Tânără bea la masă un pahar cu bere

Este consumul de lichide în timpul mesei recomandat sau contraindicat?

Aproximativ 40% dintre adulți beau mai puțin de 4 căni de apă pe zi, potrivit unui articol de specialitate din 2013, în timp ce procentul celor care beau mai mult de 8 căni pe zi, ceea ce reprezintă aportul zilnic recomandat, este de doar 20%. În plus față de aportul de apă menținut pe tot parcursul zilei, consumul de apă la mese poate contribui la satisfacerea aportului recomandat de apă.

De ce ar putea fi contraindicat să beți lichide în timpul meselor?

Unele site-uri web susțin că aportul de apă în timpul meselor sau după mese poate să nu fie cea mai bună idee, deoarece apa poate dilua acidul din stomac.

Cu toate acestea, aceste afirmații au fost respinse de multe organizații medicale consacrate. Un alt aspect pentru a determina dacă consumul de lichide la mese este indicat sau nu este reprezentat de tipul de lichid ales.

Consumul de băuturi zaharoase, cum ar fi băuturile răcoritoare, poate adăuga doar calorii suplimentare unei mese.

Consumul de apă la o masă poate ajuta la scăderea riscului de constipație și poate crește absorbția unor substanțe nutritive.

Prin urmare, se recomandă în general să beți în principal apă la mese.

Contribuiți la atingerea aportului recomandat de lichide

Nevoile de lichide pot varia în funcție de mărimea corpului, masa musculară, sex, nivelul de activitate, rata transpirației etc.

O recomandare generală pentru majoritatea adulților constă în aportul a 8 căni de apă pe zi. Acesta poate fi un bun obiectiv de pornire, mai ales dacă sunteți ca majoritatea oamenilor care nu beau suficiente lichide zilnic.

Consumul de apă pe tot parcursul zilei este important, dar consumul a cel puțin un pahar de apă la mese vă poate ajuta să întruniți aportul zilnic de lichide.
Preveniți constipația

Dacă nu beți suficiente lichide în general, o consecință poate fi un risc crescut de constipație, mai ales dacă nu consumați suficiente fibre. Consumul de apă în timpul mesei poate ajuta la înmuierea alimentelor pe măsură ce trec prin procesul digestiv.

Dacă alimentele din intestine devin prea grele, poate apărea constipația. Consumul de lichide la mese poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

Consumul de suficientă apă pe tot parcursul zilei și consumul de alimente bogate în fibre sunt două modalități ușoare de a ajuta la prevenirea sau tratarea constipației.

Dacă suferiți de constipație și nu beți lichide la mese, începeți să beți mai multă apă la ora mesei.

Ajutați la absorbția nutrienților

Dr. Picco de la Clinica Mayo sugerează că apa potabilă și alte lichide la mese pot contribui la creșterea absorbției nutrienților în timpul digestiei. Consumul de lichide cu alimente poate ajuta la descompunerea alimentelor, ceea ce poate ușura procesul de digestie și absorbție.

Vitaminele sunt în general clasificate în nutrienți solubili în apă sau grăsimi. Consumul de alimente bogate în conținut de apă și consumul de lichide, de preferință apă, la orele diferitelor mese, pot ajuta la absorbția nutrienților solubili în apă fără a minimiza depozitele de apă din organism.

Alte modalități prin care puteți ajuta la absorbția substanțelor nutritive sau la ușurarea procesului digestiv ar putea fi reprezentate de mestecarea corespunzătoare a alimentelor, să mâncați încet și să mâncați până în punctul în care deja vă simțiți prea plini.

Dacă încercați să slăbiți, consumul unui pahar de apă înainte de masă poate ajuta la scăderea aportului de alimente la masă.

Ce lichide ar trebui să beți la mese?

În mod ideal ar trebui să beți apă la mese. Pentru a adăuga varietate sau aromă, puneți felii de portocale, lămâi, castraveți sau adăugați niște ierburi proaspete în apă. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să beți mai multă apă și în alte momente ale zilei.

Ceea ce nu este recomandat este să beți băuturi cu zahăr în timpul meselor. Poate fi ușor să exagerați cu caloriile atunci când beți băuturi cu zahăr, deoarece creierul uman nu face o treabă bună în a urmări caloriile ingerate din lichide.

Băuturile carbogazoase, băuturile pentru sportivi, sucurile sau băuturile aromate pe bază de cafea pot adăuga mult zahăr și energie în plus la o masă.

Băuturile îndulcite artificial pot să nu conțină nici o calorie, dar unele studii de cercetare sugerează că ar putea crește dorința noastră pentru alimente dulci. Îndulcitorii artificiali pot modifica, de asemenea, bacteriile intestinale într-un mod non-benefic.

Sfaturi utile de reținut pentru consumul de lichide la mese

Nu există o recomandare directă fermă pentru cantitatea de apă pe care ar trebui sau nu ar trebui să o beți în timpul mesei. Un sfat general este să beți cel puțin un pahar de apă, dar să beți mai mult decât atât ar putea fi util.

Dacă nu sunteți obișnuiți să beți lichide la mese, la început poate părea ciudat.

Începeți încetul cu încetul adăugând mai multe lichide și limitați-vă la apă plată.

În timp, pe măsură ce corpul dumneavoastră se adaptează la un aport mai mare de lichide, veți începe să vreți să beți în mod natural mai multă apă la mese.

Consumul de lichide la mese vă poate ajuta, de asemenea, să încetiniți atunci când mâncați, ceea ce poate fi util pentru a regla cât de mult mâncați. Consumul lent poate fi util pentru pierderea în greutate și întreținerea ulterioară.

Dacă încercați să vă forțați să beți apă după ce stomacul dumneavoastră este deja plin cu mâncare, mai bine așteptați până vă simțiți ceva mai confortabil, înainte să beți apă.

Scopul nu este să vă grăbiți cu consumul unei mese și apoi să beți repede multă apă, mai degrabă încercați să mâncați și să beți încet. Lăsați-vă corpul să vă ghideze în legătură cu cât de mult trebuie să mâncați și să beți.

Puteți oricând să beți mai multă apă mai târziu, dacă doriți.

Pot exista unele situații în care consumul de lichide la mese poate să nu fie recomandat.

Dacă aveți un tract digestiv sensibil sau o altă afecțiune digestivă, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a primi recomandări individualizate pe baza istoricului medical.

Dacă nu sunteți obișnuiți să beți lichide în timpul meselor, păstrați o ceașcă de apă aproape de farfurie. Încercați să luați o înghițitură de apă între mușcături sau oricând doriți, până când consumul de lichide în timpul meselor devine o acțiune mai naturală.

Concluzie

Majoritatea adulților au o problemă în a atinge aportul recomandat de apă în fiecare zi. Consumul de lichide în timpul mesei vă poate ajuta să întruniți acest aport recomandat de lichide și poate avea alte beneficii pentru sănătate. Unele site-uri web sugerează că aportul de lichide în timpul mesei ar putea într-un fel împiedica procesul digestiv, dar de fapt nu este așa.

Consumul de apă în timpul meselor poate ajuta la menținerea alimentelor moi prin tractul digestiv, ceea ce poate fi util pentru a reduce riscul de constipație. Consumul de lichide la mese poate contribui, de asemenea, la creșterea absorbției nutrienților.

Apa potabilă este recomandată la mese; evitați să beți băuturi zaharoase. Băuturile cu zahăr adaugă calorii goale și zahăr care pot favoriza creșterea în greutate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *