Diferite tipuri de condimente

Cum vă poate ajuta chimionul să accelerați pierderea în greutate

La fel ca și alte condimente, chimionul este folosit de secole ca remediu natural pentru diferite afecțiuni de sănătate. Studiile de specialitate sugerează, de asemenea, că pot exista multiple efecte benefice ale chimionului asupra organismului.

Chimionul este considerat a fi un condiment sub formă de semințe, similar cu semințele de coriandru și fenicul.

Aceste condimente sub formă de semințe sunt o sursă bogată de antioxidanți, care se pot traduce prin reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, inflamații și diabet de tip 2.

Semințele de chimion au următoarele beneficii pentru sănătate, conform cercetărilor de specialitate: inhibă dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul stomacului, protejează împotriva cancerului de colon la șobolani, reduc conținutul de uree din sânge la animalele diabetice, promovează apărarea antibacteriană și protejează împotriva coagulării sângelui.

Chimionul a intrat recent în centrul atenției ca o modalitate de a contribui la accelerarea procesului de pierdere în greutate.

Unele cercetări sugerează că adăugarea de chimion într-un plan de slăbire poate avea beneficii suplimentare pentru scăderea în greutate.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări cu privire la dozele necesare pentru obținerea efectelor pozitive ale chimionului asupra pierderii în greutate.

De asemenea, rețineți că o substanță alimentară nu este niciodată o soluție magică pentru pierderea în greutate.

Pierderea în greutate necesită în cele din urmă o schimbare a aportului de energie și a arderilor calorice.

Simpla adăugare a chimionului în mâncare nu va genera pe cont propriu modificări dramatice cu privire la pierderea în greutate, însă aportul de chimion în cadrul unei diete sănătoase și echilibrate, cu conținut scăzut de energie, ar putea promova eforturile de reducere a greutății corporale sau, cel puțin, ar putea furniza o sursă suplimentară de antioxidanți.

Cercetările de specialitate cu privire la chimion și pierderea în greutate

Unul dintre principalele argumente care susțin capacitatea chimionului de a promova reducerea greutății corporale, provine dintr-un studiu din 2014 efectuat pe femei supraponderale și obeze.

Acest studiu a avut ca și participanți 88 de femei, împărțite în două grupuri, pe o perioadă de 3 luni, care au consumat iaurt în cadrul a două mese pe zi, cu 3 grame de chimion, respectiv care au consumat iaurt în cadrul a două mese pe zi, dar fără chimion.

Toți participanții au beneficiat de aceeași consiliere nutrițională, cu scopul de a reduce consumul de alimente cu 500 de calorii, pentru a atinge pierderea în greutate dorită.

După 3 luni, cercetătorii au descoperit că grupul care a consumat iaurt cu chimion a înregistrat o scădere semnificativ mai mare în greutate decât grupul care nu a consumat chimion.

În medie, grupul cu chimion a pierdut cu aproximativ 3 kilograme în plus față de grupul fără chimion.

De asemenea, grupul care a avut un aport de chimion a pierdut o cantitate semnificativ mai mare de grăsime corporală, în comparație cu grupul care nu a beneficiat de aportul de chimion.

În plus, grupul cu chimion a înregistrat niveluri mai scăzute de trigliceride și colesterol în sânge după cele 3 luni, comparativ cu celălalt grup.

Un alt studiu privind efectele chimionului asupra pierderii în greutate a fost efectuat în anul 2015.

Participanții supraponderali au fost repartizați în trei grupuri, timp de opt săptămâni, după cum urmează: un grup a beneficiat de suplimente cu chimion, un altul a primit suplimente cu orlistat, iar al 3-lea grup a primit un placebo.

Atât grupul cu suplimente de orlistat, cât și cel cu chimion, au înregistrat pierderi semnificativ mai mari de greutate, comparativ cu grupul care a primit doar un placebo.

Grupul cu chimion a prezentat niveluri de insulină semnificativ mai mici, comparativ cu celelalte două grupuri.

Acest studiu sugerează, de asemenea, că chimionul poate ajuta la pierderea în greutate, însă nu se știe dacă participanții la studiu au beneficiat și de o dietă alimentară sau nu.

Aportul de suplimente pentru scăderea în greutate poate genera rezultate pe termen scurt, dar utilizarea pe termen lung a suplimentelor pentru reglarea greutății nu este recomandată.

Sunt necesare mai multe cercetări privind consumul de chimion în cadrul dietei și a modului în care aceasta poate afecta greutatea corporală.

Cum ajută chimionul la scăderea în greutate?

Studiile menționate mai sus sugerează faptul că chimionul poate juca un rol în procesul de pierdere în greutate.

Cercetătorii încă investighează modul în care chimionul are un impact asupra reglării greutății, dar există câteva teorii potențiale asupra modului în care condimentele afectează metabolismul.

Unii compuși din chimion, la fel ca și în cazul altor plante, numiți fitosteroli, pot ajuta la blocarea absorbției și la eliminarea mai eficientă a colesterolului din organism.

Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care participanții care au consumat chimion au avut niveluri mai scăzute de colesterol și trigliceride în sânge.

Un alt mod în care chimionul poate ajuta la scăderea în greutate este prin creșterea ratei metabolice.

De exemplu, s-a demonstrat că cantități variate de aport de chili poate influența metabolismul energetic.

Deși acest efect poate fi unul relativ mic, luat împreună cu alte eforturi pentru reducerea greutății, poate promova procesul de slăbit.

Cum să adăugați mai mult chimion în dieta dumneavoastră

Bucătăriile din Orientul Mijlociu și India încorporează o cantitate mai mare de chimion în aportul alimentar.
Acesta poate fi folosit ca agent aromatizant pentru curry, orez sărat sau mâncăruri din carne, cartofi prăjiți etc.

Dacă nu folosiți în mod natural chimion la gătit, puteți încerca să îl adăugați pe legume prăjite, feluri de mâncare cu ouă sau nuci.

Chimionul ar putea fi, de asemenea, adăugat în diferite sosuri.

Studiul din 2014 în cadrul căruia participanții consumau iaurt cu chimion adăugat, a stabilit un aport zilnic de aproximativ o linguriță de chimion.

Deși poate părea puțin cam prea mult chimion de consumat la o singură masă, puteți începe să îl adăugați treptat în diferite feluri de mâncare sau produse alimentare pe parcursul zilei.

Concluzie: chimion și pierderea în greutate

Unele studii au relevat faptul că chimionul poate contribui la pierderea în greutate și poate promova și mai specific pierderea de grăsime.

Adăugarea de mai mult chimion în dietă poate fi o modalitate de a adăuga o sursă de antioxidanți și fitosteroli, care se pot traduce în alte beneficii potențiale pentru sănătate.

Cu toate acestea, rețineți că niciun aliment sau condiment nu reprezintă o soluție magică pentru pierderea în greutate sau prevenirea unei boli cronice.

Adăugarea de chimion în cadrul dietei nu garantează că va avea loc pierderea în greutate.

În continuare accentul cade pe o dietă sănătoasă și echilibrată, precum și pe creșterea nivelului de exerciții fizice, pentru sănătatea generală și pierderea în greutate pe termen lung.

Chimionul, la fel ca și alte condimente, poate fi comercializat sub formă de supliment. Înainte de a lua orice supliment, ar trebui să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Rețineți, adăugarea unei varietăți de condimente și ierburi poate crește aportul de antioxidanți și poate oferi o aromă aparte aportului alimentar.

În timp ce chimionul are unele beneficii pentru sănătate și potențiale pierderi în greutate, alte condimente au și beneficii pentru sănătate, așa că nu vă limitați consumul de condimente doar la chimion.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *