Nu stabiliți obiective de pierdere în greutate în lista de rezoluții de Anul Nou decât dacă…

Aveți planul și mentalitatea potrivite pentru a avea succes

A mai trecut un an și unul nou se apropie rapid. Acesta este momentul în care mulți dintre noi reflectă la ceea ce au realizat până acum și își stabilesc obiectivele pentru anul viitor. Toate marile decizii pare că sunt luate acum pentru ca mai apoi, până în februarie, jumătate din aceste „rezoluții de Anul Nou” să ajungă istorie.

Pierderea în greutate nu trebuie să fie o altă promisiune care s-a pierdut pe drum. Planificați inteligent și pregătiți-vă corespunzător pentru a obține rezultatele dorite. Iată câțiva pași simpli și eficienți cu privire la modul de planificare a obiectivelor de Anul Nou.

Nebunesc, profund, cu adevărat

Acest lucru trebuie să vină din interior. Puteți avea cel mai bun plan bine pus la punct și puteți avea o organizare în stil armată, dar dacă nu doriți cu adevărat să faceți acest lucru, totul este în zadar.

Nu va funcționa până când nu realizați cât de important este pentru sănătatea dumneavoastră pe termen lung să slăbiți și să adoptați un regim alimentar și de viață sănătoase.

Nu va fi ușor, dar dacă chiar vreți să slăbiți, o veți face. Trebuie să începeți să vă concentrați mult mai mult pe gânduri pozitive în legătură cu pierderea în greutate și pe dorința de a trăi sănătos. Plus că cu cât amânați mai mult, cu atât va fi mai greu mai târziu.

Fiți realiști

Fiți realiști în legătură cu ceea ce este posibil și cu ceea ce se potrivește cu capacitățile și stilul dumneavoastră de viață. Dacă vă setați obiective imposibile, sunt șanse mari să nu reușiți și pe parcurs să vă puneți și sănătatea în pericol, încercând cine știe ce diete cu conținut foarte scăzut de calorii care nu pot fi susținute pe termen lung.

Sărbătorile pot fi încărcate emoțional și este ușor să vă lăsați purtați de senzația momentului. Entuziasmul sau alcoolul vă pot face să vă simțiți mai mult decât pregătiți să faceți tot felul de promisiuni pentru anul ce urmează.

Apoi vine luna februarie sau luna în care renunțați și uitați de orice rezoluție. Luați decizii având în vedere realitatea. Ce puteți face, cât timp trebuie să petreceți efectuând exerciții fizice sau planificând dieta și așa mai departe. Începeți cu ceea ce nu puteți face și apoi construiți pe baza a ceea ce puteți face.

Bucurați-vă de sărbători

Nu este un îndemn pentru a mânca orice preparat de sărbători vă iese în cale, dar nici nu încercați să picați în extrema cealaltă și să țineți o dietă strictă. A mânca mai puțin și cu mai multă atenție este departe de a ține o dietă cu varză, în timp ce toți ceilalți se bucură de delicatese care mai de care.

Gândiți-vă în acest fel, Crăciunul vine doar o dată pe an. Dacă vă privați de toată bucuria Crăciunului, veți urî fiecare minut și dieta se va simți ca o tortură. Cine rămâne de bunăvoie la o tortură și pentru cât timp? Nu vă stresați cu privire la calorii și relaxați-vă cu privire la mâncare.

Mai puțin este mai bine

Nu trebuie să mergeți la extreme pentru a slăbi. Uneori micile schimbări pe care le putem face confortabil sunt cele care durează mai mult și fac o diferență mai mare.

Vizați schimbări ale stilului de viață, oricât de mici ar fi, precum înlocuirea unor chipsuri cu legume și verdețuri, porții de servire mai mici sau fructe în loc de ciocolată, mai degrabă decât să încercați o dietă restrictivă foarte scăzută în calorii.

Chiar dacă pierdeți în greutate, cu excepția cazului în care vă schimbați obiceiurile alimentare și de viață, greutatea se va strecura înapoi odată ce opriți dieta. Îndepărtați pierderea în greutate din discuție atunci când vă stabiliți obiectivele și concentrați-vă mai degrabă pe schimbări.

De exemplu, stabiliți un obiectiv de a începe să mergeți la serviciu în fiecare zi, mai degrabă decât să pierdeți 6 kg într-o lună sau să înlocuiți gustarea de ciocolată de la jumătatea zilei cu un fruct. Astfel de mici angajamente se vor adăuga la reducerea caloriilor totale, acestea fiind genul de schimbări care pot fi făcute permanent și durează o viață.

Nu depindeți de diete

De obicei, oamenii urmează o dietă pentru a pierde din greutatea pe care doreau să o piardă și apoi se întorc la obiceiurile lor alimentare obișnuite și, în cele din urmă, recâștigă greutatea. Mulți oameni au nevoie (sau le este ușor) să urmeze o dietă. Ele pot oferi structura, organizarea și mesele standard, care pentru unii pot fi ușor de urmat.

Este bine să folosiți o dietă pentru a începe pierderea în greutate, dar nu depindeți de ea pentru întreaga viață. Scopul este de a face schimbări în stilul de viață și cel alimentar pe termen lung.

Amintiți-vă, de asemenea, că există o mulțime de diete de pierdere în greutate de slabă calitate, care pot provoca mai mult rău decât să ajute. Alegeți cu atenție regimul de slăbire și evitați-le pe cele care par a fi prea radicale.

Evaluați rezultatele

Rezultatele vă pot ajuta enorm atunci când treceți prin momente grele în ceea ce privește pierderea în greutate. La sfârșitul zilei, vreți să slăbiți și ceea ce faceți este tocmai pentru acest scop. Evaluați rezultatele.

Este ușor să pierdeți din vedere obiectivele sau să nu vă dați seama cât de departe ați ajuns. Nu căutați doar o schimbare a greutății dumneavoastră, deoarece rezultatele pot fi evaluate în mai multe moduri diferite.

Măsurați-vă talia sau alte părți ale corpului și greutatea în ziua în care începeți dieta. Apoi păstrați măsurătorile în fiecare săptămână sau o dată la câteva săptămâni. O săptămână nu este întotdeauna suficientă pentru rezultate măsurabile, astfel încât intervale de timp săptămânale mai mari pot fi mai recomandate.

Este posibil să constatați că greutatea dumneavoastră nu s-a schimbat, dar talia s-a micșorat sau că hainele se simt largi; totul contează. Înregistrați-vă rezultatele, astfel încât să puteți vedea progresul și toate rezultatele în ansamblu.

Păstrați regimul interesant și mențineți-vă în mișcare

Una dintre problemele principale ale pierderii în greutate sunt platourile de slăbire și toată lumea atinge un platou mai devreme sau mai târziu.

Acest lucru s-ar putea datora adaptării corpului la consumul scăzut de calorii sau blestemului ultimelor câteva kilograme, care sunt de obicei cel mai greu de pierdut, ori doar corpul dumneavoastră este puțin încăpățânat și rezistent la pierderea în greutate. Sunt multe motive pentru care platourile pot apărea și poate fi și un lucru individual.

O modalitate ușoară de a sări peste platouri este să vă mențineți aportul de calorii variabil, într-un interval mai degrabă decât într-o anumită cantitate de calorii. De exemplu, dacă consumați o medie de 2500 kcal pe zi, acum urmăriți să reduceți oriunde între 1500 și 2000 kcal, mai degrabă decât să urmați un aport plat de 1500 kcal în fiecare zi.

Acesta este un exemplu, toată lumea este diferită și nevoile calorice vor fi diferite pentru fiecare.

Dacă urmați un regim alimentar specific, poate schimbați regimurile în fiecare lună sau la fiecare 3 săptămâni. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la menținerea lucrurilor interesante, ținând plictiseala dietelor la distanță. Lăsați cel puțin 2 săptămâni pentru orice adaptări înainte de a vă schimba dieta.

Păstrați un jurnal alimentar

Ce vă determină să vă îngrășați? Dieta dumneavoastră, dar știți ce și cum consumați alimentele și băuturile într-o zi sau o săptămână? Majoritatea oamenilor au o idee despre ceea ce pot consuma, dar adesea realitatea este de fapt diferită.

Păstrați un jurnal cu toate alimentele pe care le consumați, inclusiv lichide/băuturi; este surprinzător cât de mult zahăr și/sau calorii puteți consuma prin băuturi.

Păstrați jurnalul înainte de a începe dieta și apoi vedeți câte lucruri puteți schimba pentru a pierde în greutate. Săptămâna de Crăciun poate să nu fie o reprezentare ideală a unei săptămâni medii, dar vă poate oferi o idee despre care sunt obiceiurile dumneavoastră de supraalimentare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *