Tânără cu talia subțire

Lucruri simple pe care le puteți face pentru a pierde câteva kilograme

Pierderea în greutate nu înseamnă că trebuie să treceți prin diete complicate sau antrenamente fizice istovitoare. Pierderea a câteva kilograme se poate face prin ajustări simple, iar pierderea în greutate poate avea loc datorită schimbărilor de comportament pe termen lung.

Dacă acordați ceva mai multă atenție detaliilor, puteți să vă mențineți onești cu privire la atingerea obiectivelor dumneavoastră de slăbit. Dacă adăugați ceva disciplină și consecvență, eforturile dumneavoastră vor fi răsplătite.

Mai multă mișcare fizică

Tot mai mulți oameni conștientizează faptul că mișcarea fizică este indicată și benefică pentru organism. Cu toate acestea, majoritatea adulților nu întrunesc recomandările experților de sănătate atunci când vine vorba de exerciții fizice. De fapt, potrivit cercetărilor de la Universitatea Penn State, majoritatea adulților efectuează doar jumătate din recomandările săptămânale de exerciții fizice.

Experții din domeniul sănătății recomandă aproximativ 4 ore de exerciții pe săptămână, cu o combinație de exerciții moderate și de intensitate ridicată. Cu toate acestea, majoritatea adulților efectuează doar undeva la 2 ore de exerciții fizice pe săptămână.

Dacă vreți să slăbiți, puteți începe să efectuați mai multe exerciții fizice. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să petreceți ore suplimentare la o sală de sport. Pentru a arde mai multe calorii pe parcursul zilei, găsiți modalități prin care puteți adăuga mai multă mișcare fizică – o plimbare suplimentară, urcatul pe scări sau o plimbare cu bicicleta.

În loc să stați sau să luați masa cu un prieten, mai bine mergeți la o plimbare. În loc să mergeți cu mașina oriunde aveți nevoie, găsiți modalități prin care puteți merge cu bicicleta sau pe jos. În timp ce vă uitați la televizor, faceți exerciții în timpul pauzelor comerciale. Ajustările simple pe parcursul zilei vă pot crește arderile calorice și vă pot ajuta să ajungeți la sau peste nivelul recomandat de exerciții.

Evitați un consum mare de zahăr

Zaharul este un aliment cu calorii goale, ceea ce înseamnă că nu are valoare nutritivă, ci doar calorii. Din păcate, cantități suplimentare de zahăr sunt adăugate în aproape toate alimentele procesate.

Caloriile din zahăr pot crește eliberarea insulinei, pot determina fluctuații ale glicemiei și pot favoriza depozitarea grăsimilor.
Eliminați sursele comune și evidente de zahăr, cum ar fi dulciurile, băuturile îndulcite și bomboanele, pentru o modalitate rapidă de a reduce aportul de zahăr în exces.

Alte surse de zahăr ascuns pot include: ketchup, sosuri, sosuri pentru salată, pâine și alimente congelate. Dacă veți depune un efort minim de a evita zaharurile adăugate, veți economisi cu ușurință aportul de calorii în exces.

Optați mereu pentru consumul de apă

Eliminarea băuturilor zaharoase vă poate economisi calorii și poate reduce răspunsul la insulină. Beți doar apă sau ceai fără aromă pentru o modalitate simplă de reducere a caloriilor goale. Evitați băuturile dulci pe bază de cafea, smoothie-urile procesate, care pot avea un conținut ridicat de zahăr și chiar și sucurile de fructe.

Deși băuturile îndulcite artificial nu au calorii, ele pot modifica alte părți ale creierului, cum ar fi centrul de sațietate. Acest lucru înseamnă că, deși gustăm ceva dulce din îndulcitori artificiali, creierul nostru vrea totuși mai mult zahăr. Aceasta înseamnă că semnalul pentru a mânca sau a bea ceva dulce poate fi intensificat cu îndulcitori artificiali care pot fi nocivi.

Dacă încercați să pierdeți câteva kilograme, evitați băuturile dulci, inclusiv băuturile alcoolice sau cu cafea. Evitați tentația de a bea băuturi îndulcite artificial, deoarece acest lucru poate ajuta la reducerea poftelor dulci în general pe termen lung.

Mâncați mai multe fructe și legume

Când vă propuneți să slăbiți, probabil că primul lucru la care vă gândiți este să eliminați anumite produse alimentare din dietă. Deși această metodă poate fi utilă, în funcție de ceea ce mâncați, un alt aspect pe care trebuie să îl rețineți este ce ar trebui să mâncați.

În loc să simțiți o senzație constantă de foame, gândiți-vă la ce alimente puteți consuma într-un volum mare, fără să obțineți o mulțime de calorii.

Consumul de fructe și legume neprelucrate poate furniza corpului dumneavoastră mulți nutrienți, fibre și fitochimicale, fără o mulțime de calorii și conservanți goi. Majoritatea adulților nu întrunesc cantitatea recomandată de porții de fructe și legume, situație în care este indicată creșterea consumului de astfel de produse în general.

Consumând multe alimente cu un aport redus de energie, nu veți avea loc în stomac sau dorința de a mânca alimente cu mai multe calorii.

Notați-vă ceea ce mâncați

Creierul uman poate trece cu vederea ceea ce mâncăm în timpul zilei, mai ales dacă mai efectuăm și alte sarcini în timp ce servim masa sau o gustare. Prin urmare, dacă vă urmăriți și notați consumul alimentar chiar și pentru câteva zile, veți putea observa cu ușurință unde se strecoară gustări suplimentare care pot fi evitate.

În plus, faptul că notați tot ceea ce mâncați, vă va determina să vă gândiți de două ori înainte de a servi ceva.

Urmând acești pași simpli de a efectua mai multă mișcare fizică, de a elimina excesul de zahăr, de a bea numai apă, de a consuma multe fructe și legume și de a nota tot ceea ce mâncați, puteți pierde câteva kilograme. Acești pași simpli necesită în continuare modificări și ar trebui să fie încorporați pe termen lung, cu o atitudine consecventă, pentru a obține rezultatele dorite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *