Evitați aceste 5 moduri nesănătoase de a slăbi pentru rezultate garantate

Unele persoane sunt atât de disperate încât vor încerca aproape orice pentru a slăbi. Unii vor încerca metode după metode, de obicei fără succes pe termen lung. Majoritatea oamenilor știu că modul corect de a pierde în greutate este reprezentat de urmarea unei diete sănătoase în combinație cu un program de antrenamente fizice, însă nu toată lumea are suficientă răbdare pentru această abordare.

De aceea, oamenii apelează la tot felul de metode de slăbit, multe dintre ele nesănătoase, care au urmări neplăcute sau chiar grave în timp. Așadar, evitați aceste metode frecvent folosite, dacă vreți să aveți succes atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Omiterea meselor

Nu este niciodată o idee bună să omiteți o masă. Unii oameni cred că, dacă vor sări peste mese, vor reduce caloriile totale, ceea ce va duce la pierderea în greutate. Dar, de fapt, este invers. Să omiteți mesele vă poate sabota pierderea în greutate, mai ales dacă săriți peste micul dejun. Omiterea micului dejun vă poate genera pofte alimentare mai târziu în timpul zilei și vă poate încetini metabolismul.

Când mâncăm, metabolismul crește, așadar, omiterea meselor, metabolismul încetinește, ceea ce ar putea duce la creșterea în greutate. Cel mai bine este să vă asigurați că serviți micul dejun, prânzul și cina în fiecare zi. Consumul de gustări sănătoase între mese, de asemenea, nu este o idee proastă și probabil nu vă va îngrășa.

Pastile de dietă

Pastilele dietetice, sub orice formă ar fi, nu sunt niciodată o idee bună. Promisiunile lor poate că sună bine și oamenii care le folosesc pot obține rezultate foarte bune și foarte repede, dar pot provoca cu adevărat mult rău pe termen lung.

Pot cauza inclusiv boli cardiace și hipertensiune pulmonară, sau chiar moarte cardiacă subită. Prin urmare, nu există pastile magice care să topească kilogramele în plus. Adesea, dacă luați pastile dietetice și apoi vă opriți, este posibil să vă îngrășați la loc. Deci, pastilele nu numai că au efecte secundare, dar efectele lor sunt doar temporare.

Dietele populare

Noi diete populare apar în mod regulat, iar unele dintre ele vă spun să faceți un lucru, iar altele vă spun să faceți exact opusul. Majoritatea sunt foarte sărace în calorii, ceea ce determină oamenii să slăbească.

Multe diete la modă sunt o soluție rapidă și, deși oamenii slăbesc cu ajutorul lor, este, de asemenea, foarte probabil că vor câștiga în greutate. Potrivit experților în sănătate, cel mai bine este să evitați orice planuri de dietă care afirmă că veți avea o pierdere rapidă în greutate; permit cantități nelimitate dintr-un anumit aliment, cum ar fi supa de varză sau grapefruit; diete care au meniuri care vă limitează sever alegerile alimentare; diete care indică faptul că nu trebuie să vă antrenați în plus față de urmarea planului de slăbire.

Prea multe exerciții fizice

Exercițiile fizice ar trebui să facă întotdeauna parte dintr-un regim de slăbire, dar prea multe exerciții nu sunt recomandate, în special dacă nu aveți un aport alimentar adecvat. Vă poate epuiza electroliții, vă poate provoca oboseală, vă poate deshidrata, vă poate provoca probleme fizice, cum ar fi fracturi sau leziuni excesive și alte câteva probleme. Cel mai bine este să respectați un program regulat de exerciții de 30-90 de minute pe zi. Orice altceva poate fi considerat prea mult.

Intervenții chirurgicale

Acest lucru ar trebui să fie utilizat într-adevăr ca o ultimă soluție și numai persoanele care suferă de obezitate severă ar trebui să fie supuse unei intervenții chirurgicale, inclusiv liposucție sau bypass gastric. Operațiile de bypass gastric limitează într-adevăr cantitatea de alimente pe care o puteți mânca. Când oamenii apelează la liposucție, dacă se îngrașă ulterior, grăsimea va fi depusă în zonele care nu au fost operate, ceea ce le poate modifica forma corpului.

Pe lângă faptul că intervențiile chirurgicale sunt foarte scumpe și, desigur, prezintă riscuri și pot provoca complicații. Desigur, unii oameni nu au de ales, iar operația este cel mai bun mod de a pierde în greutate, dar așa cum s-a menționat mai sus, ar trebui să fie folosite ca ultimă soluție.

Ce ar trebui să faceți pentru a slăbi în mod sănătos?

Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile nesănătoase de a slăbi pe care ar trebui să le evitați. Dacă sunteți hotărâți să pierdeți în greutate, trebuie să faceți din asta o schimbare a stilului de viață.

Aceasta înseamnă că, pe lângă schimbarea obiceiurilor alimentare și exerciții fizice regulate, trebuie să aveți mentalitatea potrivită. Nu este doar un lucru temporar. Trebuie să vă dați seama că schimbările pe care le faceți pentru a pierde în greutate sunt schimbări pe care va trebui să le urmați pentru tot restul vieții.

De aceea, nu funcționează consumul de pastile dietetice, săritul peste mese sau urmarea unor diete foarte restrictive. Acestea sunt soluții temporare și, în cele din urmă, veți renunța la ele. Chirurgia poate prezenta unele complicații, dar trebuie să faceți și schimbări de comportament atunci când treceți printr-o intervenție chirurgicală. Va trebui să vă dați seama că trebuie să mâncați cantități mai mici.

Practic, cel mai bun mod de a pierde în greutate este să urmați o dietă sănătoasă, bine echilibrată și să efectuați exerciții fizice în mod regulat. Pierderea rapidă în greutate este puțin probabil să fie sustenabilă, de aceea se recomandă să slăbiți între 0,5 și 1 kilogram pentru rezultate pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *