Luați în serios pierderea în greutate?

Cu excepția cazului în care suferiți de o afecțiune care vă împiedică să slăbiți, este posibilă obținerea și menținerea unei greutăți sănătoase, cu condiția să fiți motivați și serioși în ceea ce privește pierderea în greutate.

Când vine vorba despre asta, deși este ușor să dați vina pe diferite aspecte pe care nu le puteți controla pentru excesul de greutate și incapacitatea de a îl elimina, alegerea de a mânca corect și de a face mișcare vă revine în totalitate.

Dacă simțiți că ați încercat să pierdeți în greutate de ceva timp deja, dar nu ați făcut nici un progres sau ați pierdut în greutate, doar pentru a o repune rapid la loc, este posibil să nu luați foarte în serios pierderea în greutate.

Mereu amânați începerea dietei sau a regimului de antrenament

Procrastinarea este o caracteristică obișnuită a multor persoane care țin dietă. Intenția de a începe o dietă după Crăciun sau de a merge la sală imediat ce sunteți mai puțin ocupați la locul de muncă este de apreciat, însă, de fapt, nu vă ajută să pierdeți în greutate.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să începeți să faceți modificări acum, nu săptămâna viitoare și cu siguranță nu anul viitor, când este posibil să fi adunat și mai multe kilograme, care vă vor îngreuna și mai mult eforturile de a slăbi.

Vor exista întotdeauna lucruri pe care ați prefera să le faceți și lucruri care împiedică obiceiurile sănătoase din când în când, dar atâta timp cât depuneți efortul de a face lucrurile corecte în majoritatea timpului, momentele în care mai greșiți nici nu vor mai conta.

Secretul pierderii în greutate este de fapt să faceți ceva în legătură cu asta, mai degrabă decât să vorbiți și să vă gândiți la asta.

Simțiți puțină invidie pe cei din jurul dumneavoastră care au slăbit

Dacă vă uitați în mod constant la colegii de serviciu sau la persoanele din sala de gimnastică care au slăbit, cu sentimente de invidie, întrebați-vă de ce dumneavoastră nu puteți să reușiți, în timp ce ei au putut. Răspunsul poate fi pur și simplu că sunt mai serioși în ceea ce privește pierderea în greutate și au făcut sacrificiile necesare pentru a o realiza.

Din păcate, nu există o cale ușoară către scăderea în greutate, trebuie să renunțați la unele lucruri care vă plac și să lucrați din greu.

Vă răsplătiți pentru eforturile de slăbire – cu alimente

Dacă vă răsplătiți în mod regulat după un antrenament greu în sala de gimnastică sau pentru o zi sănătoasă de alimentație, de obicei nu există nici o problemă – cu excepția cazului în care recompensa dumneavoastră la alegere este mâncarea.

Recompensându-vă de fiecare dată când faceți ceva bun, vă sabotați propria pierdere în greutate și este posibil să nu o luați suficient de în serios și chiar să vă privați pentru a justifica indulgențele de mai târziu.

Încercați să alegeți recompense care nu sunt pe bază de alimente pentru munca grea și profitați de beneficiile pierderii în greutate.

Renunțați ușor

Ați început o dietă de mai multe ori în ultimul an sau v-ați achiziționat mai multe abonamente la sala de gimnastică, doar pentru a renunța câteva săptămâni mai târziu pentru că este prea greu? Acesta poate fi, de asemenea, un semn că nu sunteți suficient de serioși în legătură cu pierderea în greutate.

Gândiți-vă la antrenamente și la o alimentație sănătoasă ca la un loc de muncă, ca la ceva ce trebuie să faceți, nu ca la ceva la care puteți renunța când totul devine prea greu. Nu fiți, însă, nici prea critici la propria adresa. Dacă renunțați în mod regulat, este posibil că încercați să faceți prea multe schimbări simultan, ceea ce reprezintă o abordare nesustenabilă.

Încercați, în schimb, să faceți mici modificări în dieta dumneavoastră și începeți cu un antrenament plăcut, dar nu prea dureros; puteți crește întotdeauna intensitatea și puteți face mai multe schimbări după ce le-ați realizat pe primele.

Sunteți expuși riscului de probleme de sănătate dacă nu pierdeți în greutate

Dacă un medic v-a spus că sănătatea dumneavoastră este în pericol din cauza greutății corporale sau chiar dacă vă aflați într-un interval de greutate considerat nesănătos pentru înălțimea dumneavoastră, trebuie să luați în serios pierderea în greutate.

Pierderea în greutate ar putea adăuga ani vieții dumneavoastră, ca să nu mai vorbim de creșterea considerabilă a calității vieții.

Greutatea nu vă lasă să trăiți

Dacă simțiți că nu puteți face lucruri pe care în mod normal le-ați face sau le-ați făcut în trecut, din cauza greutății dumneavoastră, este timpul să luați în serios pierderea în greutate. Dacă urcatul scărilor vă lasă fără aer sau dacă nu vă mai încadrați confortabil într-un scaun de avion, poate fi timpul să deveniți serioși și să faceți modificările necesare.

Cum să deveniți serioși în legătură cu pierderea în greutate
Acest lucru este deloc ușor și necesită multă rezistență mentală, precum și energie și planificare. Pentru a face o încercare serioasă de slăbire, încercați aceste sfaturi de succes.

Păstrați un jurnal alimentar pentru a obține o prezentare detaliată, sinceră și exactă a ceea ce mâncați de fapt într-o zi. S-ar putea să fiți surprinși! Este esențial să fiți sinceri cu dumneavoastră în ceea ce privește dieta; doar vă sabotați dacă vă mințiți.

Găsiți un tip de exerciții care vă place și care este mai probabil să îl mențineți pe termen lung. Înscrieți-vă la un curs sau stabiliți o întâlnire cu prietenii pentru un antrenament fizic, deoarece acest lucru vă poate motiva să nu renunțați.

Stabiliți obiective mici și realizabile. Este mai probabil să vă țineți de regimul de slăbire dacă aveți satisfacția de a vă atinge obiectivele și de a vă stabili altele noi. Dacă sunteți prea ambițioși la început și vă propuneți prea mult, puteți pierde toată motivația, deoarece totul poate părea prea greu.

Compuneți o listă a motivelor pentru care doriți să slăbiți. Păstrați lista într-un loc foarte vizibil, cum ar fi pe frigider, astfel încât să o vedeți ori de câte ori s-ar putea să vă gândiți să vă încălcați dieta sau să săriți peste un antrenament.

Fiți realiști. Acordați-vă un timp adecvat pentru a pierde greutatea dorită, mai degrabă decât să căutați soluții rapide care sunt probabil dificil de întreținut și, eventual, nesănătoase. O dietă bună de slăbit implică modificări sănătoase pe care le puteți menține pe viață.

Apelați la sprijin de la prieteni și familie. Dacă oamenii din jur sunt acolo pentru a vă motiva și sprijini, pierderea în greutate poate fi mult mai ușoară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *