Tânără în sala de forță exersând cu bara în Z

Exercițiile fizice si pierderea în greutate – În cât timp se văd rezultatele?

În cât timp se observă rezultatele exercițiilor fizice pentru slăbit?             

Din păcate, doar pentru ca mergi în fiecare zi la sală cu putin timp înainte de a pleca în vacanța nu înseamnă ca vei si obtine rezultatele mult dorite si un corp demn de etalat la plajă. Pierderea în greutate necesita timp. În funcție de numarul de kilograme de care trebuie să scapi, se poate observa o pierdere în greutate în câteva săptămâni.

Totuși, aceasta pierdere în greutate nu înseamnă că vei avea patratele pe abdomen. Ar putea dura mai mult de 6 săptămâni pentru a observa o definire a muschilor și pierderea de grăsime corporala, ceea ce înseamnă că nu este o soluție rapidă. Cu toate acestea, orice tip de antrenament, chiar dacă nu se observa rezultatele imediat, poate fi benefic pentru sănătatea dvs.

Chiar dacă începeți să observați pierderi în greutate după câteva săptămâni de antrenament și dieta corectă, este important să vă mentineți noile obiceiuri mai mult de câteva săptămâni.

Pierderea în greutate în primele câteva săptămâni poate fi în principal pierderea apei din organism. Antrenamentele combinate cu o dietă sănătoasă pot facilita pierderea de grăsime în locul pierderii masei musculare.

Cu toate acestea, exercițiile fizice prea intense și o dietă necorespunzătore pot să afecteze mușchii și ar putea determina de fapt corpul să păstreze grăsimea pentru a o folosi drept “combustibil”.

Muschii se dezvoltă atunci când se odihnesc, nu când sunt exercitati. Prin urmare, este important să mentineți un echilibru intre antrenamente si dietă corectă pentru a alimenta mușchii și a le lăsa timp pentru recuperare.

Dacă efectuați exerciții fizice pentru a rezolva anumite probleme de sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sensibilității la insulină sau îmbunătățirea colesterolului din sânge, încercați să respectați rutina de antrenament și de dieta sănătoasă timp de cel puțin 12 săptămâni.

Pentru a avea orice fel de impact pozitiv asupra pierderii în greutate, creșterii masei musculare, creșterii rezistentei sau a altor parametri de sănătate, este important să asociați exercițiile fizice cu o dietă sănătoasă, echilibrată, somn adecvat și cat mai puțin stres.

Ar trebui să existe un echilibru adecvat intre exercițiile fizice și timpul de recuperare pentru a promova o dezvoltare musculară optimă.

În cât timp se observă pierderea în greutate?

Conform unui studiu din 2014, cu excepția cazului în care antrenamentul dvs. este într-adevăr intens, doar exercițiile fizice nu vor genera pierderi semnificative în greutate.

Recomandările curente de 2,5 ore pe săptămână de exerciții aerobice moderate sau 75 de minute de exerciții intense, și antrenamentele de forță ale grupurilor musculare majore 2 zile pe săptămână, nu sunt recomandări pentru pierderea în greutate, ci sunt pentru sănătatea generală.

Prin urmare, dacă încercați să slăbiți, probabil va trebui să efectuati mai multe exercitii fiizce decât această recomandare generală.

Pierderea în greutate poate fi obținută în urma unei anumite diete, dar îngrășatul la loc sau chiar mai tare se întâmplă de obicei imediat după oprirea curei de slăbire.

Combinarea practicilor alimentare sănătoase și durabile cu exerciții adecvate poate ajuta la pierderea în greutate în timp. Majoritatea experților în sănătate sunt de parere ca vor exista pierderi în greutate între 1-2 kilograme pe săptămână.

Primele câteva săptămâni de schimbare a dietei și a rutinei de fitness pot stimula o mai mare pierdere în greutate la început. Mentinerea unui stil de viață sănătos poate ajuta la pierderea în greutate pe termen lung.

Probabil că nu veti pierde o cantitate semnificativă de greutate în doar câteva săptămâni. Este totusi important să vă respectați obiectivele și să nu vă descurajați. Eforturile sigure și constante pot însemna că pierderea în greutate va fi durabilă.

Cât de repede se dezvoltă masa musculară?

Acest lucru poate varia foarte mult. In unele cazuri, depinde de câtă grăsime corporală aveți și ce tip de exerciții fizice efectuați.

În cadrul unui studiu din 2004, 25 de bărbați cu un stil de viata sedentar au fost împărțiți în trei grupuri, timp de 6 săptămâni: primul grup a efectuat exerciții cardiovasculare, al doilea exerciții de forță si al treilea era grupul de control cu care s-au comparat primele doua grupuri

Bărbații din grupele cardiovasculare și de forță s-au antrenat în medie 34 de minute de 3 ori pe săptămână. La sfârșitul a 6 săptămâni, atât subiecții, cât și echipa de testare nu au observat modificări semnificative ale compoziției corpului sau procentului de grăsime corporală.

Acest lucru nu nu este neaparat surprinzător, deoarece au fost destul de putine antrenamente pe săptămână. Cu toate acestea, este un rezultat explanatoriu pentru cineva care încearcă să-și îmbunătățească aspectul lucrand de 3 ori pe săptămână timp de aproximativ 30 de minute.

Conform acestui studiu, ar putea fi nevoie de mai mult de 6 săptămâni pentru a observa o schimbare semnificativa.

Dacă vă antrenați mai mult decât participantii la acest studiu, șansele dvs. de a observa o schimbare în ceea ce priveste tonifierea musculară și pierderea de grăsime corporala vor fi mult mai mari.

Este totusi imposibil să spunem când exact veți putea observa o modificare a compoziției corpului, deoarece depinde de la persoană la persoană. Acordați-vă cel puțin 3-6 luni după începerea unei rutine de fitness, pentru a evalua ce modificări s-au produs in ceea ce priveste grasimea corporală sau masa musculară.

Pentru îmbunătățirea forței și creșterea masei musculare, este esential să existe un echilibru intre antrenamentele fizice si perioada de odihnă.

Când veți putea observa îmbunătățiri ale condiției fizice?

Deși aceste proiecții sumbre in cee ace priveste tonifierea musculară pot suna descurajant, există mici schimbări pe care le puteți observa în doar câteva săptămâni de la începerea exercitiilor fizice.

Aceasta este vestea bună!

Antrenamentele dvs. vor deveni mai ușoare, nu veti mai fi la fel de epuizat ca atunci când ati început, veți putea alerga mai repede sau ridica mai multe greutăți, etc.

Aceste modificări mici, dar semnificative, arată că există totusi anumite schimbări în corpul dvs. Mușchii dvs. isi schimbă structura pentru a-si putea mari capacitatea, iar sistemul dvs. cardiovascular se îmbunătățește.

Chiar dacă toate aceste schimbari nu inseamna si o scăderea dramatică in greutate sau un abdomen cu patratele, sunt totusi îmbunătățiri ale conditiei fizice si starii de sănătate generale.

Îmbunătățirea sănătății

În cadrul unui studiu realizat in 2014, s-a examinat efectul antrenamentelor fizice (exerciții fizice efectuate 5 zile pe săptămână timp de 40 de minute) și reducerea perioadei de sedentarism asupra tensiunii arteriale, indicelui de masa corporala și îmbunătățirii sensibilitatii la insulinei după 12 săptămâni.

Cercetătorii au descoperit că exercițiile fizice au contribuit la scăderea tensiunii arteriale, IMC-ul cat și a nivelului de insulină.

Acest studiu demonstrează producerea anumitor schimbări si îmbunătățirea stării de sănătate în aproximativ 3 luni de la inceperea antrenamentelor fizice. Alte studii au arătat că exercițiile fizice pot avea un efect pozitiv asupra scăderii tensiunii arteriale, creșterea nivelului de cholesterol bun HDL și un impact pozitiv asupra reglării nivelului de zahăr din sânge.

Exercițiile fizice realizate mai mult de 3 luni pot oferi și alte avantaje. Potrivit unui studiu din 2007, un grup de adulți anterior sedentari a inregistrat îmbunătățiri semnificative in cee ace priveste reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea sanatatii cardiovasculare dupa 9 luni de antrenament.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *