Cum să vă suprimați foamea fără alimente

Cum să vă suprimați foamea fără alimente

Corpul dumneavoastră are un mod propriu de a lupta cu modificări precum privarea de alimente. Foamea, care este mesajul corpului către creier, semnalând că este timpul de mâncare, poate crește atunci când sunt reduse caloriile.

Apetitul, care reprezintă un indice psihologic de a mânca, poate părea, de asemenea, crescut atunci când încercăm să mâncăm mai sănătos. Indiferent dacă semnalul de a mânca vine din corp sau din creier, poate fi la fel de puternic.

Înainte de a ceda în fața foamei sau a apetitului alimentar care vă îndeamnă să mâncați mai mult, încercați aceste modalități de a suprima foamea fără a mânca.

Exerciții fizice

Un studiu din Jurnalul de Fiziologie Aplicată a concluzionat că pofta de mâncare a fost suprimată la subiecții de sex masculin după 60 de minute de exerciții cardiovasculare. Motivul pentru care exercițiile fizice pot reduce pofta de mâncare se datorează faptului că scad eliberarea hormonilor care stimulează foamea, și anume grelina.

Cu toate acestea, nu toate studiile sunt de acord cu reducerea hormonilor apetitului după efort. Un alt studiu a sugerat că femeile nu au avut aceeași reducere a hormonilor foamei ca bărbații, mai ales atunci când aportul de calorii a fost scăzut.

Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la efectele exercițiilor fizice asupra poftei de mâncare, dar adăugarea unor antrenamente de tip cardio sau de rezistență ar putea contribui la suprimarea poftei de mâncare.

Exercițiile fizice pot ajuta, de asemenea, la suprimarea foamei, prin faptul că vă distrag atenția de la mâncare. Dacă simțiți tentația de a începe să mâncați pe bază de stres sau plictiseală, încercați să efectuați o sesiune scurtă de exerciții fizice înainte să apelați la mâncare.

Exercițiile fizice pot elibera hormoni numiți endorfine. Impactul endorfinelor poate elimina dorința mentală de a mânca, deoarece organismul deja percepe o senzație de bine și mulțumire.

Mergeți la o plimbare afară, efectuați niște genuflexiuni, abdomene sau orice altceva vă vine la îndemână. Nu este absolut obligatoriu să aveți un abonament la sala de sport pentru a face mișcare. Indiferent de unde provine pofta de mâncare, mental sau fizic, exercițiile fizice pot ajuta la reducerea consumului de alimente.

Hidratare

Beți puțină apă înainte de a decide să mâncați ceva atunci când vă este foame. Uneori oamenii pot simți că le este foame, deoarece corpul este însetat. Creierul poate traduce asta prin „mâncați ceva” în loc să beți ceva.

Obiectivul este de aproximativ 2l de apă pe zi. Puteți evalua cerințele de lichide ale corpului, uitându-vă la culoarea urinei. Dacă urina dumneavoastră este de o culoare galben pal până la transparent, înseamnă că sunteți bine hidratați. Dacă urina dumneavoastră este de culoare galben închis în cea mai mare parte a zilei, asta înseamnă probabil că sunteți deshidratați.

Înainte de a mânca ceva, beți o ceașcă de apă. Aveți nevoie de puțin gust atunci când beți apă? Adăugați niște felii de fructe tăiate sau castraveți pentru gust.

Încercați să beți apă minerală cu aromă de fructe pentru un tratament mai dulce, natural și fără calorii. Puteți schimba în timpul lunilor reci, consumând diverse ceaiuri aromate de verde sau de plante.

Este de preferat să beți apă în loc de băuturi îndulcite pentru nevoile de lichide, mai ales dacă încercați să slăbiți sau vă reduceți aportul de calorii. Lichidul poate ocupa temporar spațiu în stomac, ceea ce poate declanșa și senzația de plin.

Mirosiți mentă

Mirosul de mentă simțit o dată la fiecare câteva ore ar putea duce la reducerea poftei de mâncare și a consumului de alimente, potrivit unui studiu din 2007. Participanții la cercetare care au inhalat mentă la fiecare 2 ore au avut un nivel scăzut de foame, comparativ cu cei care nu au inhalat mentă.

Cercetătorii au concluzionat că inhalarea uleiului de mentă poate fi folosit ca un mijloc suplimentar pentru reducerea poftei de mâncare și a consumului de alimente. Alte mirosuri pot avea un efect similar asupra poftei de mâncare, dar sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

Mirosurile pot afecta creierul și în alte moduri; lavanda și menta ar putea ajuta la reducerea nivelului de stres. Dacă o persoană tinde să mănânce pe bază de stres, este posibil ca aceste mirosuri să ajute la suprimarea dorinței de a mânca atunci când stresul este prezent.

Deoarece simțul gustului nostru conectat atât de puternic la miros, ceea ce ne trece prin nas ar putea avea un impact asupra foamei și asupra centrului de hrănire al creierului. Posibil să aveți lumânări sau odorizante auto în preajmă care pot avea un efect similar de scădere a poftei de mâncare.

S-a crezut că guma de menta ar putea ajuta la reducerea foametei, dar unele cercetări sugerează că guma de mestecat crește de fapt foamea și consumul de alimente. Prin urmare, în ceea ce privește suprimarea foamei, poate fi mai bine să mirosiți menta în loc să o mestecați.

Concluzie

Ori de câte ori simțiți dorința de a mânca, luați un minut pentru a face o pauză și a vedea de ce doriți să mâncați. Vă este foame fizic? Sau vreți să mâncați din cauza emoțiilor sau a altor indicii externe?

Exercițiile fizice pot ajuta la reducerea nivelului foamei la câteva ore după efectuare. Efectul exercițiilor fizice asupra foamei poate varia și adăugarea unor intervale de intensitate ridicată rutinelor de exerciții ar putea ajuta la suprimarea foamei mai mult.

Uneori avem impresia că trebuie să mâncăm, când de fapt organismul nostru are nevoie de mâncare. În cele din urmă, inhalarea de mentă pe tot parcursul zilei ar putea, de asemenea, să ofere o anumită suprimare a poftei de mâncare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *