Obiceiuri proaste care vă afectează eforturile de a slăbi
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Obiceiuri proaste care vă afectează eforturile de a slăbi

Pentru a slăbi, trebuie să ardem mai multe calorii prin activitate fizică decât consumăm din alimente. Acest lucru pare simplu în teorie, dar în practică poate fi mult mai dificil de realizat acest echilibru energetic negativ, care determină succesul pierderii în greutate. De-a lungul anilor, foarte mulți oameni dezvoltă obiceiuri nesănătoase, care duc la depunerea kilogramelor în plus și care pot fi greu de schimbat, deoarece sunt parte a rutinei zilnice de mult timp.

Când începeți un plan de slăbire, deși unele modificări pot fi ușor de realizat, aceste obiceiuri pe termen lung pe care le-ați avut de ani de zile vă împiedică să pierdeți greutatea dorită, indiferent cât de multe eforturi depuneți în alte privințe.

Pentru a schimba aceste obiceiuri este nevoie de multă disciplină și autocontrol; cu toate acestea, dacă reușiți să o faceți, veți culege recompensele dorite. Pentru a vă modifica greutatea, poate fi necesar să vă schimbați complet obiceiurile, scăpând de vechile obiceiuri nesănătoase, pe care le înlocuiți cu altele sănătoase.

Iată câteva obiceiuri alimentare obișnuite care vă pot împiedica să slăbiți și cum să le schimbați.

Alimentație pe „pilot automat”

Acest mod de a mânca este deosebit de nociv pentru pierderea în greutate, deoarece, așa cum sugerează și numele, presupune lipsa atenției conștiente atunci când mâncăm. Prin urmare, de multe ori nu vom avea idee cât de multă mâncare sau câte calorii am consumat, ceea ce poate fi periculos în ceea ce privește consecințele creșterii în greutate.

Astfel de obiceiuri alimentare sunt adesea dezvoltate împreună cu alte activități, de exemplu, consumul unei pungi de chipsuri de cartofi în timp ce vă uitați la televizor în fiecare seara sau drumurile făcute la frigider pentru a gusta ceva din cauza plictiselii.

Ori poate că este vorba de batonul de ciocolată de la jumătatea zilei de lucru sau chiar mâncarea resturilor din farfuria copiilor în fiecare seară, deși nu vă este foame.

Indiferent de obiceiul alimentar nesănătos și „pe pilot automat” pe care îl aveți, acesta poate deveni cu ușurință o parte atât de normală a rutinei, încât chiar și când încercați să pierdeți în greutate, nu sunteți cu adevărat conștienți de existența și consecințele lui. În acest fel, puteți acumula o cantitate imensă de calorii în plus față de mesele obișnuite.

Cum să schimbați acest obicei:

Singura modalitate de a opri alimentația pe „pilot automat” este de a deveni conștient de ea. Pentru a face acest lucru, un jurnal alimentar poate fi util, deoarece poate fi surprinzător să vedeți cât consumați de fapt.

Odată ce sunteți conștienți de obiceiurile dumneavoastră proaste, trebuie să faceți un efort pentru a le înlocui cu unele bune. De exemplu, înlocuirea chipsurilor, atunci când vă uitați la televizor, cu o gustare sănătoasă, cum ar fi batoanele de legume, sau chiar puteți încerca să faceți altceva pentru a vă menține mâinile ocupate în timp ce vă uitați la televizor, astfel încât să nu apelați la mâncare din plictiseală. Poate că va suna ciudat, dar activități precum tricotatul vă pot împiedica să mâncați mult în perioadele de relaxare.

Mâncat pe fugă

Având în vedere stresul din viața de zi cu zi din zilele noastre, poate fi greu să găsiți timpul necesar pentru a vă bucura corespunzător de mâncare. Înainte să vă dați seama, mâncatul pe fugă sau în timp ce efectuați și alte activități pot fi întâmplări obișnuite, fie că este vorba de o cafea și o brioșă pe drum spre serviciu, un sandviș bogat servit la restaurant sau o prăjitură la prânz.

Mâncatul pe fugă poate fi nociv pentru pierderea în greutate în numeroase moduri, pentru că o singură opțiune rapidă și portabilă nu este întotdeauna cea mai sănătoasă și poate furniza mult mai multe grăsimi și calorii decât nevoile dumneavoastră. De asemenea, aveți mai multe șanse să mâncați în exces, deoarece nu sunteți conștienți de ceea ce mâncați (datorită faptului că faceți mai mult de un lucru) și, de asemenea, nu vă acordați timpul necesar pentru a digera și a înregistra că sunteți plini în mod corespunzător.

Cum să schimbați acest obicei:

Deși, evident, timpul uneori este resursa care ne lipsește cel mai mult, trebuie să încercați să vă alocați mai mult timp pentru a vă așeza și a vă concentra pe masă. Chiar dacă este vorba doar de cincisprezece minute, folosirea acestui timp pentru a vă concentra asupra mâncării, vă poate ajuta să faceți alegeri mai sănătoase și să fiți mai conștienți de ceea ce mâncați și de cât de mult.

Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să combateți stresul unei zile pline pentru a vă acorda un moment doar pentru dumneavoastră. Dacă timpul este scurt, încercați să vă organizați astfel încât să aveți la dispoziție cele mai sănătoase opțiuni. Petreceți puțin timp la sfârșitul săptămânii gătind pentru săptămâna următoare și înghețați porții individuale, astfel încât să puteți lua o masă sănătoasă în câteva minute și să aveți mai puține șanse să mâncați ceva nesănătos pe fugă.

Pregătiți gustări mai sănătoase pe care să le păstrați în mașină, cum ar fi nuci și fructe uscate, pe care să le ronțăiți atunci când foamea lovește și următoarea masă nu este tocmai curând. Menținerea alimentelor neperisabile la locul de muncă, cum ar fi cutii de ton și biscuiți de cereale integrale, poate face un prânz sănătos atunci când nu aveți timp să aduceți ceva de acasă.

Folosirea alimentelor ca recompensă

Din copilărie, hrana și în special hrana nesănătoasă sunt adesea folosite ca recompensă pentru un comportament bun. Cine nu-și amintește de părinții care promiteau desertul doar dacă toate legumele erau mâncate? Acest obicei se desfășoară adesea până la vârsta adultă, mulți adulți folosind în continuare alimente și alcool pe post de recompense după o zi grea, un antrenament îndelungat sau un succes la locul de muncă.

Acest lucru ar merge doar dacă într-adevăr ar fi un eveniment unic, dar dacă vă răsplătiți zilnic după o zi stresantă, poate deveni o problemă pentru creșterea în greutate.

Cum să schimbați acest obicei:

În loc să vă recompensați cu delicii alimentare, încercați să găsiți recompense care nu sunt bazate pe alimente pentru a vă motiva să continuați sau să vă relaxați după o zi lungă. Băile lungi, o nouă ținută vestimentară sau o excursie la salonul de coafură, ori chiar o perioadă de timp în compania unei cărți bune, pot fi toate plăcute și relaxante și nu vor avea nici un efect asupra greutății dumneavoastră.

Omiteți micul dejun

Mulți oameni sar peste micul dejun din mai multe motive, printre care că nu le este foame dimineața sau că încearcă să slăbească. Cu toate acestea, omiterea micului dejun este un obicei care este mult mai probabil să împiedice pierderea în greutate.

Micul dejun este important pentru o rată mai ridicată a metabolismului, iar dacă el nu este servit în mod frecvent, este posibil ca organismul dumneavoastră să înceapă să păstreze energia sub formă de grăsime, deoarece nu a primit energie sau substanțe nutritive din noaptea precedentă. Oamenii care servesc micul dejun sunt, de asemenea, mai predispuși să mănânce mai sănătos și într-un mod mai controlat pe tot parcursul zilei, în timp ce cei care îl omit pot ajunge adesea la o opțiune nesănătoasă, pentru a-și reduce senzația de foame extremă de la mijlocul dimineții.

Cum să schimbați acest obicei:

Consumul unui mic dejun sănătos vă pregătește pentru o zi sănătoasă și oferă nutrienți valoroși, așa că rezervați-vă timp să mâncați ceva bogat în fibre și care conține în mod ideal carbohidrați cu conținut scăzut de IG, proteine cu conținut scăzut de grăsimi și o formă de fructe sau legume.

Dacă nu puteți totuși să mâncați dimineața devreme, încercați un smoothie cu fructe proaspete și iaurt sau faceți niște batoane cu fructe uscate și semințe pentru un aport corespunzător de fibre chiar și în zilele în care timpul vă presează.

Amintiți-vă, cafeaua singură nu contează ca mic dejun și încercați să limitați consumul de carne bogată în grăsimi, produse de patiserie, pâine albă și cantități mari de suc, care conțin o mulțime de calorii.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să reveniți în formă

Pentru a ne menține în formă trebuie să facem în mod constant eforturi în acest sens. Această regulă se aplică chiar dacă ați fost atleți

Nucă de cocos plină cu apă de cocos

Este apa de cocos benefică?

Produsele din nucă de cocos devin din ce în ce mai populare și căutate atât pentru calitățile lor nutritive, cât și pentru gustul lor. De