5 kilograme în 2 săptămâni

Este posibil să pierdeți 5 kilograme în 2 săptămâni?

Răspunsul scurt la această întrebare este Da, este posibil să slăbiți 5 kilograme în 2 săptămâni. Cu toate acestea, există mulți factori care trebuie luați în calcul atunci când vine vorba despre pierderea în greutate. Dacă vreți să slăbiți 5 kilograme în 2 săptămâni, există 2 aspecte principale de atins: consumul de alimente și exercițiile fizice.

Alți factori care afectează greutatea sunt nivelul hormonilor, somnul și rata metabolică.

Așadar, 5 kilograme pierdute în 2 săptămâni necesită destul de mult efort și consecvență. Poate că nu este fezabil pentru toată lumea, dar ar putea fi posibil.

Există numeroase trucuri și diete de slăbit rapide care promit rezultate drastice de pierdere în greutate într-un interval de timp scurt. Deși este posibil să experimentați o scădere în greutate de 5 kilograme în 2 săptămâni, mai mult ca sigur greutatea va reveni.

Cum să slăbiți 5 kilograme în 2 săptămâni

Iată câteva sfaturi pentru a pierde rapid în greutate, care ar putea fi mai susceptibile să mențină greutatea la distanță decât dacă luați suplimente de slăbit.

Calculați câte calorii trebuie să slăbiți

Elemente de bază

Un kilogram de grăsime conține aproximativ 7.000 de calorii. Dacă vreți să slăbiți 5 kilograme, atunci asta înseamnă că trebuie să scăpați de 35.000 de calorii în doar 2 săptămâni!

Pentru a pierde 2,5 kilograme în o săptămână, trebuie să aveți un deficit caloric în fiecare săptămână de 17.500 de calorii (2,5 kilograme: 3.500 x 5 = 17.500 de calorii).

Acest lucru se transformă într-un deficit de 2.500 de calorii pe zi (17.500 de calorii/7).

Pentru a avea un deficit caloric mare, vă puteți reduce aportul de calorii și/sau crește cheltuielile calorice.

A reduce 2.500 de calorii în fiecare zi ar însemna practic să vă înfometați, ceea ce nu este cea mai sănătoasă și mai durabilă abordare.

Creșterea caloriilor arse cu 2.500 de calorii ar putea fi fezabilă. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor acest lucru este, de asemenea, nerealist.

Deci, cea mai rezonabilă abordare este echilibrarea reducerii aportului de calorii și creșterea cheltuielilor de calorii.

Urmăriți-vă dieta

Ce mâncați când încercați să slăbiți 5 kilograme în 2 săptămâni?

Este important să consumați alimente bogate în nutrienți oricând, dar în special atunci când încercați să slăbiți. Concentrați-vă pe aportul de fructe și legume, proteine slabe și câteva cereale integrale.

Aceste alimente sunt bogate în fibre și proteine, ceea ce vă ajută să fiți plini pentru mai mult timp și vă poate ajuta să reduceți aportul de calorii pe tot parcursul zilei.
Consumați aceste alimente atunci când vreți să pierdeți în greutate în loc să vă bazați pe suplimente sau alimente dietetice preambalate.

Corpul dumneavoastră are nevoie de antioxidanți, vitamine B și minerale, iar alimentele reale pot furniza aceste substanțe. Eliminați alimentele procesate și băuturile cu zahăr atunci când doriți să slăbiți.

De asemenea, este important să vă mențineți hidratați atunci când pierdeți în greutate. Beți suficientă apă, astfel încât urina să fie de o culoare galben pal spre transparent.

Evitați tentația de a vă înfometa timp de 2 săptămâni. Reducerea drastică a aportului de calorii (cum ar fi sub 1.200-1.000 de calorii) vă va reduce semnificativ metabolismul. Acest lucru ar putea reduce rata arderii caloriilor și pierderii de grăsime.

Efectuați mai multe exerciții fizice

Pe lângă aportul de alimente, celălalt aspect important pentru pierderea a 5 kilograme în 2 săptămâni este reprezentat de exerciții fizice. Arderea caloriilor trebuie să crească dramatic pentru a scăpa de grăsime.

Există multe modalități de a face mișcare, dar arderea optimă a caloriilor și combinația de antrenamente cardio plus pierderea de grăsime pot fi cele mai bune.

Concentrați-vă pe încorporarea exercițiilor cardiovasculare, cum ar fi alergarea, ciclismul, înotul, etc. plus câteva antrenamente de rezistență de 2-3 ori pe săptămână.

Ar trebui să țintiți către o intensitate moderată atunci când efectuați exerciții cardiovasculare; ar trebui să puteți purta o conversație în timp ce faceți mișcare. Adăugați exerciții de intensitate mai mare de câteva ori pe săptămână, dacă doriți.

Antrenamentele de rezistență vă vor menține masa musculară în timp ce reduceți aportul de alimente, plus crește arderea caloriilor. Exercițiile cardio vă vor asigura arderi calorice mari și o rată a arderii grăsimilor mai mare.

Amintiți-vă, trebuie să aveți un deficit caloric aproximativ de 2.500 de calorii în fiecare zi. Durata exercițiilor va varia în funcție de individ, dar un loc bun pentru a începe este în jur de 1-2 ore de exerciții pe zi.

Fiți precauți

Înainte de a lua orice suplimente pentru slăbit, discutați cu un medic. O modalitate mai sănătoasă și mai durabilă de slăbire este prin dietă și exerciții fizice. Poate fi posibil să slăbiți 5 kilograme în 2 săptămâni, dar va fi nevoie de multă muncă și dăruire.

Ar trebui să discutați cu un medic înainte de a efectua mai multe exerciții fizice dacă aveți antecedente de boli de inimă, luați medicamente pentru probleme cardiace, aveți probleme articulare sau dureri în piept sau aveți probleme cu amețeala.

Urmarea unei diete sănătoase este importantă atunci când încercați să slăbiți; concentrați-vă pe consumul de legume, fructe, proteine slabe și câteva cereale integrale.
Pentru a pierde 5 kilograme în 2 săptămâni, trebuie să aveți un deficit caloric de aproximativ 2.500 de calorii pe zi. Acesta ar trebui să provină dintr-o combinație de exerciții și reducerea aportului de calorii.

Evitați să luați suplimente pentru scăderea în greutate, să urmați o dietă dezechilibrată sau să vă înfometați pentru a slăbi. Toate acestea pot duce la pierderea temporară în greutate care nu va dura și poate avea efecte nocive asupra sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *