Pilates este benefic pentru pierderea în greutate?

Pilates este benefic pentru pierderea în greutate?

Este bine cunoscut faptul că exercițiile fizice pot ajuta la pierderea în greutate, dar este vreun exercițiu benefic în mod special pentru pierderea în greutate? Unele tipuri de antrenamente precum pilates și yoga sunt cunoscute pentru beneficiile lor în elemente precum creșterea flexibilității, îmbunătățirea posturii, tonifierea corpului și îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

Unele studiouri și tehnici susțin că pilates vă va ajuta să pierdeți în greutate. Întrebarea importantă este cât de adevărat este acest lucru și cât de mult merită să adăugați niște exerciții de tip pilates în rutina dumneavoastră de antrenamente.

Exerciții de tip pilates

Pilates este o formă de exerciții fizice și, ca orice tip de exerciții, va ajuta la arderea unor calorii.

Exercițiile de tip pilates vizează în principal mușchii spatelui, abdominali și ai șoldului și utilizează propria greutate și rezistență a corpului pentru a lucra grupe specifice de mușchi.

Exercițiile sunt menite să fie efectuate încet și într-un mod controlat.

În teorie, exercițiile de tip pilates vă învață corpul cum să-și folosească propriile mecanisme pentru a recruta mușchii „de bază” de-a lungul corpului.

Inițial pilates era popular printre dansatori și în reabilitarea necesară după anumite probleme medicale.

La fel ca orice altceva, pilates a evoluat de-a lungul anilor și există o serie de tehnici diferite și școli care predau variații ușor diferite.

La ce este bun?

După cum am menționat deja, unele aspecte ale exercițiilor de tip pilates au fost studiate și analizate mai în detaliu.

Cu toate acestea, deoarece există atât de multe tehnici diferite dezvoltate, nu toate punctele se pot aplica tuturor tehnicilor sau pot fi aspecte omise.
În general, pilates este cunoscut pentru:

– Reabilitarea sportivilor
Ajută la reabilitarea sportivilor, cum ar fi gimnaști și dansatori. Din punct de vedere istoric, pilates își are originea și a fost utilizat pe scară largă ca instrument de reabilitare.

– Bun pentru durerile de spate
Studiile sugerează că poate oferi rezultate pozitive pentru tratamentul durerilor lombare nespecifice.

– Crește flexibilitatea și mișcarea
Unele studii au analizat, de asemenea, alte aspecte ale reabilitării leziunilor, cum ar fi tratamentul după leziunile de șold. În general, se crede că ajută la creșterea flexibilității și a gamei de mișcare.

– O postură mai bună
Ajută la îmbunătățirea posturii. Acest lucru poate avea beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru aspect.

– Schimbă forma corpului
Fanaticii și experții pilates susțin că schimbă forma corpului; În cel mai bun sens întotdeauna, evident.

– Tonifierea mușchilor
Tonifierea în zone precum șoldurile și abdomenul poate da un efect de stomac plat și poate topi, de asemenea, câțiva centimetri de pe șolduri și talie. Aceste zone par, de asemenea, ferme.

– Beneficii înainte și după sarcină
Unele programe pilates sunt adaptate pentru sarcină și destinate pentru a ajuta la naștere.

Câteva exemple de beneficii includ ameliorarea durerilor de spate, menținerea condiționată a mușchilor abdominali profunzi și superficiali și, prin urmare, ajută la transportarea bebelușului în timpul sarcinii, iar ulterior sarcinii forma fizică de dinainte poate fi obținută mai ușor.

Pilates și pierderea în greutate

Unii experți sugerează că legătura dintre exercițiile de tip pilates și pierderea în greutate este doar o prezentare greșită a produsului.

În cuvinte simple, pilates nu este un instrument eficient pentru slăbit.

În ceea ce privește știința din spate, nu există o mulțime de informații disponibile.

Exercițiile de tip pilates au fost cercetate în ceea ce privește rolul lor de reabilitare/tratament în diferite condiții, cum ar fi durerile de spate, cu toate acestea, există foarte puține studii și date în ceea ce privește pierderea în greutate.

Poate fi folosit pentru a pierde în greutate cu condiția să…

Un studiu sugerează că o oră de exerciții de tip pilates poate arde între 241 și 421 kcal.

Cantitatea de calorii arse va depinde atât de individ, cât și de intensitatea exercițiului, așa că vom trata acest lucru ca un ghid orientativ, mai degrabă decât ca un dat obligatoriu.

Chiar și așa, este clar că, în comparație cu alte forme de exerciții, nu este cel mai eficient în arderile calorice.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu poate ajuta parțial la pierderea în greutate. Ce ar trebui să aveți în vedere:

Dacă nu ați făcut niciodată mișcare înainte la o clasă de începători, exercițiile pilates pot părea precum urcatul pe un munte, astfel încât corpul dumneavoastră va lucra din greu. Dacă sunteți în formă și faceți exerciții fizice în mod regulat, aceeași clasă poate să nu ofere la fel de multă provocare.

O serie de tehnici diferite folosesc aparate, cum ar fi benzi de rezistență, mingi și mașinării. Aceste aparate pot oferi o rezistență suplimentară și pot crește intensitatea mișcărilor. Deși acestea nu au fost luate în considerare în ceea ce privește caloriile ca atare, creșterea efortului pe care trebuie să îl depuneți ar trebui să mărească caloriile arse.

Ca și în cazul oricărei forme de exerciții fizice, ceea ce obțineți depinde de ceea ce faceți. Cât de mult vă antrenați, cât efort depuneți în timpul exercițiilor, intensitatea, frecvența etc. sunt factori importanți. Dacă stagnați la același nivel, repetând aceleași exerciții în ultimele 2 luni și mergeți doar o dată pe săptămână, este posibil să nu vedeți cele mai bune rezultate.

Pilates, așa cum am menționat deja, este bun pentru tonifierea mușchilor de pe abdomen, spate și șolduri. Drept urmare, oamenii care folosesc pilates susțin că poate schimba forma corpului.

Ce tip de exerciții este cel mai benefic și util poate depinde, de asemenea, de ceea ce doriți să realizați și de cât de multă greutate doriți să pierdeți. Dacă este vorba de a fi în formă, pilates ar putea fi un tip de antrenament potrivit.

Dacă trebuie să pierdeți 100 kg, atunci doar efectuarea de exerciții de tip pilates nu poate fi suficientă. Acest lucru nu înseamnă că pilates nu va avea nici un beneficiu și nu ar trebui să îl includeți în programul dumneavoastră de exerciții. Cu toate acestea, poate doriți să o combinați cu mai multe antrenamente de rezistență și cu câteva exerciții cardio, câteva zile pe săptămână.

Dacă aveți o greutate mare, pilates poate fi un bun punct de plecare. O mulțime de exerciții pot fi foarte obositoare pentru articulații și pentru spate, deoarece corpul dumneavoastră poate fi pus deja sub o presiune mare pentru a suporta greutatea suplimentară.

Pilates se efectuează încet și controlat, iar multe dintre exerciții se efectuează de la sol. Așadar, puteți să vă tonifiați și să vă condiționați mușchii fără a pune prea multă presiune pe celelalte structuri (ligamente, articulații etc.) și, prin urmare, să reduceți riscul de accidentare. Apoi puteți adăuga și construi regimul dumneavoastră de exerciții într-un mod cât mai sigur posibil.

Când vine vorba de slăbit, dieta joacă un rol important. Combinați întotdeauna o dietă sănătoasă și echilibrată, adecvată pentru pierderea în greutate, cu orice tip de exerciții fizice. Ceea ce mâncați contează și, uneori, poate avea rezultate opuse, indiferent de exercițiile fizice efectuate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *