Cum să vă mențineți greutatea după dietă

Există o mulțime de vedete care de-a lungul anilor au avut fluctuații de greutate, slăbind și apoi recâștigând toată greutatea la loc, chiar și de câteva ori. Deci, dacă vedetele nu își pot susține pierderea în greutate având acces la antrenori și bucătari personali, ce șanse are o mamă stresată și suprasolicitată?

Cu toate acestea, există modalități care vă pot ajuta să mențineți greutatea la distanță după ce ați urmat o dietă de slăbire. Veți vedea că uneori lucrurile mici pot face o diferență majoră.

Faceți o schimbare în ceea ce privește stilul de viață
Trebuie să fie una dintre cele mai folosite fraze din ultimii ani atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Chiar dacă schimbarea stilului de viață nu vă va rezolva chiar toate problemele, este un început bun, având în vedere că există un motiv în spatele popularității sale.

Obiceiurile alimentare și de viață nesănătoase, în cele mai multe cazuri, îngrașă. Puteți ține dietă, dar în momentul în care vă întoarceți la vechile obiceiuri alimentare, revin și kilogramele.

Faceți mici modificări ale stilului de viață care se vor menține pentru totdeauna. Nu trebuie să vă schimbați întreaga viață, decât dacă doriți, în mod evident, dar puteți face câteva mici modificări care pot face o mare diferență.

Opriți dietele

Problema legată de menținerea greutății se află în întregul concept de „dietă”. Urmați o „dietă/plan/regim” de slăbire pentru o perioadă anume de timp și apoi vă opriți, și apoi ce?

Da, trebuie să faceți schimbări în stilul de viață, dar asta înseamnă „dietă” pentru tot restul vieții? Să o luăm de la început.

Majoritatea dietelor de slăbit tind să fie mai specifice și sunt pentru o perioadă limitată de timp. Folosiți astfel de diete pentru a ajunge la o rutină de slăbit sau pentru a începe planul, dar nu depindeți de ele.

Evitați „dieta” și adaptați-o la o alimentație obișnuită de zi cu zi, care va promova în continuare pierderea în greutate și controlul greutății.

Exemple de adaptări:1. Reduceți porțiile și consumați mai puține calorii
2. Introduceți legume și reduceți chipsurile și pâinea (carbohidrați rafinați)
3. Efectuați exerciții pe parcursul săptămânii dumneavoastră
4. Înlocuiți prăjirea cu prepararea la aburi sau rotisor
5. etc, lista poate continua

Nu trebuie să vă schimbați complet alimentația și acesta este trucul în anumite privințe. Odată ce v-ați atins obiectivul de slăbire, ar putea fi la fel de simplu ca și consumul acelorași alimente, dar mai multe calorii.

Evitați comportamentele alimentare de tip binge

Un alt bonus pentru a nu „ține dietă” ca atare este că nu trebuie să vă luați adio de la junk food. Să fim sinceri, chiar și persoanele slabe care mănâncă mereu salată, se mai înfruptă din când în când dintr-un burger sau desert.

Așadar, de ce să nu serviți o ciocolată o dată pe săptămână? Secretul? Nu mâncați compulsiv, nu trebuie să consumați toate caloriile de pe o săptămână într-o singură masă.

Gândiți-vă în acest fel, puteți mânca ciocolată din nou săptămâna viitoare, nu anul viitor, deci este ok. În același timp, nu faceți din junk food mâncarea folosită că răsfăț. Nu este o recompensă sau o medalie pentru munca depusă, ci doar mâncare.

Dacă începeți să dați mâncării un rol special ca o recompensă, atunci creați obiceiuri și percepții „alimentare” pe care apoi vă veți chinui să le întrerupeți.

Dacă credeți că puiul prăjit, acoperit cu brânză din belșug și chipsuri, totul într-o chiflă (un fel de mâncare imaginar, de exemplu) este recompensa dumneavoastră obișnuită atunci acest preparat devine automat ceva special, de care apoi trebuie să vă convingeți să nu îl mai mâncați tot timpul, ceea ce se va simți ca o pedeapsă.

Nu vă gândiți obsesiv la asta

Poate că ați avut pentru cea mai mare parte a vieții o greutate corporală mai mare. Poate că ați fost ținta unor glume răutăcioase sau pur și simplu ați admirat hainele „drăguțe” de departe, nu ați avut niciodată o întâlnire cu băieții/fetele populari și așa mai departe. Acum ați ieșit câștigători, ați slăbit, mergeți la sală, probabil ați apelat și la o intervenție chirurgicală estetică.

Vreți să slăbiți mai mult, vă cântăriți în fiecare zi, sunteți ca un maniac cu numărarea caloriilor și înainte de a vă da seama, tot stresul acesta se va aduna și veți refula.
Așadar, trebuie să încercați să opriți asta. Ați slăbit, ați reușit în ceea ce v-ați propus, dar nu dezvoltați o obsesie pentru asta. Puteți susține greutatea respectând unele obiceiuri sănătoase și bucurați-vă în continuare de viață.

Cântăriți-vă o dată pe lună doar pentru a păstra legătura cu greutatea dumneavoastră și dacă observați o diferență mare (nu câteva kilograme!), atunci fiți ușor stricți cu alimentația timp de câteva săptămâni. Obsesia vă va face doar să urâți pierderea în greutate.

Exerciții fizice

Doar pentru a clarifica, doar exercițiile fizice nu pot reprezenta răspunsul la problemele de greutate și doar pentru că faceți exerciții fizice, nu înseamnă că puteți mânca orice și în orice cantitate.

Da, vă ajută foarte mult, deoarece vă crește masa musculară și, prin urmare, metabolismul etc. Cu toate acestea, are limitele sale și, de asemenea, în funcție de modul în care efectuați exerciții, poate duce de fapt la rezultate opuse.

Dacă urmați câteva principii bune de exerciții, veți obține atât beneficii legate de sănătate, cât și de greutate. Exercițiile fizice pot contribui în mai multe moduri, care pot ajuta la menținerea pierderii în greutate.

În afară de creșterea metabolismului și a caloriilor pe care le folosiți zilnic, vă poate spori încrederea, vă poate îmbunătăți sănătatea psihologică, vă poate ajuta cu viața socială etc. Nu uitați, dacă sunteți fericiți, este mai probabil să mențineți rutine sănătoase. Uneori aceste lucruri sunt mai importante decât numărarea caloriilor în pierderea și menținerea de greutate.

Fiți realiști

Uneori, alegerea unei dimensiuni mari în locul unei dimensiuni mai mici poate presupune probleme. A fi supraponderal/obez încă de la o vârstă fragedă și poate de câțiva ani poate avea un impact asupra organismului și a funcționării acestuia, astfel de metabolism.

Nu înseamnă că pierderea dramatică în greutate nu poate avea loc și nici susținerea greutății. Cu toate acestea, poate fi greu și poate nu întotdeauna ancorat în realitate. Este posibil ca organismul dumneavoastră să se lupte să se obișnuiască cu noua sa greutate și obiceiurile alimentare, sau pot exista probleme metabolice care au fost dezvoltate după ani de creștere în greutate.

Fiți realiști cu dumneavoastră și nu disperați și nici nu vă pedepsiți. Poate fi vorba de a obține mai mult ajutor profesional, cum ar fi de la un dietetician, de la medicul dumneavoastră sau chiar de la un grup de sprijin. De asemenea, ceea ce este posibil pentru o persoană poate să nu fie posibil pentru altcineva. Trecând de la o dimensiune mai mare la o dimensiune puțin mai mică, poate fi ceva ce corpul dumneavoastră poate să realizeze și să o susțină fericit, mai degrabă decât o dimensiune prea mică.

Motivație

De ce ați pierdut în greutate, ce v-a determinat să pierdeți în greutate, ce v-a motivat să începeți și să o terminați? Oricare ar fi motivul dumneavoastră, este important? Dacă da, notați-l pe o foaie de hârtie, pe care să o lipiți pe un perete foarte vizibil din casa dumneavoastră.

S-ar putea să fi pierdut în greutate pentru sănătatea dumneavoastră și, pe parcursul procesului, să vă pierdeți în entuziasmul de a cumpăra haine noi sau de a petrece timpul la petreceri. Da, ok, ați ajuns unde v-ați dorit, dar acum vreți să aruncați toate cărțile de „dietă”.

Amintiți-vă în continuare ce a fost atât de important și de ce ați muncit din greu pentru a face schimbările din viața dumneavoastră.

Iubire de sine

Dacă ați avea cel mai frumos și mai rar diamant din lume, ați petrece timpul să-l lustruiți, să îl păstrați în siguranță, să îl asigurați poate și să-l arătați cu orice ocazie specială? Nu l-ați purta pentru grădinărit și nici pentru a spăla vasele, pentru a evita riscul de a-l zgâria, a-l sparge și a-l arunca în colțul dormitorului, nu-i așa?

Ok, unii oameni pot face asta, dar, în general, răspunsul ar fi „nu”.

Un diamant este doar un lucru material, așadar corpul dumneavoastră este chiar mai neprețuit decât un diamant! Indiferent de forma sau greutatea pe care o aveți, nu vreți tot ce e mai bun pentru corpul pe care îl aveți, să îl lustruiți și să îl păstrați în siguranță?

Practic nu este vorba de a fi slab sau supraponderal, ci de a fi fericit și sănătos și de a vă iubi pe sine, pentru că, dacă vă iubiți corpul așa cum este, veți avea grijă de el și veți dori să faceți tot ce este mai bun pentru el. Iar restul vor veni de la sine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *