Iaurt cu fructe si cereale

Iaurtul contribuie la pierderea în greutate?

Se pare că aportul de iaurt în contextul pierderii în greutate vă poate ajuta cu pierderile de grăsime și menținerea masei musculare, conform unor studii de specialitate. Cu toate acestea, beneficiul iaurtului pentru pierderea în greutate pare a fi avantajos numai atunci când urmați o dietă cu consum redus de calorii și nu atunci când mâncați în exces.

Cum poate contribui iaurtul la reducerea greutății corporale?
Combinația dintre un conținut ridicat de proteine, calciu și o sursă de probiotice poate aduce beneficii în timpul pierderii în greutate. Doar aveți grijă să verificați mereu eticheta cu ingrediente, deoarece nu toate tipurile de iaurt sunt produse la fel. Stați departe de iaurturile bogate în zahăr pentru a obține beneficii maxime.

Ce spun cercetările de specialitate

Un studiu din 2005 a împărțit subiecții obezi în două grupuri pentru 12 săptămâni. Ambele grupuri au avut un deficit caloric și au avut cantități similare de macronutrienți și fibre, dar un grup a avut un aport mai mare de calciu specific din iaurt.

Grupul care a avut un aport mai mare de iaurt a pierdut semnificativ mai multă grăsime în jurul secțiunii medii a corpului și nu a pierdut la fel de multă masă musculară ca grupul care nu a consumat iaurt.

Un alt studiu din 2005 a relevat rezultate similare. Subiecții afro-americani obezi care au avut un aport mare de lactate pe o dietă cu calorii reduse au pierdut în mod semnificativ mai multă greutate, decât grupul care a avut un aport mai mic de calciu pe o dietă cu calorii reduse.

Grupul cu lactate bogate a avut, de asemenea, o cantitate mai mare de masă corporală slabă, comparativ cu grupul cu nivel scăzut de calciu.

Aceste studii și altele sugerează că aportul de lactate, în special de iaurt, în timpul pierderii în greutate, poate ajuta la pierderea de masă grasă și poate ajuta la conservarea masei musculare.

Asta înseamnă că aportul de iaurt vă poate ajuta să slăbiți?

Probabil că nu. Un articol de recenzie din 2012 care analizează toate studiile privind aportul de produse lactate și greutatea, grăsimea corporală și masa slabă a constatat că includerea produselor lactate în timpul restricționării calorice poate ajuta la pierderea în greutate.

Cu toate acestea, consumul crescut de lactate fără reducerea aportului de calorii nu pare să aibă același rezultate în legătură cu pierderea în greutate.

Cum poate ajuta conținutul de proteine

Unul dintre motivele pentru care iaurtul poate fi util în timpul pierderii în greutate este reprezentat de faptul că are un conținut ridicat de proteine. Obținerea de proteine dietetice adecvate poate fi utilă în timpul pierderii în greutate, deoarece acest lucru poate ajuta la conservarea masei slabe.

Consumul de proteine în timpul meselor poate crește, de asemenea, sațietatea, ceea ce înseamnă că vă simțiți plini pentru mai mult timp. Mai departe, acest lucru poate ajuta la reducerea aportului de calorii la mesele ulterioare.

Consumul de proteine adecvate în mod constant pe parcursul zilei poate fi benefic pentru pierderea în greutate, în loc să consumați o cantitate minimă de proteine într-o zi și apoi o cină bogată în proteine, de exemplu.

Orice produs lactat este o sursă de proteine de calitate. Cu toate acestea, dacă căutați un tip de iaurt care are o cantitate mai mare de proteine, iaurturile de tip grecesc sunt mai bogate în proteine decât alte iaurturi tradiționale.

Cum poate ajuta conținutul de calciu

Un alt motiv pentru care iaurtul poate ajuta la scăderea în greutate este reprezentat de faptul că este o sursă de calciu. Efectul calciului asupra pierderii în greutate este încă necunoscut, însă există dovezi care sugerează că acesta poate avea un rol benefic pentru pierderea în greutate.

Un studiu din 2007 sugerează că o dietă bogată în calciu poate ajuta la scăderea în greutate a pacienților cu diabet de tip 2.

Modul în care organismul metabolizează calciul ar putea fi unul dintre motivele pentru care dietele mai bogate în calciu ajută la scăderea în greutate și ar putea exista și alte componente din alimentele bogate în calciu, cum ar fi iaurtul, care ajută la reglarea greutății corporale.

Consumul unei diete mai bogate în calciu ar putea chiar ajuta la prevenirea obezității, deoarece cercetările din NHANES III sugerează că persoanele cu cel mai mare aport de calciu prezintă un risc redus de obezitate, dar nu toate studiile de specialitate indică această relație.

Concluzia este că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin rolul calciului, inclusiv a produselor lactate, în legătură cu reglarea greutății și a altor parametri de sănătate.

Cum pot ajuta probioticele

Probioticele sunt considerate bacterii utile care cresc în intestin. Cu toții avem trilioane de bacterii în tractul nostru digestiv, în anumite cazuri ne ajută, în timp ce în altele ne pot genera diferite probleme de sănătate.

Probioticele sunt asociate cu multe beneficii pozitive, inclusiv sănătatea digestivă, reglarea greutății, sănătatea mintală și multe altele.

În timp ce cercetătorii continuă să studieze efectele probioticelor asupra organismului, o dietă bogată în alimente probiotice ar putea oferi unele avantaje pentru sănătate.

Iaurtul și alte alimente fermentate pot fi o sursă naturală de probiotice. Probioticele pot ajuta la scăderea în greutate; un studiu din 2014 a constatat că atunci când femeile obeze au fost suplimentate cu Lactobacillus rhamnosus CGMCC1.3724 (o tulpină probiotică specifică), timp de 24 de săptămâni, au pierdut mai multă grăsime, decât subiecții care nu au primit suplimentul probiotic.

Concluzie

Iaurtul este o sursă de numeroși nutrienți benefici, inclusiv proteine, calciu și probiotice. Unele studii de specialitate sugerează că aportul de iaurt ca parte a unei diete cu conținut redus de calorii, poate ajuta la pierderea de grăsime și la menținerea masei musculare.

Proteinele, calciul și probioticele pot oferi beneficii pentru pierderea în greutate, iar alimentele lactate precum iaurtul le oferă pe toate trei.

Evitați iaurturile cu conținut ridicat de zahăr și substanțe chimice adăugate. Pentru a obține cele mai importante beneficii ale iaurtului, alegeți iaurturi naturale, simple.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *