Un ceas, un metru și un platou cu gustări sănătoase

În cât timp puteți slăbi 10 kilograme?

Când vine vorba de scăderea în greutate, există mulți factori care influențează cât de repede sau încet slăbește un individ. Fiecare este diferit și acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii își doresc un răspuns clar cu privire la intervalul de timp necesar pierderii în greutate.

Din păcate, nu există nicio garanție magică asupra unui număr exact de zile în care puteți slăbi o anumită cantitate de kilograme. Există estimări pe care le avem la dispoziție pentru a ne ghida în cât timp putem pierde 10 kilograme, însă în funcție de caz, poate dura mai mult sau mai puțin.

Iată câteva recomandări generale și estimări cu privire la cât timp este necesar pentru ca pierderea în greutate de până la 10 kilograme să fie posibilă.

Pentru început

Majoritatea site-urilor de slăbit vă vor spune că, pentru a pierde un kilogram de grăsime, trebuie să aveți un deficit caloric de 3.500 de calorii. Aceasta este o estimare a numărului de calorii care există într-un kilogram de grăsime, iar acest număr a fost folosit de mulți ani.

Recent, unii profesioniști din domeniul sănătății au început să se întrebe cât de corectă este estimarea de 3.500 de calorii pe kilogram, însă pentru început poate, totuși, reprezenta un început bun.

Cea mai obișnuită recomandare este să tăiați aproximativ 500 de calorii pe zi printr-o combinație de dietă și exerciții fizice.

Puteți determina nevoile dumneavoastră calorice de bază prin intermediul a numeroase aplicații de fitness și/sau site-uri web, care utilizează toate o ecuație comună pentru a determina nevoile de calorii ale unui individ.

Din acest număr puteți scădea aproximativ 500 de calorii pe zi pentru a determina obiectivul caloric în timpul scăderii în greutate, presupunând că acesta nu scade sub 1.200-1.000 de calorii pe zi.

Calitate și cantitate

Alte sfaturi de început includ concentrarea asupra calității caloriilor, nu doar asupra cantității de calorii. Dacă consumul de calorii vizat de scăderea în greutate este de 1.200 de calorii, trebuie totuși să vă concentrați să vă asigurați că acele calorii furnizează corpului nutrienți și nu doar zahăr sau alimente pline de conservanți.

Concentrați-vă pe obținerea unei cantități mari de fructe și legume pentru pierderea în greutate; acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să consumați tipul corect de alimente.

Unora le place să se concentreze asupra numărului de calorii, iar altora nu. Pentru acei oameni care nu doresc să se concentreze asupra numerelor, concentrați-vă în schimb pe calitatea caloriilor. Cum vă puteți schimba dieta, astfel încât să mâncați alimente în cele mai naturale forme?

1-2 kilograme pe săptămână

Cât durează estimativ să slăbiți 20 kilograme? Probabil că undeva la 10-20 de săptămâni. Acest lucru se bazează pe presupunerea că cineva pierde 1-2 kilograme pe săptămână, așa cum recomandă experții din domeniul sănătății.

Pierderea a 1-2 kilograme pe săptămână este o sugestie rezonabilă de slăbire și poate fi menținută pe termen lung. Este, de asemenea, recunoscută în general ca o abordare sigură a pierderii în greutate.

Folosind exemplul de mai sus, pierderea unei kilogram pe săptămână poate fi echivalentă cu un deficit de calorii pe o săptămână de 3.500 de calorii (500 pe zi). Prin urmare, o scădere în greutate de 2 kilograme pe săptămână ar presupune mai mult de 1.000 de calorii pe zi.

Mai rapid de 10 săptămâni?

Puteți pierde 20 de kilograme mai repede decât afirmă estimările generale? Poate fi posibil. Cu cât trebuie să slăbiți mai mult, cu atât este mai ușor să slăbiți mai mult de 1-2 kilograme pe săptămână.

Cu toate acestea, de obicei, pe măsură ce un proces de pierdere în greutate se extinde pe termen lung, slăbitul poate deveni mai dificil. Amintiți-vă, cu toții suntem diferiți, iar în unele cazuri este mai ușor de slăbit cu ajutorul unor ajustări legate de stilul de viață, decât în altele.

Factori care pot accelera sau încetini pierderea în greutate

Genetica poate avea un rol asupra reglării greutății. Ecuația care ne spune că trebuie să tăiem 500 de calorii din totalul zilnic nu ia în considerare acest aspect.

Nivelurile hormonale, vârsta, masa musculară, cantitatea de somn, nivelul de stres și sexul influențează, de asemenea, reglarea greutății corporale în afara dietei și a exercițiilor fizice.

Un alt factor ce influențează pierderea în greutate este consecvența. Pierderea constantă a 1-2 kilograme în decurs de 10-20 de săptămâni poate fi o provocare, dar cu cât vă mențineți obiceiurile sănătoase, cu atât veți înregistra mai mult succes.

Dacă renunțați la consumul de alimente sănătoase și la efectuarea de exerciții fizice, pierderea a 20 de kilograme poate dura mai mult de 10-20 de săptămâni.

Concluzie

Pierderea în greutate are multe variabile și fiecare corp uman este diferit în ceea ce privește modul în care controlează reglarea greutății corporale.

Un ghid general pentru pierderea în greutate este asocierea unui kilogram de grăsime cu 3.500 de calorii. Prin urmare, pierderea în greutate de un kilogram pe săptămână ar necesita un deficit caloric de 500 de calorii pe zi.

Mai departe, o recomandare generală cu privire la pierderea a 20 de kilograme, bazată pe pierderea în greutate de 1-2 kilograme pe săptămână ar consta în 10-20 săptămâni.

Mulți factori ar putea crește sau încetini durata acestui interval de timp. Alți factori, pe lângă aportul de calorii și exercițiile fizice, care afectează echilibrul de greutate includ nivelurile hormonale, vârsta, masa slabă, sexul, nivelul de stres și tiparele de somn.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *