Varzâ roșie tocată mărunt

Poate varza să contribuie la pierderea în greutate?

Dieta cu supă de varză a fost o dietă des întâlnită încă din anii 1980. Oamenii susțin că slăbesc până la 5 kilograme consumând în cea mai mare parte a timpului supă de varză, într-un interval de până la o săptămână. Un motiv pentru care aportul de supă de varză poate ajuta la scăderea în greutate este reprezentat de faptul că o jumătate de cană de varză conține mai puțin de 20 de calorii.

Există mai multe critici în legătură cu respectarea a ceva precum dieta cu supă de varză, deoarece consumul numai de supă de varză pentru perioade lungi de timp, ar putea cauza pierderi de masă musculară și apă, în loc doar de pierderea de grăsime.

Varza este plină de mulți nutrienți și este un aliment cu conținut scăzut de calorii. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui alt aliment, nu puteți trăi numai cu varză. Aportul de alimente ar trebui să fie alcătuit din mai multe alimente dense în nutrienți și să ofere un echilibru de macronutrienți.

În timp ce varza nu arde literalmente grăsimile, o dietă compusă din alimente dense în nutrienți ar putea ajuta la pierderea în greutate.

Beneficii pentru sănătate din varză

Varza face parte din familia legumelor crucifere. Consumul de cantități mari de legume crucifere este asociat cu scăderea riscului pentru unele tipuri de cancer.

La fel ca alte fructe și legume, varza este bogată în antioxidanți și multe vitamine și minerale.

O jumătate de cană de varză gătită poate oferi puțin mai puțin de 50% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C, 100% vitamina K și cantități mai mici de potasiu, mangan, B6, fier, calciu și magneziu.

Un aport bogat în fructe și legume poate avea multe beneficii pentru sănătate, dar legumele crucifere pot oferi beneficii speciale pentru sănătate. Sunt necesare mai multe cercetări în acest sens, însă studiile actuale sugerează obținerea a cel puțin 5 porții de legume crucifere pe săptămână.

Varza fermentată: ar putea ajuta la pierderea în greutate?
Fermentarea verzei poate crește cu o anumită valoare profilul nutrițional și poate chiar ajuta la pierderea în greutate.

Fermentarea folosește în proces bacterii care sunt considerate a fi probiotice. Atunci când mâncăm alimente cu probiotice, aceste bacterii rămân pe termen scurt în tractul digestiv și pot oferi beneficii suplimentare pentru sănătate.

Relația dintre bacteriile intestinale și sănătatea noastră continuă să fie dezvăluită pe baza cercetărilor. Unele cercetări sugerează că probioticele pot juca un rol în metabolismul general al corpului, întrucât nivelurile bacteriilor intestinale s-au dovedit a fi diferite de la persoanele slabe la cele obeze.

Un studiu din 2011 a concluzionat faptul că bacteriile intestinale pot fi o țintă potențială pentru gestionarea obezității.

Un studiu din 2014 sugerează că kimchi, legumele coreene fermentate, pot oferi beneficii suplimentare pentru sănătate, pe lângă echilibrul de greutate, inclusiv: proprietăți de combatere a cancerului, promovarea sănătății colonului, scăderea colesterolului, proprietăți anti-îmbătrânire și promovarea sănătății creierului.

Cum poate ajuta varza la scăderea în greutate?

De ce unii oameni pot pierde în greutate mâncând în principal varză sau supă de varză? După cum am menționat, varza este un aliment cu conținut scăzut de calorii. Prin consumul alimentelor cu conținut scăzut de calorii, vă reduceți aportul total de calorii, ceea ce vă poate ajuta organismul să apeleze la depozitele de grăsime pentru a obține necesarul de energie.

Consumul de alimente cu un consum redus de energie, cum ar fi varza, este recomandat pentru sănătate. Exemple de alimente cu conținut scăzut de energie includ: proteine slabe, fructe, legume, cereale integrale și leguminoase.

Aceste alimente furnizează o mulțime de nutrienți fără a oferi multă energie. Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în fibre, care vă pot ajuta să vă simțiți plini.
Astfel puteți mânca un volum mare de alimente fără o cantitate mare de energie. Aceasta poate fi o modalitate mai ideală de a pierde în greutate pe termen lung, în loc să urmați o dietă la modă care poate fi menținută doar o săptămână sau două.

Multe studii au indicat un beneficiu pentru pierderea în greutate, care include o dietă bogată în fructe și legume. Cu toate acestea, se recomandă să consumați o varietate de fructe și legume, nu doar varză.

De fapt, consumul de supă de varză nu este recomandat pe termen lung, deoarece acest lucru poate provoca deficiențe de anumiți nutrienți.

Este o modalitate sănătoasă de a slăbi?

Orice plan de dietă cu conținut scăzut de calorii poate genera pierderea în greutate. Totuși, această pierdere în greutate poate fi temporară și poate fi în mare parte reprezentată de apa din organism. Dacă mâncați doar varză, este posibil să slăbiți, dar va fi o soluție sănătoasă? De asemenea, ce se întâmplă după ce începeți să vă reîntoarceți la o dietă normală?

Consumul unei diete cu conținut scăzut de calorii ar putea scădea metabolismul, ceea ce uneori poate împiedica pierderea în greutate. Nivelurile de energie pot, de asemenea, să scadă, ceea ce nu încurajează o activitate fizică crescută pentru a ajuta la conservarea masei musculare.

Concluzia este că o dietă cu supă de varză poate provoca o pierdere a masei musculare și a apei ca parte a pierderii totale de greutate, plus că după ce dieta se încheie poate fi foarte ușor să recâștigați toată greutatea pierdută.

Există pericole asociate cu aportul mare de varză?

Există unele cazuri când consumul de cantități mari de varză poate provoca de fapt mai mult rău decât bine. Dacă urmați tratamente medicamentoase care diluează sângele, modificarea drastică a aportului de vitamina K poate interfera cu medicația. Deoarece varza este bogată în vitamina K, este posibil să nu fie recomandată creșterea considerabilă a aportului.

Aporturile foarte mari de varză au condus la hipotiroidism în unele studii efectuate pe animale. În timp ce acest risc este foarte rar întâlnit la oameni, dacă o persoană are deficit de iod, un compus din legumele crucifere poate concura pentru absorbția iodului în tiroidă.

Nu este un pericol, dar consumul unei diete bogate în varză sau supă de varză ar putea avea unele efecte neplăcute asupra tractului digestiv. Creșterea aportului de fibre poate genera o creștere a flatulenței și/sau a scaunelor moi.

Concluzie

Varza nu arde literalmente grăsimile și orice afirmații care susțin că un aliment arde grăsimi ar trebui evitate.

Varza este un aliment cu conținut scăzut de calorii, care conține mulți nutrienți. De asemenea, ca parte a familiei de legume crucifere, aporturile mai mari pot fi asociate cu scăderea unor riscuri de cancer.

Consumul de diete cu conținut scăzut de calorii poate ajuta la scăderea în greutate. Totuși, pierderea în greutate asociată cu acestea poate fi în mare parte reprezentată de apa pierdută și de unele țesuturi slabe, ceea ce înseamnă că pierderea în greutate nu va fi sustenabilă.

În loc să vă concentrați asupra unei singure legume, mâncați o mare varietate pentru cele mai importante beneficii pentru sănătate. Este o idee bună să consumați alimente precum varza, cu un conținut ridicat de fibre, care vă pot menține plini și mulțumiți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *