De ce vă îngrășați deși efectuați mișcare fizică

De ce vă îngrășați deși efectuați mișcare fizică

Mulți oameni încep să se antreneze pentru a slăbi. Cu toate acestea, este obișnuit ca exercițiile fizice, în special pentru cei care sunt la început, să aibă un efect complet opus, ducând, de fapt, la creșterea în greutate. Deci, de ce oricât de multe exerciții fizice efectuați, totuși vă îngrășați și cum puteți preveni acest lucru?

Motive pentru care puteți crește în greutate atunci când vă antrenați

Construirea de masă musculară

Când începeți să vă antrenați pentru prima dată sau poate chiar când vă schimbați rutina și începeți un nou tip de exerciții, este posibil să câștigați masă musculară. S-ar putea să pierdeți grăsime, dar pe măsură ce mușchii se dezvoltă, având în vedere că mușchii cântăresc mai mult decât grăsimea, rezultatele nu vor fi vizibile pe cântar. De fapt, puteți vedea chiar rezultatul opus.

Dacă se întâmplă acest lucru, nu intrați în panică și, cu siguranță, nu renunțați la antrenamente. Amintiți-vă că greutatea nu este totul, ci mai important este modul în care arătați și vă simțiți.

Încercați să utilizați un factor alternativ pentru a vă măsura progresul, cum ar fi dimensiunea rochiei sau circumferința taliei, deoarece acestea adesea vor reflecta diferențe care nu sunt evidente pe cântar. De asemenea, judecați-vă progresul privindu-vă în oglindă; probabil că veți vedea rezultatele muncii dumneavoastră într-un corp mai tonifiat și mai puternic.

De asemenea, mușchii sunt mai activi din punct de vedere metabolic decât grăsimile, astfel încât, în timp, având mai multă masă musculară vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii chiar și atunci când nu vă antrenați, ceea ce vă poate ajuta cu pierderea în greutate pe termen lung.

Compensații alimentare

Mulți oameni folosesc mersul la sală ca o scuză pentru a se răsfăța cu tipurile lor preferate de mâncare nesănătoasă, cu rațiunea că au ars caloriile și acum pot mânca orice doresc. Cu toate acestea, din păcate nu este cazul. Un procent mare de oameni supraestimează cantitatea de calorii arse, de fapt, la sală, compensând ulterior cu mese foarte bogate în calorii, cu cantități mai mari decât cele arse.

Pentru a pierde în greutate, o combinație între antrenamente și alimentație sănătoasă este cea mai bună modalitate de a obține rezultate.

Exerciții ineficiente

Ați văzut vreodată oameni care stăteau pe bicicletă la sala de sport cu o revistă și abia își mișcau picioarele la cea mai mică rezistență? Sau alții care nici măcar nu se deranjează să facă sport, ci citesc pur și simplu ziarul sau vorbesc cu prietenii în hainele de antrenament? Acestea sunt cazuri extreme, dar este important să ne amintim că doar mergând la sală, nu veți arde suficiente calorii pentru a slăbi. Trebuie să vă și antrenați!

Mulți oameni nu ajung la intensitatea potrivită și nu investesc suficient timp pentru a arde caloriile necesare pentru a pierde în greutate. Din acest motiv, deși se antrenează, pierderea în greutate nu se realizează niciodată. Pentru a evita această capcană, ar putea fi util să obțineți ajutor de la un antrenor personal, care vă poate ajuta să găsiți nivelul de intensitate și tipul de antrenament care vi se potrivește cel mai bine.

Tipul greșit de exerciții

Mulți oameni, în special bărbații, ajung la sala de sport și ridică doar greutăți. În timp ce acest tip de antrenament de rezistență poate ajuta cu siguranță la scăderea în greutate, este esențial să ne amintim că exercițiile de tip aerobic și cardio care vă ridică pulsul, sunt mult mai eficiente pentru arderea caloriilor. Pentru cele mai bune rezultate, o combinație de cardio și rezistență este de obicei cea mai eficientă.

Apetit crescut

Când începeți să vă antrenați, mai ales dacă ați fost inactivi înainte, veți descoperi probabil că pofta de mâncare crește. Acest lucru este natural doar din cauza energiei suplimentare pe care o ardeți, dar poate duce la creșterea în greutate dacă începeți să mâncați mult mai mult.

Pentru a evita acest lucru, alegeți gustări și mese sănătoase care să vă mențină mai plini pentru mai mult timp, cum ar fi carbohidrații cu conținut scăzut de IG și alimentele bogate în proteine.

Încercați să vă cronometrați antrenamentele, astfel încât să mâncați o masă după aceea, deoarece acest lucru va elimina necesitatea de a adăuga gustări suplimentare sau, dacă acest lucru nu este posibil, alegeți gustări sănătoase, cu un conținut ridicat de proteine, care să aibă niște carbohidrați și nu prea multe calorii.

Opțiunile bune includ iaurtul natural cu conținut scăzut de grăsimi cu fructe sau o porție mică de cereale bogate în fibre, cu lapte cu conținut scăzut de grăsimi.

Faza de platou

Dacă vă antrenați în același mod de ceva vreme, este destul de obișnuit să ajungeți la un platou în pierderea în greutate, chiar dacă tot efectuați mișcare fizică. Dacă nu vă variați antrenamentele, corpul dumneavoastră se obișnuiește cu ele și începe să ardă caloriile mai puțin eficient.

Pentru a evita acest lucru, încercați să variați antrenamentele cu un amestec de activități diferite, inclusiv unele antrenamente de forță, activități folosind mușchi diferiți și intensități diferite. De asemenea, este posibil să începeți pierderea în greutate prin modificarea dietei.

Alți factori

Pot exista și alți factori care pot duce la creșterea în greutate, chiar dacă efectuați exerciții fizice. Anumite afecțiuni medicale pot determina creșterea în greutate, la fel ca anumite medicamente, așa că este recomandat să consultați un medic dacă suspectați oricare dintre aceste motive.

Stresul și oboseala pot duce, de asemenea, la creșterea în greutate din cauza schimbărilor hormonale pe care le pot produce în organism. Deși exercițiile fizice pot ajuta la atenuarea stresului, dacă simțiți că antrenamentele dumneavoastră contribuie la nivelul de stres, poate fi o idee bună să vă uitați la diferite opțiuni de exerciții care se pot potrivi mai ușor în ziua dumneavoastră.

În mod similar, dacă sacrificați somnul pentru a vă antrena, este puțin probabil să efectuați cele mai bune performanțe și poate fi necesar să găsiți un echilibru mai bun între a vă antrena și a vă odihni.

Alimente și băuturi sportive

Amintiți-vă că, cu excepția cazului în care sunteți un atlet de elită care parcurge distanțe foarte mari sau efectuează antrenamente intense, este puțin probabil să aveți nevoie de produse sportive, cum ar fi batoane de energie, shake-uri proteice și băuturi electrolitice.

Toate acestea sunt foarte bogate în calorii și pot anula cu ușurință caloriile pe care le ardeți. Pentru majoritatea oamenilor, apa și alimentele naturale vor oferi toți nutrienții și energia necesare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *