieta de slăbit la alta constă în faptul că își setează o mentalitate pe termen scurt și nu pe termen lung.

Cuvântul „dietă” poate avea un interval scurt de timp asociat. Cu toate acestea, pentru ca pierderea în greutate pe termen lung să fie posibilă, este necesar să faceți anumite modificări cu privire la stilul de viață, cel mai probabil pentru tot restul vieții.

De atâtea ori oamenii înțeleg că pierderea în greutate necesită schimbări în rutina zilnică și obiceiurile asociate.

Totuși, uneori oamenii cred că, odată ce și-au atins obiectivul de slăbire, se pot întoarce la vechile obiceiuri și pot renunța la efectuarea de exerciții fizice.

Întreținerea greutății poate fi la fel de dificilă ca pierderea în greutate, motiv pentru care nu ar trebui să renunțați la modificările, cu privire la alimentație și tipare de antrenament, care v-au permis să vă atingeți obiectivul de slăbire, după ce l-ați atins.

Persoanele care trec de la o dietă la alta au adesea o abordare pe termen scurt, de aceea pierderea în greutate sustenabilă pe termen lung nu are loc.

Mentalitate de tipul totul sau nimic

A face alegeri sănătoase și a menține o greutate sănătoasă poate fi o călătorie cu suișuri și coborâșuri și, de obicei, nu este o linie dreaptă pentru majoritatea oamenilor. Vor fi zile în care mâncați mai bine pentru corpul dumneavoastră și zile în care nu mâncați.

O abordare de tipul totul sau nimic atunci când vine vorba de menținerea greutății, înseamnă că fie faceți totul „bine” pentru a mânca sănătos, a efectua exerciții fizice, a menține nivelul de stres într-un interval normal, fie după ce ați deraiat puțin de la cursul propus, transformați totul într-o alegere nesănătoasă.

De exemplu, dacă cineva nu face mișcare într-o zi așa cum și-a propus și urmează o abordare de tipul totul sau nimic, ar putea să ia în considerare și o alimentație nesănătoasă pentru ziua respectivă, având în vedere că oricum nu a efectuat antrenamentul propus.

Prin urmare, mentalitatea de tipul totul sau nimic poate interfera cu succesul menținerii greutății, deoarece orice mică retragere cu privire la alegerile asociate cu stilul de viață deraiază toate celelalte opțiuni.

În loc să deraiați total după ce ați făcut o alegere nesănătoasă, recunoașteți că celelalte alegeri ale voastre pot fi pozitive și reveniți pe drumul cel bun fără să vă abateți sau să vă blocați inutil.

Ce tip de greutate ați pierdut?

Unele diete la modă promovează pierderea rapidă în greutate, care poate fi în mare parte greutate reprezentată de apa pierdută din organism sau greutate reprezentată de pierderea țesutului slab. Acest tip de greutate poate fi ușor de recâștigat. Prin urmare, persoanele care trec de la o dietă la modă la alta, tind să nu mențină pierderea în greutate.

Pierderea masei grase poate fi mai dificilă, dar de obicei tinde să nu fluctueze la fel de repede ca și pierderea apei din organism.

Sfaturi pentru a evita recâștigarea greutății pierdute

Registrul de control al greutății analizează informații despre mii de persoane care au slăbit cu succes pe termen lung. Perioada de scădere în greutate este cuprinsă între unu și șaizeci și șase de ani, cu o scădere în greutate cuprinsă între 15 și 150 de kilograme.

Cum reușesc acești oameni să înregistreze un succes susținut cu privire la pierderea în greutate? Modul în care oamenii din acest registru au slăbit este mixt; unii oameni au trecut printr-un program structurat, iar unii au pierdut greutatea pe cont propriu.

Modificările aduse dietei și tiparelor de exerciții fizice au fost frecvente la aproape toți participanții. Iată o listă cu ceea ce continuă să facă acești oameni pentru întreținerea greutății corporale:

– Majoritatea participanților servesc micul dejun în fiecare zi
– Cei mai mulți participanți țin evidența greutății lor, cel puțin săptămânal
– Cei mai mulți participanți își limitează timpul de vizionare a televizorului
– Cei mai mulți participanți efectuează, în medie, aproximativ 60 de minute pe zi de exerciții fizice.

În general, oamenii care au pierdut cu succes în greutate, și-au menținut modificările cu privire la stilul de viață, astfel, ținând kilogramele nedorite la distanță.

Pierderea în greutate cu succes va avea loc atunci când …

Pentru a pierde în greutate cu succes este necesar să abordați pierderea în greutate pe termen lung și nu pe termen scurt. Continuarea alegerii unui stil de viață sănătos este la fel de importantă în timpul menținerii greutății; odată ce ați atins greutatea dorită, nu înseamnă că puteți mânca orice doriți și nu mai este necesar să efectuați antrenamente fizice.

Dacă ați făcut câteva alegeri nesănătoase, nu vă lăsați învinși și nici blocați; reveniți pe drumul cel bun și continuați să încercați să faceți cât mai multe alegeri sănătoase. Doar pentru că faceți o alegere nesănătoasă cu privire la consumul de alimente sau tiparele de exerciții fizice, nu înseamnă că restul alegerilor dumneavoastră trebuie să fie, de asemenea, nesănătoase.

Persoanele care au succes pe termen lung cu pierderea în greutate indică faptul că își urmăresc în continuare consumul de alimente și efectuează zilnic o cantitate semnificativă de exerciții fizice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *