Opriți numărarea caloriilor și concentrați-vă asupra rezultatelor

Când încearcă să slăbească, mulți oameni apelează la numărarea caloriilor pentru a ține o evidență exactă a ceea ce și cât mănâncă pe parcursul zilei și săptămânii. Deși este adevărat că pierderea în greutate necesită consumul de mai puține calorii decât ardem, numărarea caloriilor poate să nu fie cea mai bună modalitate de a urmări acest lucru.

Contorizarea caloriilor ajută la scăderea în greutate?

Formula de bază pentru a pierde în greutate constă în caloriile consumate care trebuie să fie obligatoriu mai mici decât caloriile pe care le consumăm în timpul exercițiilor fizice și în viața generală de zi cu zi.

Deși există și alți factori care contribuie la cât de repede și cât de mult pierdeți în greutate, atunci când începeți un regim de slăbire, va trebui, în general, fie să reduceți caloriile, fie să creșteți exercițiile fizice, fie pentru rezultate optime, să apelați la ambele metode.

Din acest motiv, este util să aveți o idee generală cu privire la care alimente sunt bogate în grăsimi, zahăr și calorii și care sunt opțiunile mai sănătoase.

Acest lucru nu înseamnă totuși că este necesar să se numere fiecare calorie care vă intră în gură pe parcursul zilei. Pierderea în greutate este, în general, mai reușită și mai durabilă pe termen lung dacă se alege o abordare puțin mai relaxată pentru reducerea aportului de energie.

De ce numărarea caloriilor ar putea acționa împotriva pierderii în greutate și preluarea controlului vieții dumneavoastră.

Este un comportament antisocial

Nu este nimic mai rău decât să mâncați cu un contor de calorii. Fie că este într-un restaurant sau acasă, nimeni (altul decât poate un alt numărător de calorii) nu dorește să fie informat în permanență despre conținutul de calorii al mâncării pe care o consumă.

Cei care abia mănâncă sau nu mănâncă nimic, deoarece simt că orice masă le poate strica totalul de calorii pentru ziua respectivă, nu sunt tovarăși de masă plăcuți și omoară plăcerea generată de mâncare atât pentru ei, cât și pentru cei din jur.

Poate deveni un comportament obsesiv

Mulți oameni consideră că, odată ce încep să numere caloriile, comportamentul tinde să le preia viața, iar activitățile zilnice pot fi chiar planificate în jurul caloriilor pe care le pot mânca și a situațiilor pe care trebuie să le evite pentru a nu depăși limita impusă. Poate deveni atât de important încât nu se poate mânca nimic fără să se calculeze mai întâi o ecuație matematică complicată.

Necesită multe cunoștințe și uneori calcule matematice complicate

Pentru a număra caloriile din tot ceea ce mâncați, aveți nevoie de o cunoaștere extinsă a compoziției energetice a unei cantități uriașe de alimente, inclusiv modul în care aceasta variază în funcție de dimensiunile porțiilor.

O masă care este alcătuită dintr-un număr de componente diferite, inclusiv sosuri în care ingredientele nu sunt identificabile imediat, ar putea necesita chiar și o jumătate de oră pentru finalizarea calculelor. Dieteticienii folosesc un program de calculator pentru a face acest lucru din motive întemeiate; cu siguranță nu este practic pentru viața de zi cu zi.

Diferitele tipuri de alimente afectează, de asemenea, creșterea în greutate și sănătatea generală, nu doar caloriile pe care le conțin.

Există un număr tot mai mare de cercetări privind compoziția alimentelor și efectul pe care aceasta îl are asupra pierderii în greutate. Se crede că grăsimile sănătoase, cum ar fi tipurile polinesaturate, sunt legate de greutatea corporală mai mică, precum și de un risc mai scăzut de boli ale stilului de viață.

Proteinele și carbohidrații cu conținut ridicat de fibre au fost, de asemenea, legate de creșterea sațietății, ceea ce le face opțiuni bune pentru reducerea foamei și a gustărilor nesănătoase. Cu toate acestea, aceste tipuri de alimente pot fi, de asemenea, relativ bogate în calorii.

Persoanele care numără caloriile pot elimina adesea alimentele pe care le consideră a fi prea bogate în energie și își pierd beneficiile nutriționale și de slăbire.

Alimentele cu conținut scăzut de calorii sunt adesea sărace în nutriție.

Contoarele de calorii optează, în general, pentru produse reduse de calorii, fără zahăr, fără grăsimi, atunci când aleg alimentele. Deși este adevărat că aceste alimente oferă puțin din punct de vedere al conținutului de energie, ele conțin adesea foarte puține beneficii nutriționale.

Uneori, poate fi benefic să consumați câteva alte calorii și să aveți beneficiile adăugate de fibre, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine, decât să nu consumați calorii și să mâncați ceva care seamănă foarte puțin cu mâncarea reală.

Cum se adoptă o dietă sănătoasă, cu calorii reduse și fără numărarea lor

Trebuie să aveți câteva cunoștințe de bază despre opțiunile de alimentație mai sănătoase.

În timp ce numărarea caloriilor nu este neapărat cea mai bună opțiune pentru pierderea în greutate, este util să aveți cunoștințe exacte cu privire la alimentele care sunt hrănitoare și sănătoase, care sunt nesănătoase și care contribuie cu mai multe calorii decât altele.

În cea mai mare parte, a face alegeri sănătoase nu este chiar fizică cuantică, majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că un sandviș cu pâine integrală și salată reprezintă o opțiune mai sănătoasă decât un burger de exemplu.

Secretul constă în a face aceste alegeri sănătoase majoritatea timpului și de a fi conștienți de ingredientele care pot crește caloriile unui fel de mâncare, cum ar fi sosurile, sosurile de cremă și brânza.

Amintiți-vă, legumele sunt, în general, sărace în calorii și foarte nutritive, așa că, atunci când aveți dubii, alegeți o opțiune bazată pe acestea.

Reduceți dimensiunile porțiilor

Chiar dacă mâncați tot timpul alimente considerate sănătoase, dacă mâncați prea mult, tot vă veți îngrășa. Pentru a contracara acest lucru, încercați să vă reduceți în mod activ porțiile, măsurând dimensiunile de servire acasă și împărtășind mesele cu ceilalți atunci când serviți masa la un restaurant.

Carbohidrații, cum ar fi pastele și orezul, sunt ușor de consumat, așa că încercați să utilizați un castron mai mic, deoarece acest lucru dă impresia că porția este mai mare. O dimensiune bună de referință pentru carne este dimensiunea și grosimea unui pachet de cărți de joc.

Folosiți tehnici de gătit mai sănătoase

Pur și simplu alegând metode de gătit mai sănătoase acasă sau când luați masa în oraș, vă poate ajuta să reduceți aportul de calorii. Căutați metode de gătit care implică grăsimi mai puține, cum ar fi prepararea la grătar, la aburi sau rotisarea. Dacă adăugați grăsimi, asigurați-vă că sunt într-o cantitate mică și de tip sănătos, cum ar fi uleiul de măsline.

Urmăriți consumul de grăsimi

Grăsimea are cele mai multe calorii pe gram dintre toți macronutrienții, adică prin reducerea grăsimii, de obicei reduceți aportul de energie. Acestea fiind spuse, unele grăsimi sunt necesare în dietele noastre pentru ca organismul să funcționeze corect, ca să nu mai vorbim de beneficiile pentru sănătate asociate cu grăsimile nesaturate.

Pentru cele mai bune rezultate este necesar un echilibru, mâncați grăsimi cu moderație și asigurați-vă că cele pe care le consumați sunt din cel mai bun tip pentru corpul dumneavoastră.

Faceți din opțiunile sănătoase cea mai ușoară alegere

Dezvoltând o cunoaștere rezonabilă a opțiunilor de alimentație mai sănătoase, este ușor să faceți alegeri mai sănătoase atunci când serviți masa în oraș. Acasă încercați să limitați cantitatea de alimente nesănătoase prezente în casă și pregătiți dulapurile cu opțiuni sănătoase pe care vreți să le faceți parte din dietă.

Dacă alegerile sănătoase vă sunt ușor disponibile și tentațiile sunt îndepărtate, este mai ușor să respectați o dietă.

Rezultate pentru a măsura progresul

Schimbarea greutății pe termen mai lung

Modificarea greutății corporale este, în mod evident, o măsură bună pentru a pierde în greutate, totuși, cântărirea zilnică este contraproductivă și nu oferă o imagine de ansamblu asupra schimbărilor de greutate.

Există mulți factori care vă pot schimba greutatea zilnică, cum ar fi retenția de apă, ora din zi și ciclul menstrual, deci pentru o imagine mai precisă, cântăriți-vă cel mult săptămânal.

Dimensiunea hainelor

Chiar dacă scăderea în greutate nu apare pe cântar, hainele prea mari sau scăderea dimensiunii necesare sunt modalități bune de a măsura dacă corpul dumneavoastră trece prin schimbările de greutate dorite.

Dacă vă antrenați, este posibil să dezvoltați mai mulți mușchi, care cântăresc mai mult decât grăsimea, ceea ce înseamnă că, deși greutatea dumneavoastră poate fi stabilă sau chiar mai mică, compoziția corpului dumneavoastră se schimbă.

Circumferința taliei

O altă măsură bună a pierderii în greutate, care este mai puțin variabilă pe baza factorilor de zi cu zi, constă în circumferința taliei. Există o asociere puternică între creșterea circumferinței taliei și riscul bolilor legate de stilul de viață, deci scăderile în această zonă reprezintă un beneficiu și pentru sănătatea dumneavoastră pe termen lung.

Modul în care vă simțiți

Dacă cântarul nu reflectă nici o schimbare de greutate, dar mâncați mai sănătos, vă antrenați și vă simțiți în general sănătoși și în formă, gândiți-vă la aceasta ca la o măsură de evaluare a rezultatelor.

Cu timpul, greutatea dumneavoastră va urma probabil această tendință (dacă mâncați mai puțin sau faceți mai multe exerciții decât înainte), totuși, un sentiment sporit de bunăstare poate fi la fel de pozitiv și un indicator excelent pentru a confirma că sunteți pe drumul cel bun către obiectivul propus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *