Tânără stă pe gânduri cu un brocoli în mână

Funcționează hipnoza pentru pierderea în greutate?

Pentru cei mai mulți oameni hipnoza este adesea asociată cu reprezentații de divertisment, în care există o persoană care hipnotizează alte persoane, pentru a spune sau a face lucruri amuzante și jenante.

Deci, în acest context, gândul că hipnoza ar putea ajuta la pierderea în greutate poate părea drastic sau riscant.

Cu toate acestea, hipnoza pentru scăderea în greutate este destul de sigură și poate fi chiar foarte eficientă.

Hipnoza a fost utilizată pentru diferite modificări ale comportamentului, cum ar fi renunțarea la fumat sau ca instrument eficient în cadrul tratamentelor pentru diferite tulburări de alimentație.

Odată cu apariția fenomenului obezității globale și a problemelor de sănătate asociate cu obezitatea, necesitatea găsirii unor strategii terapeutice noi pentru tratarea obezității este foarte urgentă.

Tratamentele pentru obezitate nu lipsesc; există atât de multe diete, suplimente și programe care sunt oferite pentru tratarea obezității.

Cu toate acestea, rata obezității continuă să crească, probabil, deoarece majoritatea acestor diete sau suplimente nu ajută la succesul pe termen lung al pierderii în greutate.
Un tratament drastic pentru obezitate este operația de bypass gastric, care s-a dovedit a avea succes cu pierderea în greutate.

Totuși, un studiu din 2017 sugerează că hipnoza poate fi o modalitate de a evita o astfel de intervenție chirurgicală radicală.

Sunt necesare mai multe cercetări privind hipnoza pentru pierderea în greutate, dar studiile sugerează că ar putea funcționa cu adevărat pentru pierderea în greutate.

Ce presupune hipnoza pentru scăderea în greutate

Psihologul și hipnotizatorul clinic certificat Dr. Stein, în cadrul unui articol SHAPE, sugerează că hipnoza pentru scăderea în greutate este o experiență în care pacientul este bine informat și confortabil pe tot parcursul procesului.

Este într-adevăr concentrată atenția spre interior într-un mod sănătos. Nu este nevoie să vă faceți griji că veți face ceva ce în mod normal nu ați face dacă nu ați fi hipnotizați! Ar trebui să vă simțiți întotdeauna în control deplin.

Hipnoza pentru scăderea în greutate NU ar trebui să vă păcălească să faceți ceva ce nu ați face în mod normal.

Mai degrabă, se concentrează pe creșterea gradului de conștientizare a problemelor cu emoțiile, mâncarea și sentimentul de plenitudine.

Hipnoza nu vă convinge despre ce alimente să consumați, ci mai degrabă vă concentrează atenția asupra modului în care alimentele pot atenua foamea, și NU ca o modalitate de regăsire a confortului emoțional.

Este un instrument care vă ajută să vă pregătiți pentru a face alegeri sănătoase; trebuie totuși să aplicați focalizarea pentru ca întregul proces să funcționeze.

Cum poate ajuta hipnoza la scăderea în greutate

Hipnoza este o modalitate de a aborda problemele de bază care intervin și în relația cu mâncarea.

Urmarea unei diete sănătoase și/sau a unui program de exerciții pentru sănătate este importantă, dar doar încercarea de a urma un plan de alimentație sănătoasă nu ajută întotdeauna la rezolvarea problemelor de bază ale comportamentelor alimentare nesănătoase.

Hipnoza poate ajuta la schimbarea modului de gândire cu privire la alimente și poate contribui la creșterea relaxării. De asemenea, vă poate ajuta să vă dați seama ce obstacole mentale aveți, care intervin în procesul de slăbire și cum puteți să le ocoliți.

Hipnoza poate fi un instrument pentru creșterea atenției privind mâncarea și, de asemenea, pentru a vă crește încrederea și concentrarea.

Un articol CNN din 2014 menționează, de asemenea, că hipnoza poate ajuta la scăderea în greutate printr-o metodă numită „hipnoză bypass gastric”.

În loc să vă supuneți unui bypass gastric real, un hipnotizator poate simula experiența unei astfel de intervenții chirurgicale, astfel încât mintea dumneavoastră să creadă că stomacul este de dimensiuni mai mici, ceea ce ar genera o poftă de mâncare mult mai scăzută.

Va funcționa imediat?

Spre deosebire de anumite diete la modă sau suplimente pentru scăderea în greutate, hipnoza nu poate provoca imediat o scădere dramatică în greutate.

Rezultatele pot varia, însă hipnoza pentru pierderea în greutate abordează comportamentul și schimbările mentale menite să facă modificări pe termen lung.

Prin urmare, pierderea în greutate prin hipnoză poate fi mai consistentă pe termen lung, în loc de o schimbare imediată drastică.

Scăderea imediată și drastică în greutate se poate realiza cu ajutorul hipnozei, dar poate că nu este modalitatea potrivită pentru toată lumea.

Totuși, acest aspect nu ar trebui să fie un factor de descurajare de a încerca hipnoza, deoarece schimbările pe termen lung pentru pierderea în greutate sunt recomandate.

Abordarea problemelor de bază care guvernează relația cu mâncarea, poate fi benefică pentru sănătatea pe termen lung și menținerea greutății.

Cercetări privind hipnoza și pierderea în greutate

Hipnoza este un alt trend pentru pierderea în greutate? Nu au fost efectuate multe cercetări în ceea ce privește hipnoza pentru pierderea în greutate, însă cercetările care există în acest sens sugerează că poate avea succes.

Odată cu creșterea fenomenului obezității, sunt necesare mai multe abordări noi pentru tratarea acestei afecțiuni de sănătate. Cercetătorii dintr-un studiu din mai 2017 sunt interesați de hipnoză ca o abordare viabilă, neinvazivă, pentru tratarea obezității.

Un articol de recenzie din 1996 a analizat rezultatele a cinci studii care au implicat hipnoza pentru scăderea în greutate.

Toate cele cinci studii au arătat că hipnoza a înregistrat o pierdere în greutate semnificativ mai mare, în comparație cu persoanele care slăbeau cu ajutorul terapiei comportamental-cognitive.

Un studiu sugerează că hipnoza poate înregistra cele mai bune rezultate dacă este individualizată pentru fiecare persoană în parte.

Un articol din 2014 indică faptul că hipnoza pentru scăderea în greutate poate afecta apetitul și hormonii de saturație, care pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra riscului pentru diabetul de tip 2.

Ce trebuie să aveți în vedere cu privire la hipnoză și pierderea în greutate

Hipnoza poate fi o opțiune viabilă pentru mulți oameni cu privire la pierderea în greutate și ar putea fi un instrument de succes pentru pierderea în greutate pe termen lung.

Hipnoza NU este un plan de dietă. Prin urmare, în timp ce lucrați la concentrarea mentală, este important să vă amintiți de încorporarea unei diete sănătoase, echilibrate, cu un stil de viață activ.

Cercetările de la Universitatea Stanford sugerează, de asemenea, că nu toată lumea poate fi hipnotizată.

Este important să abordați orice problemă de sănătate metabolică sau de altă natură pentru pierderea în greutate.

Hipnoza poate aborda concentrarea mentală, relaxarea, alimentația emoțională și atenția, dar pot fi necesare alte îndrumări medicale pentru problemele de sănătate care stau la bază.

Persoanele care au succes cu hipnoza pentru pierderea în greutate, spun adesea că au încercat multe diete diferite în trecut, fără succes.

Hipnoza poate fi necesară pentru succesul pierderii în greutate, acolo unde alte diete nu au funcționat.

În prezent, nu pare să existe efecte adverse din încercarea hipnozei pentru pierderea în greutate.

De fapt, persoanele fără probleme de sănătate mintală pot chiar să urmeze un program auto-ghidat la domiciliu conceput de la un hipnotizator clinic.

Studiile de specialitate au înregistrat rezultate pozitive privind hipnoza pentru scăderea în greutate, iar studiile sugerează că hipnoza ar putea fi o strategie nouă, neinvazivă, pentru reducerea greutății corporale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *