Tânără își oprește ceasul deșteptător de dimineață
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Obiceiuri de dimineață care contribuie la creșterea în greutate

Deciziile pe care le luați dimineața pot da tonul pentru întreaga zi. Dacă luați decizii sănătoase dimineața, acest lucru vă poate încuraja să luați decizii sănătoase toată ziua. Totuși, același lucru este valabil și în revers; luarea de decizii nesănătoase dimineața vă poate pregăti să luați decizii nesănătoase toată ziua.

Este important ca rutina de dimineață să vă ajute și nu să vă împiedice să pierdeți în greutate. Iată câteva obiceiuri obișnuite de dimineață de evitat, care pot contribui la creșterea în greutate.

Săriți peste micul dejun

Majoritatea cercetărilor sugerează că micul dejun dimineața poate fi util pentru prevenirea creșterii în greutate. Consumul unui mic dejun sănătos poate ajuta la prevenirea foamei excesive mai târziu în timpul zilei. Evitarea acestui lucru poate fi utilă, deoarece atunci când oamenii se înfometează foarte mult, crește riscul pentru alegeri alimentare nesănătoase și consumul de porții mai mari decât cele necesare.

Există unele cercetări care arată o asociere inversă între consumul de mic dejun și indicele de masă corporală (IMC). Dacă nu sunteți obișnuiți să serviți micul dejun, începeți cu ceva mic și simplu, cum ar fi o bucată de fruct sau să beți un smoothie de fructe/legume.

Consumați băuturi pe bază de cafea, bogate în calorii

Cafeaua poate avea unele beneficii benefice pentru sănătate, dar asta nu înseamnă că toate băuturile pe bază de cafea sunt sănătoase pentru dumneavoastră.

Unele persoane pot experimenta efecte adverse din cauza cafeinei din cafea, dar unele cercetări sugerează că aportul moderat de cafea poate ajuta la scăderea riscului de diabet de tip 2, Parkinson, boli cardiovasculare și boli hepatice la majoritatea oamenilor. Ceaiurile și cafeaua sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care pot fi benefice pentru scăderea inflamației din organism.

Consumul unei băuturi pe bază de cafea, dimineața, cu mult zahăr, îndulcitori artificiali, conservanți și componente bogate în calorii nu este cel mai bun lucru atunci când încercați să slăbiți. Băuturile bogate în calorii pot fi o sursă obișnuită de zahăr ascuns și calorii care se pot adăuga cu ușurință. Unele băuturi dulci pe bază de cafea pot avea la fel de mult zahăr ca o cutie de suc carbogazos.

Rețineți, chiar dacă adăugați doar puțină cremă de cafea, cele mai multe produse pentru cremă produse comercial sunt preparate cu ulei parțial hidrogenat. Aceasta este sursa de grăsimi trans care este considerată cel mai contraindicat tip de grăsimi pentru sănătatea inimii.

Producătorii de alimente pot pretinde că un produs alimentar nu conține grăsimi trans, dar conține până la 0,5 grame. Alegeți cremă fără ulei parțial hidrogenat sau folosiți lapte real pentru un conținut mai scăzut de grăsimi trans.

Consum alimentar impulsiv

Consumul alimentar bazat pe impulsivitate poate fi periculos în orice moment al zilei. Suntem în mod natural influențați de ceea ce vedem în mediul nostru, atunci când alegem produse alimentare. Este suficient să treceți pe lângă un restaurant de tip fast-food și să vedeți sau să mirosiți ceva apetisant, pentru a vă declanșa dorința de a mânca ceva nesănătos.

Păstrați-vă rutina de dimineață fără a lua decizii impulsive legate de mâncare sau băutură, pentru a vă pregăti pentru succes pe tot parcursul zilei. Evitați tentațiile de dimineață, cum ar fi gogoșile, produsele coapte sau sandvișurile bogate în grăsimi. Dacă mâncați ceva înainte de a ajunge la birou vă poate ajuta să nu cedați acestor tentații. După un timp, s-ar putea chiar să descoperiți că nici nu vă lipsesc astfel de produse dimineața.

Nu vă hidratați suficient

Când vă treziți dimineața, probabil că sunteți oarecum deshidratați, deoarece, în mod evident, nu beți lichide în timpul somnului. Este important să vă rehidratați atunci când vă treziți, deoarece hidratarea ajută la echilibrul adecvat al fluidelor și poate afecta apetitul alimentar. Când vă este sete, acest lucru poate fi confundat în creier cu un semnal de foame, chiar dacă, de fapt, organismul dumneavoastră nu necesită mâncare.

Consumul de cafea vă va oferi corpului ceva lichide, dar consumul de apă simplă sau ceai vă poate hidrata corpul mai bine decât cafeaua. Dacă nu sunteți obișnuiți să beți lichide dimineața, începeți treptat, cu o ceașcă de apă dimineața.

Fiecare individ are nevoi diferite atunci când vorbim de lichide, în funcție de vârstă, nivelul de activitate și rata pierderii transpirației. Încercați să mențineți o culoare a urinei de un galben pal spre transparent, pentru a vă asigura că promovați un nivel adecvat de hidratare. Dacă vă începeți ziua cu un aport de lichide, veți încuraja consumul de lichide pe tot restul zilei și veți lucra la stabilirea unui nou obicei sănătos.

Concluzie

Deciziile nesănătoase în orice moment al zilei pot împiedica eforturile de slăbire. Cu toate acestea, obiceiurile nesănătoase dimineața pot fi deosebit de critice, deoarece stabilesc tonul pentru restul zilei. Un obicei comun de a sări peste micul dejun poate contribui la creșterea în greutate. Unele cercetări sugerează că micul dejun este invers asociat cu IMC.

Evitați deciziile impulsive dimineața pe care le-ați putea lua în drum spre birou. Dacă cedați impulsurilor alimentare veți face mai ușoară alegerea alimentelor nesănătoase și în cursul zilei.

Cafeaua și ceaiul sunt alegeri de băuturi evidente pentru mulți dimineața, dar băuturile pe bază de cafea pot fi o sursă nesănătoasă de calorii suplimentare, zahăr, îndulcitori artificiali sau conservanți, care ar putea afecta creșterea în greutate. Unele băuturi pe bază de cafea au un conținut ridicat de zahăr, aproape la fel de mult ca o cutie de suc carbogazos.

Consumul de apă dimineața poate ajuta la echilibrul adecvat al fluidelor, deoarece deshidratarea poate crește semnalul din creier de a mânca ceva.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *