Mamă cu o talie suplă își pupă fetița

Cum să vă mențineți supli toată viața

Există multe modalități de a pierde în greutate, dar menținerea greutății este partea cea mai dificilă. Este posibil să rămâneți slabi pe viață, dar este nevoie de consecvență, muncă grea și dăruire.

Nu există cu adevărat o scurtătură în ceea ce privește munca grea de a efectua exerciții fizice în mod constant și de a aborda o dietă sănătoasă.

Iată 6 sfaturi care vă pot ajuta să rămâneți slabi pentru tot restul vieții.

Efectuați exerciții fizice cel puțin o oră pe zi

Experții în sănătate sugerează să efectuați 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână. Această cantitate poate fi împărțită în 30 de minute de exerciții, 5 zile pe săptămână, sau 20-60 de minute de exerciții viguroase de 3 ori pe săptămână.

Aceste recomandări sunt utile pentru starea generală de sănătate, nu neapărat pentru a pierde în greutate sau pentru a menține greutatea. Desigur, există varianță individuală, dar majoritatea oamenilor vor fi nevoiți să efectueze mișcare fizică aproximativ o oră pe zi pentru a rămâne slabi.

Registrul de control al greutății monitorizează persoanele care și-au menținut greutatea pentru perioade lungi de timp, beneficiind de o evidență de aproximativ 10.000 de persoane. Conform datelor, persoanele care au slăbit cu succes pe termen lung, au efectuat exerciții fizice timp de aproximativ o oră pe zi.

Serviți micul dejun

Consumul de mese obișnuite vă poate ajuta cu reglarea greutății, iar micul dejun vă poate ajuta să vă mențineți slabi. Beneficiile consumului unui mic dejun sănătos au fost discutate în multe studii de specialitate, iar majoritatea sugerează că aportul unui mic dejun bogat poate face parte dintr-o rutină sănătoasă pentru reglarea greutății.

Potrivit unui articol de recenzie din 2005, cercetătorii au descoperit că întreținerea cu succes a greutății a inclus micul dejun și mese regulate, sănătoase și echilibrate. O altă indicație că micul dejun poate ajuta la menținerea greutății este că 78% dintre persoanele din evidența Registrului de control a greutății raportează că servesc micul dejun în fiecare zi.

Aveți grijă la cantitatea de zahăr

Majoritatea adulților obțin prea mult zahăr din dietă. Reducând zahărul suplimentar, puteți reduce drastic aportul de calorii goale. Zahărul nu oferă alți nutrienți în afară de calorii, iar consumul de zahăr crește eliberarea de insulină, ceea ce poate favoriza depozitarea grăsimilor.

Aveți grijă la sursele ascunse de zahăr suplimentar din băuturi, conserve de roșii, condimente, dulciuri sau produse ambalate. Nu înseamnă că dacă doriți să rămâneți slabi, nu puteți mânca niciodată zahăr, ci doar că este recomandat să reduceți aportul suplimentar care se poate strecura subtil.

Consumați alimente cu conținut scăzut de energie

Pentru a rămâne slabi pe viață, trebuie să vă concentrați asupra aportului de alimente cu volum mare, care vor furniza și alți nutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și fibre. Dietele pe termen scurt se concentrează adesea pe deprivare alimentară și pe senzația constantă de foame.

Alimentele cu conținut scăzut de energie, care vă vor umple fără a adăuga greutate suplimentară, includ fructe, legume, cereale integrale, leguminoase și proteine slabe. Alimentele bogate în energie includ alimentele de tip fast-food, prăjiturile sau produsele de patiserie. Aceste alimente furnizează o cantitate mare de calorii pentru un volum redus de alimente.

Dormiți suficient de multe ore în fiecare noapte

Privarea de somn poate schimba efectiv rata metabolică. Privarea de somn pe termen lung poate crește, de asemenea, riscul de obezitate, diabet de tip 2, probleme în reglarea poftei de mâncare și reducerea arderilor calorice.

Toată lumea este diferită în ceea ce privește cantitatea necesară de somn pentru o funcționare optimă. Găsiți cel mai potrivit tipar de somn care funcționează pentru dumneavoastră și apoi încercați să faceți o prioritate din respectarea lui.

Dacă începeți să vă culcați mai devreme și vă deconectați de la toate aparatele electronice cu o oră sau două înainte de culcare, vă poate ajuta să adormiți mai repede.
Un somn scurt în timpul zilei poate ajuta, de asemenea, la menținerea unor niveluri adecvate de energie.

Minimizați statul jos pe perioade lungi de timp

Chiar dacă aveți un loc de muncă sedentar, luarea unor pauze mici în timpul zilei pentru a vă deplasa poate fi benefică pentru sănătate, chiar dacă faceți mișcare zilnic. Cercetări recente sugerează că șederea pentru perioade lungi de timp ar putea crește riscul pentru anumite boli și riscul de mortalitate.

Prin minimizarea șederii pentru perioade lungi de timp, creșteți și arderile calorice pe parcursul zilei, ceea ce vă poate ajuta să vă mențineți slabi. Luați pauze în timpul zilei pentru mers, urcarea sau coborârea scărilor, întinderi sau alte exerciții. Chiar și pauzele scurte vă pot ajuta.

Concluzie

A rămâne slabi pentru tot restul vieții poate părea o provocare, dar există anumite recomandări care vă pot ajuta să vă mențineți greutatea pe termen lung. Efectuarea constantă de exerciții fizice și obiceiurile alimentare sănătoase vă pot ajuta cu siguranță.

Mai exact, exercițiile fizice efectuate timp de cel puțin o oră pe zi vă pot ajuta să rămâneți slabi. Majoritatea celor care au menținut pierderea în greutate timp de cel puțin un an susțin că efectuează exerciții fizice timp de aproximativ o oră pe zi.

Servirea micului dejun, urmărirea consumului de zahăr și aportul de alimente cu un conținut redus de energie, vă pot ajuta să rămâneți slabi pentru viață. Consumul de mic dejun este o altă modalitate pe care o abordează cei care mențin greutatea pierdută.

Nu trebuie neglijat nici somnul, deoarece privarea de somn poate modifica metabolismul și poate crește riscul de creștere în greutate. De asemenea, mai multă mișcare fizică efectuată pe timpul zilei poate crește consumul de calorii și poate contribui la scăderea riscului pentru anumite boli.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *