Este indicat să mâncați fructe înainte de somn?

Este indicat să mâncați fructe înainte de somn?

Există o mulțime de dileme în legătură cu dacă și cât de benefic este consumul anumitor alimente cu privire la pierderea în greutate. Cu toate acestea, cu siguranță nu este nimic în neregulă cu o bucată sănătoasă de fruct înainte de somn, de fapt, este probabil una dintre cele mai bune opțiuni de gustare pe care le puteți alege înainte de culcare.

De ce fructele sunt una dintre cele mai bune gustări înainte de somn

Fructele sunt o alegere excelentă pentru gustări înainte de culcare sau, într-adevăr, în orice moment al zilei. Au un conținut scăzut de grăsimi, sunt destul de scăzute în calorii și sunt pline de vitamine și minerale care ne mențin sănătoși. Seara este momentul în care avem tendința de a ne răsfăța pe măsură ce ne relaxăm după o zi lungă de lucru, astfel încât mulți oameni care încearcă să slăbească consideră seara un moment greu de menținut dieta.

Nu există nici o îndoială că fructele sunt o alternativă mult mai bună pentru cei care urmează o dietă decât multe dintre gustările bogate în grăsimi, calorii și zahăr, care sunt adesea alese ca alternativă.

Fructele pot satisface și cele mai dulci pofte iar, spre deosebire de majoritatea dulciurilor, cum ar fi tortul, ciocolata, înghețata și bomboanele, nu conțin calorii goale, ci sunt pline de nutrienți. De asemenea, este ușor să variați fructele pe care le alegeți pentru a preveni plictiseala.

Nu numai că există o gamă largă de fructe care variază de la un anotimp la altul, dar puteți varia și modul în care le serviți pentru a vă menține interesul ridicat sau pentru a le face puțin mai pline dacă simțiți nevoia. Mere coapte umplute cu fructe uscate, banane la grătar, salată de fructe cu puțin iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și multe alte combinații constituie toate gustări sănătoase înainte de culcare.

Conținutul de vitamine și minerale al fructelor diferă în funcție de ceea ce alegeți, dar pentru o sănătate cât mai bună, variați aportul pentru a obține o gamă largă de nutrienți. Citricele, de exemplu, au un conținut ridicat de vitamina C, care este un puternic antioxidant, în timp ce bananele sunt pline de potasiu, un mineral esențial cu o mare varietate de funcții în organism, de exemplu, construirea mușchilor, reglarea tensiunii arteriale și funcționarea corectă a inimii și a rinichilor .

Un alt beneficiu al fructelor este conținutul ridicat de fibre. Se consideră că aportul mare de fibre solubile, tipul care se găsește în cantități mari în fructe, scade colesterolul din sânge și ajută la controlul nivelului zahărului din sânge. Persoanele care consumă diete bogate în fibre tind, de asemenea, să mănânce mai puțin, deoarece digestia este mai lentă din aceste alimente, menținându-ne mai plini pentru mai mult timp.

Alegerea fructelor cu IG scăzut pentru a vă menține plini

Diferite fructe au efecte diferite asupra zahărului din sânge, opțiunile cu IG scăzut menținând constant nivelul zahărului din sânge pentru o perioadă mai lungă de timp. Opțiunile cu IG mai mare determină o creștere mai accentuată a zahărului din sânge, care este rapid urmată de o scădere bruscă. Această scădere a nivelului de zahăr din sânge ne poate lăsa să ne simțim flămânzi și să poftim la alimente dulci.

În scopul scăderii în greutate, este benefic să alegeți opțiuni cu IG mai scăzut pentru a menține constant nivelul zahărului din sânge (se crede, de asemenea, că reduce riscul de diabet de tip 2) și pentru a rămâne plini pentru mai mult timp. Acest lucru poate fi deosebit de sănătos noaptea dacă sunteți predispuși să vă treziți noaptea cu o senzație de foame.

Fructele cu IG scăzut includ:
Cireșe = 22
Grapefruit = 25
Caise uscate = 31
Mere = 38
Pere = 38
Piersici = 42
Portocale = 44
Struguri verzi = 46
Fructe kiwi = 49
Banana = 55

Fiți conștienți de dimensiunile de servire

La fel ca în cazul oricăror alimente, dacă mâncați prea multe fructe, puteți determina creșterea în greutate. Fructele au un conținut ridicat de zaharuri naturale și, deși acestea sunt benefice servite cu moderație, ele contribuie la totalul de calorii și pot provoca creșterea în greutate dacă sunt consumate în exces. Un aport excesiv de fructe poate duce, de asemenea, la disconfort gastro-intestinal datorită aportului ridicat de fibre și acid.

Una sau două porții de fructe pe zi vă vor asigura o nutriție bună în cadrul dietei fără a adăuga prea multe calorii în plus. Este o idee bună să schimbați o altă gustare mai puțin sănătoasă pe care o consumați deja pentru o bucată de fruct pentru a reduce caloriile.

Fructele uscate oferă, de asemenea, vitamine, minerale și fibre, dar sunt mult mai concentrate în zahăr din cauza lipsei de apă. Este ușor să mâncați fructe uscate, deci este important să vă amintiți să limitați porțiile de servire pentru controlul caloriilor.

Sucul de fructe este, de asemenea, o sursă mare de calorii ascunse. Deși este plin de substanțe nutritive, conținutul de zahăr și calorii al unui pahar de suc de portocale poate fi echivalent cu cinci portocale. În scopul controlului greutății, este întotdeauna mai bine să alegeți fructele proaspete, mai degrabă decât sucurile sau opțiunile uscate.

De ce să mâncați înainte de culcare este OK

Există un mit comun în lumea dietelor că mâncatul înainte de somn determină creșterea în greutate. Nu este adevărat. Consumul de mai multe calorii decât ardeți în general determină creșterea în greutate, indiferent dacă sunt consumate dimineața sau la mijlocul nopții.

Secretul pierderii în greutate este menținerea unui echilibru caloric negativ; prin urmare, dacă simțiți că aveți nevoie de o gustare înainte de culcare, fructele nutritive cu conținut scăzut de grăsimi pot fi o opțiune mult mai bună decât multe alte gustări pentru controlul greutății și starea generală de sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *