10 moduri naturale de a-ți potoli foamea
Decizia de a urma o dietă pentru a pierde în greutate este un pas înspre direcția corectă, dar în multe cazuri teoria este diferită de realitate. Puteți calcula câte calorii ar trebui să mâncați pe zi pentru a pierde în greutate, dar stomacul dumneavoastră poate avea o opinie diferită. Asta înseamnă că sunteți sortiți eșecului?
Desigur că nu, există modalități simple de a vă suprima pofta de mâncare în mod natural (adică fără pastile) și de a respecta, astfel, planul de dietă.
După ce veți citi cele 10 sugestii de mai jos, cu siguranță veți putea deveni creativi și să vă gândiți la multe alte modalități de a vă „păcăli” foamea și de a vă menține în intervalul zilnic de calorii.
Mâncați un mic dejun sănătos
Cel mai bun mod de a vă suprima foamea este să vă începeți ziua cu un mic dejun bogat în proteine și fibre și sărac în grăsimi și zaharuri. Importanța micului dejun pentru scăderea în greutate este bine cunoscută și documentată, dar cercetările au arătat, de asemenea, că persoanele care consumă un mic dejun bogat în proteine consumă mai puține calorii pe parcursul zilei.
Consumați alimente bogate în fibre
Alimentele cu fibre vă pot menține plini pentru mai mult timp. Aportul zilnic recomandat de fibre este de 14 grame pentru fiecare 1000 de calorii consumate. În general, bărbații ar trebui să consume 35-38 de grame de fibre pe zi, iar femeile 21 până la 25 de grame. Acest lucru este echivalent cu 5 mere medii pentru femei și 8 pentru bărbați.
Beți un pahar cu apă pe fiecare oră
Unul dintre beneficiile apei potabile este un control mai bun al apetitului. În medie, bărbații ar trebui să bea 3,7 litri de apă pe zi, iar femeile 2,7 litri.
Beți ceai verde și alte băuturi sănătoase
Ceaiul verde, apa, sucurile de legume și smoothie-urile cu conținut scăzut de grăsimi vă pot oferi proteine și fibre cu zahăr și grăsimi minime. Acestea sunt foarte bune supresoare ale apetitului și pot fi consumate împreună cu mesele, pe post de gustare sau ca înlocuitoare pentru băuturile răcoritoare cu conținut mare de zahăr.
Efectuați exerciții cardio de intensitate ridicată
Exercițiile de intensitate ridicată pot crește caloriile pe care le ardeți chiar și atunci când sunteți în repaus. Ceea ce este mai interesant este constatarea unui studiu din Journal of Physiology care sugerează că exercițiile cardio de intensitate ridicată vă pot reduce pofta de mâncare până la 2 ore după antrenamente. În timpul exercițiilor de intensitate ridicată, corpul eliberează hormoni care suprimă pofta de mâncare și, deci, care țin foamea departe pentru perioade mai lungi.
Beți cafea neagră (cu măsură)
Cafeaua este un inhibitor al apetitului pe termen scurt, cu condiția să beți cu moderație și fără a adăuga zahăr, frișcă sau lapte cu conținut complet de grăsime. 2-3 căni de cafea neagră pe zi vă pot oferi energia suplimentară de care aveți nevoie, fără efecte adverse.
Spălați-vă pe dinți sau folosiți apă de gură
Spălarea dinților sau utilizarea unei ape de gură poate da un gust diferit gurii, menținând foamea departe cel puțin o perioadă scurtă de timp. Nu este cu siguranță cel mai bun mod de a vă suprima pofta de mâncare, dar este un truc care funcționează pentru unii oameni. Încercați-l pentru a afla dacă funcționează și pentru dumneavoastră!
Mestecați gumă fără zahăr
A mesteca ceva poate ține foamea departe. Guma de mestecat fără zahăr este o alegere bună dacă vă plac gumele de mestecat. Alte alegeri bune includ morcovii (tocați în bucăți mici cu lămâie și sare) și floricele (acestea sunt sărace în calorii și bogate în fibre).
Alimente care combat foamea
Asigurați-vă că includeți aceste alimente în dieta dumneavoastră: mere, fulgi de ovăz, nuci, semințe de in, supe, salate, ciocolată neagră, pește, fructe și legume, ouă, floricele de porumb. În general, alimentele solide vă pot ajuta să vă simțiți plini pentru mai mult timp, comparativ cu alimentele lichide.
Acest lucru se datorează faptului că apa găsită în lichide nu rămâne mult timp în stomac, în timp ce alimentele solide rămân mai mult timp până când sunt complet digerate și absorbite de organism.
De exemplu, dacă aveți de ales dintre a bea un smoothie cu conținut scăzut de grăsimi sau să mâncați un măr, alegeți întotdeauna mărul.
Dormiți mai mult
Este o constatare științifică faptul că lipsa somnului poate crește nivelul de foame și poate afecta negativ metabolismul. Acest lucru este legat de nivelul de cortizol (un hormon al stresului) care este crescut chiar și atunci când sunteți plini.
Dormind cel puțin 7 ore pe timp de noapte, vă puteți oferi mai multă energie în timpul zilei și, de asemenea, veți crește nivelul hormonului de creștere, care este responsabil pentru controlul proporției de grăsime și mușchi din corp.
Care este modalitatea dumneavoastră preferată de a vă suprima pofta de mâncare? Ce faceți în mod normal când vă este foame și nu este timpul să mâncați?