Cumsă mențineți o alimentație sănătoasă în timp ce călătoriți

Cumsă mențineți o alimentație sănătoasă în timp ce călătoriți

 

Indiferent dacă călătoriți în interes de afaceri sau de agrement, alimentația sănătoasă poate fi o provocare atunci când sunteți în deplasare.

Călătorind dintr-un loc în altul, fie că este vorba de afaceri sau de plăcere, uneori poate dura zile, așa că, dacă încercați să vă mențineți greutatea sau să mâncați sănătos, este important să vă organizați, pentru a vă fi cât mai ușor să urmați o dietă sănătoasă în timp ce sunteți în tranzit.

Călătoria este, în general, un moment de inactivitate, deci ardeți mai puține calorii decât în mod normal, astfel că este important să vă ajustați aportul alimentar. De asemenea, este ușor să mâncați în exces și să alegeți tipurile greșite de mâncare din cauza plictiselii, așa că asigură-vă că aveți ceva care să vă distragă atenția în călătorii, mai degrabă decât dacă vă îndreptați spre mâncare.

Călătoriile sunt de multe ori echivalente cu mâncarea de avion, mese pe drum, mâncăruri de tip fast-food și, practic, orice mâncare pe care puteți pune mâna fără să vă îndepărtați prea mult de la ruta dumneavoastră. Mâncarea în timp ce călătoriți poate fi, de asemenea, foarte scumpă, iar mâncarea de proastă calitate costă o avere la stațiile de benzină, aeroporturi și restauratenele de pe autostrăzile principale.

Pentru a evita aceste costuri suplimentare care sapă o gaură în bugetul dumneavoastră de vacanță și pentru a evita o suprasolicitare a fast-food-ului, iată mai multe sfaturi pentru a vă menține sănătoși chiar și atunci când călătoriți.

Gustări sănătoase

Organizarea și ambalarea meselor, gustărilor și băuturilor sănătoase, portabile, este cel mai bun mod de a economisi bani și kilograme, însă poate fi dificil dacă călătoria presupune o perioadă îndelungată fără posibilitatea de refrigerare a alimentelor.

Opțiuni de preparate sănătoase și portabile pentru călătorii

Sandvișuri

Acestea sunt încă una dintre cele mai bune opțiuni alimentare portabile. Pentru cea mai prietenoasă opțiune pentru călătorii, alegeți ingrediente care nu sunt predispuse la umezeală, cum ar fi șunca, ori puteți să protejați pâinea cu niște brânză sau carne, iar alte ingrediente, precum salata, le puteți pune între aceste straturi.

Pentru o modificare și mai sănătoasă, optați pentru pâine integrală și includeți carne slabă, cum ar fi curcan, brânză cu conținut scăzut de grăsimi și multă salată. Amintiți-vă că, dacă salata dumneavoastră include ingrediente perisabile, trebuie să o consumați la începutul călătoriei.

Nuci și fructe uscate

Acestea reprezintă gustarea perfectă de călătorie, deoarece sunt rezistente la uzură și nu au nevoie de refrigerare. Un amestec de nuci crude și semințe nesărate, plus o varietate de fructe uscate formează o gustare sănătoasă ideală, care vă umple și vă împiedica să căutați opțiuni mai nesănătoase, cum ar fi chipsuri de cartofi și alte alimente nedorite, în timp ce vă aflați pe drum.

Rețineți însă că nucile și fructele uscate sunt bogate în calorii, așa că încercați să păstrați porțiile de servire la dimensiuni mici.

Batoane de granola

Acestea pot fi o opțiune de călătorie sănătoasă dacă sunt alese bine. Multe dintre aceste batoane au un conținut ridicat de zahăr și grăsimi, așa că asigurați-vă că citiți eticheta înainte de a face o alegere sau, și mai bine, puteți să vă creați propria versiune cu ovăz, nuci și fructe. La fel ca și nucile, acestea nu sunt perisabile și țin pentru mult timp.

Fructe

Fructele reprezintă o gustare portabilă excelentă, hrănitoare și cu un conținut scăzut de calorii, cu toate acestea, unele se mențin mai bine decât altele, așa că încercați să alegeți soiuri mai rezistente, cum ar fi merele și păstrați-le într-un loc protejat pentru a evita apariția petelor.

Produse lactate cu durată lungă de viață

Pachetele mici de lapte cu conținut scăzut de grăsime sau băuturi pentru micul dejun pot fi bune pentru călătorii, mai ales atunci când greutatea nu este limitată, adică atunci când călătoriți cu mașina sau trenul.

Iaurtul cu durată lungă de viață sau băuturile cu iaurt pot fi, de asemenea, o opțiune bună, doar să nu uitați să împachetați o lingură, dacă este necesar. Acestea sunt minunate pentru copii și reprezintă, de asemenea, o alternativă de mic dejun mult mai sănătoasă pentru a evita produsele de patiserie bogate în grăsimi sau micul dejun gătit, care sunt adesea oferite atunci când sunteți pe drum.

Sticle de apă

Hidratarea este importantă pentru sănătatea dumneavoastră tot timpul, dar mai ales atunci când călătoriți în medii uscate, cum ar fi într-un avion. Apa poate fi ridicol de scumpă în aeroporturi și stații de service, așa că asigurați-vă că aveți o mulțime de sticle de apă la dumneavoastră în timp ce călătoriți.

Sticlele pliabile din plastic fac o alegere excelentă, deoarece ocupă puțin spațiu atunci când sunt goale și pot fi umplute atunci când este disponibilă apă pe drum. Amintiți-vă că deshidratarea este adesea confundată cu foamea, astfel încât să rămâneți bine hidratați vă poate împiedica să mâncați în exces.

Dacă călătoriți cu avionul

Nu puteți prevedea fiecare situație și este adesea greu să aduceți suficientă hrană de acasă pentru a susține o călătorie întreagă. Dacă trebuie să mâncați pe parcurs, este important să alegeți opțiuni mai sănătoase atunci când este posibil.

Când zburați cu avionul, este adesea benefic să comandați o masă vegetariană, deoarece acestea tind să fie opțiuni ușor mai sănătoase și se bazează adesea pe alimente cu conținut scăzut de calorii, în special legume și leguminoase.

Mâncarea servită în avion este recunoscută ca fiind destul de proastă, așadar, atunci când mâncați în avion, selectați doar părțile care arată bine și renunțați la cele care nu credeți că vă vor delecta. Nu merită să ingerați calorii suplimentare pentru a consuma ceva ce nici nu are aromă sau nu arată bine, doar pentru că este pe farfuria care v-a fost servită.

Când sunteți pe drum

Când mâncați pe drum, în stații sau aeroporturi, încercați să alegeți opțiuni sănătoase pe bază de legume, acolo unde este posibil. Salatele sau sandvișurile cu salată reprezintă alegeri bune, la fel ca și iaurturile cu conținut scăzut de grăsimi și salatele de fructe. Dacă vreți un hamburger, încercați o opțiune de pește sau vegetariană, deși acestea pot să nu aibă mai puține calorii decât produsele din carne, sunt adesea mai hrănitoare, deoarece conțin mai multe legume și fibre.

Ciorbele pe bază de legume reprezintă, de asemenea, opțiuni destul de hrănitoare, dar evitați-le pe cele pe bază de smântână, deoarece acestea sunt bogate în grăsimi și calorii.

De asemenea, merită să evitați alcoolul în timp ce călătoriți, deoarece acest lucru tinde să vă deshidrateze și să vă determine să mâncați mai mult. Băuturile alcoolice adaugă, de asemenea, calorii suplimentare și contribuie cu o valoare nutritivă redusă deci, prin urmare, sunt cel mai bine să fie evitate, atunci când sunteți inactivi.

Mișcare fizică

Călătoria implică o mulțime de perioade de ședere și lipsă de ocupație, așa că profitați de orice ocazie pentru a vă întinde picioarele și a arde câteva calorii. Mersul prin aeroporturile mari sau prin orașele de destinație este o modalitate bună de a face acest lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *