Tânăr duce un coș cu struguri proaspeți
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Poate contribui aportul de struguri la pierderea în greutate?

Toate soiurile de struguri sunt pline de antioxidanți, vitamine, fibre, în timp ce sunt sărace în calorii. La fel ca toate celelalte fructe, consumul de struguri ca parte a unei diete sănătoase ar putea oferi multe beneficii pentru sănătate, împreună cu susținerea menținerii unei greutăți corporale sănătoase.

Consumul unei diete bogate în fructe și legume este asociat cu scăderea riscului pentru anumite boli. Cojile de struguri sunt, de asemenea, bogate într-un antioxidant numit resveratrol.

S-au efectuat multe studii de specialitate asupra resveratrolului, iar cercetătorii încă studiază efectele complete pe care acest antioxidant le are asupra organismului.

Strugurii sunt surprinzător de versatili și pot fi savurați în numeroase moduri. Deoarece sunt destul de dulci, savurarea lor în locul deserturilor cu conținut ridicat de calorii vă poate satisface poftele dulci și vă poate ajuta să vă umpleți fără a consuma calorii în exces.

Profilul nutrițional al strugurilor

În funcție de varietatea și mărimea strugurilor, o cană de struguri furnizează aproximativ 60-100 de calorii. Strugurii sunt practic fără grăsimi și oferă puține proteine.

Aceștia sunt în principal carbohidrați, iar strugurii asigură și fibre. O cană de struguri oferă aproximativ 1-2 grame de fibre.

O cană de struguri asigură aproximativ 200 mg de potasiu, 6% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C, 5% din doza zilnică recomandată de vitamina B6 și aproximativ 1% din valoarea zilnică recomandată de calciu, beta caroten (vitamina A), fier și magneziu.

Beneficii antioxidante

Datorită cantității ridicate de antioxidanți din struguri, aportul de struguri este asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer, potrivit cercetătorilor dintr-un studiu din 2010.

Semințele din struguri au cea mai mare concentrație de antioxidanți, urmate de cojile de struguri și, în cele din urmă, de partea cărnoasă a strugurilor.

Strugurii roșii și mov au o concentrație mare de antioxidanți din familia antocianinelor. Antocianinele sunt responsabile pentru furnizarea culorii roșu/violet.

Resveratrolul, quercetina și flavonoidele sunt alți polifenoli din struguri care s-au dovedit a avea efecte benefice asupra sănătății organismului.

A urma o dietă bogată în antioxidanți din alimente, cum ar fi strugurii, poate ajuta la scăderea inflamației și la protejarea celulelor de deteriorarea radicalilor liberi.
Resveratrolul s-a dovedit, de asemenea, în unele studii pe animale, că influențează sensibilitatea la insulină și consumul de energie.

Un studiu din 2014 efectuat pe oameni a constatat că resveratrolul ajută la reglarea cheltuielilor de energie ale mușchilor la diabeticii de tip 2.

Resveratrolul poate influența consumul de energie musculară și sensibilitatea la insulină, dar sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

Sănătatea inimii

Strugurii pot fi benefici pentru sănătatea inimii din mai multe motive. În primul rând, la fel ca alte fructe și legume, strugurii sunt o sursă de potasiu.

Este recomandat să obțineți suficient potasiu pentru sănătatea inimii, ajutând la reglarea nivelului tensiunii arteriale într-un interval sănătos și ajutând la reglarea ritmului cardiac.

O porție de struguri furnizează aproximativ 200 mg de potasiu, iar doza zilnică recomandată de potasiu pentru adulții sănătoși este de 4.700 mg.

Majoritatea adulților nu întrunesc consumul zilnic recomandat de potasiu din alimente, astfel încât adăugarea strugurilor și a altor fructe și legume în dietă vă poate ajuta să respectați această indicație.

Resveratrolul a fost demonstrat în unele studii de specialitate că este cardio-protector. Studiile efectuate pe oameni au indicat faptul că aportul unei varietăți de struguri poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge pentru a crește fluxul sanguin.

S-a dovedit că vinul făcut din struguri are beneficii cardio-protectoare la rândul lui. Consumul moderat de vin este asociat cu protejarea sănătății inimii datorită resveratrolului din struguri.

O revizuire din 2009 care a avut în vedere relația dintre struguri, vin, resveratrol și sănătatea inimii au concluzionat faptul că resveratrolul din vin și struguri poate juca un rol crucial în protejarea sănătății cardiovasculare.

Beneficii pentru pierderea în greutate

Strugurii sunt denși în nutrienți și sunt o sursă bogată de antioxidanți, ceea ce se poate traduce prin asigurarea de protecție împotriva deteriorării, în special pentru sistemul cardiovascular.

Totuși, consumul de struguri vă poate ajuta cu adevărat să slăbiți?
Indiferent de mâncare, consumul unui anumit aliment nu va topi în mod dramatic kilogramele de grăsime de pe corp.

Mai degrabă, consumând o dietă bogată în alimente pline de nutrienți cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi strugurii, vă puteți umple cu alimente satisfăcătoare fără a obține un exces de energie pentru organismul dumneavoastră.

Toate fructele și legumele au un conținut ridicat de apă și fibre. Acest lucru înseamnă că puteți mânca un volum mai mare din aceste alimente și să vă simțiți plini, ceea ce poate fi benefic pentru pierderea în greutate.

Consumul de struguri în locul alimentelor mai bogate în calorii, cum ar fi bomboane, prăjituri, chipsuri etc., poate fi util pentru pierderea în greutate.
Cum rămâne cu zahărul din struguri?

Strugurii au un conținut ridicat de zahăr, așa că este o preocupare pentru pierderea în greutate și riscul de diabet de tip 2? Nu, conform cercetărilor, de fapt, este valabil exact contrariul.

Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică din Harvard au descoperit prin cercetările lor în cadrul cărora au analizat dietele a peste 185.000 de oameni, că aportul de fructe întregi a fost asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2.

Cu toate acestea, consumul de suc de fructe nu a fost asociat cu un risc redus pentru diabetul de tip 2, de fapt, consumul de suc a fost asociat cu un risc crescut de diabet de tip 2.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau suc o dată sau de mai multe ori pe zi și-au crescut riscul de diabet de tip 2 cu până la 21%.

Concluzia este că beneficiile pentru sănătate din consumul de fructe întregi nu sunt întotdeauna aceleași în cazul consumului de suc.

Pe baza acestui fapt, se recomandă să mâncați struguri întregi cât mai mult posibil în loc să beți suc de struguri.

Dacă suferiți deja de diabet sau urmați un tratament cu insulină, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga struguri în dietă.

Pe lângă aportul de struguri proaspeți pentru o gustare, puteți adăuga struguri la salate sau în piureuri. De asemenea, puteți congela strugurii pentru o delicioasă înghețată sau puteți amesteca strugurii congelați pentru a face un șerbet.

Concluzie

Strugurii pot face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru pierderea în greutate. Consumând alimente dense în nutrienți, cu conținut scăzut de calorii, vă puteți menține plini și satisfăcuți.

Consumul de struguri în locul altor dulciuri sau gustări cu conținut ridicat de calorii poate fi o substiuție sănătoasă.

Antioxidanții găsiți în struguri s-au dovedit a avea beneficii cardio-protectoare pentru sănătate și pot influența chiar metabolismul muscular.
Consumul de fructe întregi, cum ar fi strugurii, poate ajuta, de asemenea, la un risc mai scăzut pentru diabetul de tip 2, comparativ cu consumul de suc.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucăți de bacon cu grăsime prăjite în tigaie

E bine să mănânci slănină?

Pentru mulți, slănina este un aliment îndrăgit la mic dejun. Baconul este o sursă de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Aceste substanțe nutritive mâncate în exces

Cum să opriți alimentația excesivă

Mâncarea, precum țigările sau drogurile, poate deveni o dependență. Mâncatul în exces este o problemă foarte frecventă cu care se confruntă mulți oameni și, ca

Doua femei care se antreneaza.

Cum să te antrenezi regulat

Atunci când te antrenezi, mai ales când începi prima dată, este esențial să fii consecvent în ceea ce faci pentru a obține rezultate bune. La

Tânără mănâncă o felie de prăjitură

Care sunt cauzele poftelor alimentare?

Schimbarea regimului alimentar ar fi incredibil de simplă dacă nu ar exista problema poftelor alimentare. Deci, un aspect important atunci când încercați să vă modificați