Bărbat servește o porție de somon file cu garnitură de legume fierte

De ce nu funcționează dietele cu conținut scăzut de calorii

Poate părea evident că modalitatea ideală de a pierde în greutate este reprezentată de reducerea consumului de calorii și creșterea arderilor calorice. Cu toate acestea, dacă reduceți prea mult aportul de calorii, este posibil să faceți mai mult rău decât bine.

Este posibil să reduceți prea mult caloriile ingerate? Da, este posibil. Când încercați să slăbiți, starea generală de sănătate nu ar trebui sacrificată niciodată. Reducerea caloriilor la un nivel prea scăzut vă poate încetini metabolismul, reduce aportul de vitamine și minerale esențiale, poate provoca probleme cardiace, dezechilibru electrolitic sau vă poate face să vă simțiți constant lipsiți de energie.

Definiția unei diete hipocalorice poate varia; depinde de unde începe aportul normal de calorii. Dietele cu conținut scăzut de calorii nu scad de obicei sub 1.000 de calorii pe zi și sunt în jur de 1.200 de calorii. Dietele cu conținut foarte scăuzt de calorii pot limita consumul până la 400-800 de calorii pe zi și sunt de obicei prescrise de un medic specialist.

Nesustenabile

Primul motiv pentru care dietele cu conținut scăzut de calorii nu funcționează este că sunt de obicei nesustenabile. Oamenii își pot reduce drastic aportul de calorii, până la 1.000 de calorii pe zi, dar de obicei se simt mizerabil în tot acest timp.

Simțirea constantă a foamei sau a iritabilității, de obicei, poate fi susținută doar pe termen scurt. Când cineva simte că nu poate susține foamea sau dieta limitată ce însoțesc dieta cu conținut scăzut de calorii, poate fi mai susceptibil să își mărească drastic aportul de calorii (recul). Acest lucru distruge de obicei orice progres de pierdere în greutate realizat pe o dietă hipocalorică.

Când consumul de alimente scade drastic, rata metabolică va încetini, de asemenea, în timp. Acesta este un alt motiv pentru care reducerea prea mică a aportului de calorii nu ar putea funcționa. Dacă cineva urmează o dietă cu conținut scăzut de calorii timp de 4-6 săptămâni, cea mai mare parte a pierderii în greutate este apă și glicogen, nu o mulțime de pierderi de grăsime.

Prudență

Reducerea caloriilor sub 1.000 calorii pe zi nu este de obicei recomandată fără îndrumare medicală. Urmarea unei diete cu conținut foarte scăzut de calorii (400-800 de calorii) trebuie monitorizată de un medic, deoarece ar putea genera consecințe periculoase pentru sănătate. Pacienților obezi care se află la cel puțin 30% peste greutatea corporală ideală li se poate prescrie o dietă cu conținut foarte scăzut de calorii pentru scăderea extremă în greutate sub îndrumarea medicului.

Astfel de diete extreme pot fi nocive pentru echilibrul electroliților și pot avea un conținut scăzut de proteine. De aceea, medicul care prescrie o dietă de acest fel trebuie să monitorizeze pe toată durata nivelurile de electroliți și aportul de proteine.

Unele diete populare sfătuiesc oamenii să-și reducă caloriile sub 1.000 pe zi. Pierderea în greutate va fi probabil obținută, deoarece aportul de calorii este foarte redus, dar adesea doar pe termen foarte scurt. Aveți grijă dacă intenționați să urmați o dietă care vă sfătuiește să reduceți drastic caloriile sub 1.000 pe zi, fără a fi monitorizați de un medic.

Rezultate pe termen lung

Fie că este vorba de o dietă cu conținut foarte scăzut de calorii monitorizată de un medic sau de o dietă hipocalorică prescrisă de dumneavoastră, eficiența dietei poate fi evaluată printr-un singur lucru. Care este rezultatul pe termen lung al dietei?

Un articol de recenzie din 2012 despre obezitate a analizat legătura dintre dietele cu conținut foarte scăzut de calorii și pierderea în greutate. Cercetătorii au descoperit că aceste diete și dietele cu conținut scăzut de calorii au avut succes în cea mai mare parte pentru pierderea în greutate pe termen scurt. Cu toate acestea, rezultatele vizibile pe termen lung cresc în cazul unei diete hipocalorice.

Cu alte cuvinte, după cum ați mai auzit probabil, pierderea în greutate este o soluție pe termen lung, nu o soluție rapidă. Este nevoie de modificări de comportament care nu se încheie după 4-6 săptămâni. Acest articol de revizuire implică un efort constant, pe termen lung, pentru pierderea în greutate, pentru a obține rezultate pe termen lung.

Omega-3

Acizii grași omega-3 reduc inflamația, scad rata coagulării sângelui și pot reduce colesterolul LDL. Omega-3 poate ajuta chiar și la pierderea în greutate pe o dietă cu conținut foarte scăzut de calorii, potrivit unui studiu din 2006.

Participanții la cercetare care erau obezi au urmat o astfel de dietă timp de 3 săptămâni, fie cu un supliment de omega-3, fie fără. Grupul cu omega-3 a înregistrat circumferențe de șold și IMC semnificativ mai mici, comparativ cu grupul care nu a fost completat cu omega-3.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă persoanele care urmează o dietă hipocalorică care nu este atât de drastică ca o dietă cu conținut foarte scăzut de calorii, pot obține aceleași rezultate.

Exerciții fizice

Un alt motiv pentru care dietele cu conținut scăzut de calorii pot părea că nu funcționează este faptul că este dificil să efectuați mișcare când le urmați. Adesea, oamenii se plâng că se simt obosiți tot timpul sau slăbiți în urma dietelor cu conținut scăzut de calorii, ceea ce face dificilă efectuarea de exerciții.

Exercițiile fizice sunt vitale pentru pierderea în greutate, întreținere și creșterea masei corporale slabe. Dacă nu puteți efectua exerciții pe o dietă hipocalorică, pierderea în greutate poate să fie mai lentă iar masa musculară poate să scadă.

Concluzie

Dietele cu conținut scăzut de calorii pot funcționa pentru pierderea în greutate, dar rezultatele nu sunt de obicei durabile. De asemenea, atunci când reduceți drastic caloriile, poate fi greu să obțineți cantități adecvate de vitamine, minerale, fibre și proteine cheie. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, greu de susținut pe dietele cu conținut scăzut de calorii, ceea ce nu este indicat, deoarece joacă un rol esențial în susținerea masei musculare și a menținerii greutății.

Reducerea caloriilor sub 1.000 pe zi nu este de obicei recomandată. Oricine urmează o dietă cu conținut foarte scăzut de calorii de 400-800 de calorii pe zi ar trebui să fie monitorizat de un profesionist din domeniul sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *