Este popcornul recomandat pentru consum?

Popcornul poate fi considerat bun pentru dumneavoastră, fiind uneori chiar considerat gustarea perfectă. Popcornul este un tip integral de cereale, deci este bogat în fibre, iar în plus este o sursă de antioxidanți și furnizează chiar și niște urme de vitamine și minerale.

Desigur, nu toate tipurile de popcorn sunt la fel; popcornul bogat în unt și sare, cum este cel pe care îl puteți cumpăra la cinematograf, poate avea un conținut ridicat de calorii. Există, de asemenea, o anumită preocupare cu privire la popcornul făcut la microunde, deoarece poate conține substanțe chimice sintetice și uleiuri nesănătoase.

Pentru cea mai sănătoasă opțiune, preparați-vă propriul popcorn. Încercați să utilizați ulei de nucă de cocos în locul untului și limitați cantitatea de sare folosită.

Popcorn – beneficii pentru sănătate

Poate unul dintre cele mai surprinzătoare beneficii ale popcornului pentru sănătate este valoarea sa antioxidantă ridicată. Fructele, legumele și condimentele sunt bine cunoscute ca fiind bogate în antioxidanți, dar floricelele conțin o cantitate mai mare per porție decât unele fructe și legume.

Cercetările efectuate de Dr. Vinson de la Universitatea din Scranton din Pennsylvania, sugerează că o porție de popcorn poate conține până la 300 de miligrame de antioxidanți. Această cantitate este egală cu aproximativ 13% din aportul mediu de antioxidanți polifenolici pentru un adult mediu.

Partea din popcorn care are cea mai mare valoare antioxidantă este stratul exterior numit carenă, pe care cel mai probabil îl știți pentru că vă rămâne blocat între dinți atunci când mâncați popcorn. Un alt lucru bun despre antioxidanții din popcorn este reprezentat de faptul că încălzirea floricelelor nu afectează nivelul antioxidant.

Popcornul nu contribuie semnificativ la alte vitamine și minerale în dietă, dar floricelele sunt o sursă de urme de mulți nutrienți, inclusiv vitamine B, vitamina A, fier, magneziu, fosfor și zinc.

Popcornul este un tip de cereale integrale

Un alt beneficiu al floricelelor este că au un conținut scăzut de calorii în mod natural, care se menține doar atunci când floricelele nu sunt prăjite în unt sau ulei. Popcornul este un tip integral de cereale, și din această cauză este o sursă de fibre. Puteți mânca un volum mare de popcorn, puteți obține niște fibre și vă puteți simți mulțumiți pentru doar o cantitate mică de energie.

Multe organizații de sănătate recomandă să consumați cel puțin jumătate din aportul de cereale sub forma cerealelor integrale. Cerealele integrale, cum ar fi floricelele, furnizează organismului fibre care sunt benefice pentru sănătatea tractului digestiv.

Popcornul este sănătos pentru slăbit?

Desigur, floricelele nu sunt întotdeauna considerate potrivite în cadrul unei diete. Ori de câte ori popcornul are un conținut puternic de unt, conservanți, uleiuri hidrogenate și/sau sare, valoarea sa nutritivă scade. Popcornul de casă poate fi cea mai sănătoasă cale de parcurs, deoarece puteți controla ingredientele adăugate.

În loc să adăugați sare, încercați să adăugați alte ierburi și condimente pentru a da puțină aromă floricelelor și pentru a spori și mai mult conținutul de antioxidanți.

De exemplu, încercați să adăugați scorțișoară și nucșoară pentru o aromă dulce sau să adăugați drojdie nutrițională pentru un gust de brânză vegetarian, care vă va oferi, de asemenea, un impuls de vitamine B. Dacă doriți un gust picant, adăugați o picătură de pudră de chili.

Stropiți puțin ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos atunci când preparați popcornul acasă, în loc să folosiți floricele făcute la microunde care au adăugate uleiuri hidrogenate.

Popcornul tradițional găsit în cinematografe poate avea cu ușurință aproximativ 700 de calorii pentru un recipient mic și peste 1.000 de calorii pentru un recipient mediu sau mare de popcorn. În schimb, popocornul făcut în casă furnizează aproximativ 31 de calorii pe cană.

Înlocuiți gustările nesănătoase

Faceți o modificare mai sănătoasă înlocuind gustări precum biscuiți, prăjituri sau chipsuri cu floricele de casă. Astfel veți reduce caloriile, grăsimile saturate, conservanții și veți crește cantitatea de fibre și antioxidanți.

Chiar dacă floricelele sunt o sursă bună de antioxidanți, profesioniștii din domeniul sănătății sugerează că floricelele nu ar trebui să înlocuiască consumul de fructe și legume. Fructele și legumele au multe alte beneficii nutriționale care nu ar trebui neglijate.

Cât de mult popcorn ar trebui să consumați?

Este exagerat un consum mare de popcorn? Dacă este realizat cu uleiuri grase sau grăsimi, așa cum am menționat mai sus, acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra sănătății. Dacă mâncați popcorn de casă, cantitatea recomandată este de aproximativ 4 căni.

Chiar dacă floricelele sunt o sursă de antioxidanți, consumul unei game largi de alimente este întotdeauna recomandat. Popcornul are un conținut scăzut de vitamine în minerale, în care alte alimente sunt bogate; adăugați diversitate dietei dumneavoastră consumând o varietate de proteine, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Concluzie

Popcornul este un tip de cereale integrale, iar atunci când conține doar puțin ulei sănătos pentru inimă sau deloc poate fi o parte sănătoasă a dietei. Popcornul are un conținut ridicat de antioxidanți și este o sursă de fibre. Este în mod natural sărac în calorii și conține, de asemenea, urme de vitamine și minerale.

Evitați floricelele care sunt făcute cu uleiuri grele, cum sunt cele pe care le puteți găsi în cinematografe. Popcornul făcut la microunde poate fi, de asemenea, o sursă de conservanți artificiali și uleiuri hidrogenate. Popcornul preparat în casă este ideal, puteți să îl pregătiți într-o pungă de hârtie sau într-o tigaie cu capac și un strop de ulei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *