Tânără mănâncă sushi în pat

Este contraindicat să mergeți la culcare flămânzi?

În fiecare noapte se întâmplă același lucru. Înainte de a vă duce la culcare, faceți un drum până la frigider, pentru că simțiți cum vă cuprinde o senzație teribilă de foame și vă gândiți că nu este indicat să mergeți la culcare nemâncați, nu?

Din păcate, răspunsul la această întrebare nu este chiar atât de simplu de dat.

Adevărul este că organismul uman are nevoie de energie în fiecare secundă. Sângele trebuie pompat, mușchii contractați și relaxați, hormonii produși și țesuturile reparate.

Cu toate acestea, nu avem nevoie de un aport constant de calorii pentru asta. Înfometarea nu este iminentă dacă nu am mâncat mai mult de 10 ore, așa că nu vă îngrijorați în acest sens.

Dimpotrivă: Studiile de specialitate au demonstrat că nivelurile de glucoză din sânge sunt de fapt mai mari atunci când aceeași masă a fost consumată seara mai degrabă decât în timpul zilei, ceea ce înseamnă că organismul folosește mai bine caloriile și nutrienții atunci când aportul alimentar este consumat ziua, atunci când nivelul de activitate este mai ridicat.

De asemenea, a merge la culcare cu stomacul plin poate duce la probleme digestive neplăcute, precum arsuri stomacale. Pentru a vă asigura că digerați bine alimentele și pentru a utiliza cât mai bine toate substanțele nutritive, cina trebuie terminată cu trei până la patru ore înainte de culcare.

Deci, în general, este mai bine să consumăm majoritatea caloriilor în timpul zilei, atunci când este posibil, și să servim o cină mai ușoară pentru a permite corpului nostru să se relaxeze și să se pregătească pentru culcare, în loc să fie nevoit să digere o masă întreagă.

Pentru un organism sănătos un somn bun noaptea este esențial.

Noaptea au loc procese complicate care ne ajută să ne simțim odihniți și în formă în timpul zilei. Somnul contribuie la un sistem imunitar sănătos. Și somnul este, de asemenea, important pentru reglarea hormonilor leptină și grelină, care joacă un rol cheie în declanșarea senzației de foame.

Și, după cum știm cu toții, a merge la culcare flămânzi poate interfera cu obținerea unui somn bun noaptea. Creierul nostru pur și simplu nu se poate relaxa cu un stomac zgomotos pe fundal. Și aceasta devine o problemă, deoarece a nu dormi bine poate încetini metabolismul, în timp ce încurajează creșterea în greutate.

Deci, asta înseamnă că trebuie să încercați să vă dați seama de ce vă este foame noaptea?

Ați avut un aport alimentar prea mic pe timpul zilei?

Ați sărit peste micul dejun, ați mâncat o frunză de salată la prânz și v-ați bucurat de un iaurt grecesc la cină? Și înainte de culcare pur și simplu nu vă mai puteți abține?

Rutina dumneavoastră alimentară probabil că are nevoie de o revizie. Ați demonstrat că aveți voință și determinare pe timpul zilei. Însă, ați demonstrat, de asemenea, că știți puține despre nevoile calorice și nutriționale ale organismului dumneavoastră.

Trebuie să stabiliți un model de alimentație sănătoasă care să funcționeze pentru dumneavoastră și să vă mențină mulțumiți pe timpul zilei, astfel încât să nu vă fie foame noaptea.

Nu ați mâncat suficient pentru cină?

În general, un prânz mai bogat și o cină mai mică sunt indicate. Cu toate acestea, dacă vă este foame atunci când vine momentul să vă culcați, este posibil ca cina dumneavoastră să fie prea mică. Asigurați-vă că cina dumneavoastră este echilibrată și conține toți macronutrienții necesari.

Ați consumat prea multe calorii și prea puțini micronutrienți?
Organismul uman caută întotdeauna echilibrul în orice. Pentru fiecare cantitate de calorii există o cantitate perfectă de micronutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și fitonutrienți. Dacă alegerile dumneavoastră alimentare nu conțin micronutrienți, corpul dumneavoastră poate răspunde în schimb cu pofte până când atinge echilibrul cel mult dorit.

Sunteți cu adevărat flămânzi sau vă este poftă de altceva?

Uneori este posibil să interpretăm greșit foamea. Chiar vă este foame? Sau este posibil să vă fie sete? Ori poate sunteți într-o anumită stare emoțională care pare că vă constrânge să mâncați ceva?

Adesea umplem un gol emoțional din viața noastră cu mâncare. Sentimentele de tensiune sau frustrare, de exemplu, se pot traduce în pofte de lucruri crocante. Singurătatea sau tristețea pot duce la dorința de alimente reconfortante cremoase și dulci.

Aveți o viață foarte stresantă?

O preocupare principală legată de organismul dumneavoastră este menținerea unui nivel constant de glucoză în sânge, chiar și atunci când nu mâncați – deci când dormiți. Hormonii suprarenali controlează în mare măsură nivelurile normale de zahăr din sânge și, prin urmare, nivelurile de energie.

Toate tipurile de stres – generate de relații, exerciții și muncă – au o influență asupra glandelor suprarenale și a nivelului de zahăr din sânge. Când suprarenalele sunt obosite și nivelul hormonilor suprarenali este mai scăzut, devine mai greu pentru organismul dumneavoastră să mențină niveluri constante de zahăr din sânge.

Singura cale de ieșire din această dilemă este creșterea nivelului de zahăr din sânge odată cu aportul de alimente, ceea ce înseamnă că organismul dumneavoastră vă indică faptul că trebuie să mâncați. Așa că ajungeți înainte de culcare să faceți un drum până la frigider.

Cu o rutină de alimentație sănătoasă, nu ar trebui să ne fie foame chiar înainte de culcare. Studiile de specialitate cu privire la postul intermitent au arătat că un organism sănătos este de fapt destul de capabil să gestioneze nivelurile de energie fără să mănânce alimente timp de 10-14 ore.

Prin urmare, poate fi necesar să vă modificați rutina alimentară. Încercați ceva nou. Mâncați alimente mai bogate în nutrienți în timpul zilei și dacă trebuie să serviți o mică gustare noaptea târziu, aveți grijă să fie una pe cât posibil sănătoasă și să nu vă umple prea mult stomacul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *