Gantere ușoare alături de un recipient pentru apă inscripționat cu mesaje motivaționale

Cum să stabiliți obiective realiste cu privire la pierderea în greutate

Stabilirea obiectivelor este foarte importantă pentru tot ceea ce doriți să realizați în viață, iar pierderea în greutate nu face excepție. Secretul pentru atingerea obiectivelor stă în etapa de început. Cu alte cuvinte, trebuie să vă asigurați că obiectivele stabilite sunt realiste și realizabile.

Cum vă asigurați că acest lucru se întâmplă și, mai important, ce acțiuni trebuie să întreprindeți pentru îndeplinirea obiectivelor dumneavoastră? Să aflăm.

Pe scurt, cei 10 pași pentru stabilirea obiectivelor realiste de pierdere în greutate sunt:

1. Stabiliți obiective SMART
2. Stabiliți obiective cu privire la stilul de viață, nu obiective de slăbire
3. Cunoștințe, plan și cercetare
4. Identificați care este stilul dumneavoastră
5. Găsiți-vă sursele de motivație
6. Gândiți pozitiv
7. Luați măsuri
8. Căutați asistență
9. Fiți conștienți de realizările dumneavoastră
10. Evaluați, rafinați și repetați

Stabiliți obiective SMART

Simplu, măsurabil, realizabil, realist și în timp util, acestea sunt caracteristicile unui obiectiv inteligent.

Când vine vorba de slăbit, acest lucru se traduce prin:

– existența unui număr stabilit anterior de kilograme de pierdut, luându-se în considerare faptul că greutatea maximă pe care o puteți pierde pe săptămână este de 1 kilogram.
– identificarea metodelor care se vor utiliza (ce dietă trebuie să urmați și ce program de exerciții fizice)
– includeți cât mai multe detalii posibile, creând atât repere pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Iată câteva exemple atât de obiective realiste, cât și nerealiste de slăbire:

Obiective nerealiste

Obiective realiste

Vreau să slăbesc Vreau să slăbesc 9 kilograme până la sfârșitul acestui an și voi slăbi 1 kilogram pe lună
Voi face exerciții de 3 ori pe săptămână Voi merge pe jos 20 de minute pe zi (luni, miercuri, vineri) și joi voi urma un curs de Zumba
Voi mânca mai puține calorii pe zi Îmi voi reduce aportul de calorii la 1500 de calorii pe zi și voi folosi o modalitate de a ține evidența alimentelor și băuturilor pe care le consum
Voi urma o dietă până când voi pierde acele kilograme în plus Greutatea mea ideală este de 80 kg, așa că trebuie să slăbesc 5 kilograme urmând o dietă de 1400 de calorii

Stabiliți obiective cu privire la stilul de viață, nu obiective de slăbire

Dacă aceasta este prima dumneavoastră încercare de a slăbi, cel mai probabil nu veți înțelege diferența dintre obiectivele de slăbire și obiectivele cu privire la stilul de viață

Persoanele care au încercat să slăbească înainte (și au reușit) vă pot spune că pierderea în greutate nu se referă doar la numărarea caloriilor sau la dietă, ci la modificarea stilului de viață, într-o manieră sustenabilă pe termen lung.

La sfârșitul zilei pierderea în greutate este partea ușoară, dar schimbarea obiceiurilor este partea dificilă.

Când vă stabiliți obiectivele, stabiliți ținte pentru a vă schimba obiceiurile alimentare și creați pași specifici pentru a vă rupe de sedentarism.

Cunoștințe, plan și cercetare

Pentru a putea realiza ceva (în general) trebuie să îndepliniți 3 condiții:

– să cunoașteți subiectul și să înțelegeți factorii de succes
– să fiți informați cu privire la alți factori indirecți care joacă un rol în acest proces
– să aveți un plan solid și detaliat

Pentru punctele 1 și 2 nu trebuie să vă faceți griji prea mult. Urmăriți blogul nostru privind pierderea în greutate și ne vom asigura că vă vom informa despre cele mai recente evoluții și despre orice altceva ar trebui să știți cu privire la dietă, fitness, pierderea în greutate și o viață sănătoasă în general.

Pentru planificarea punctului 3, trebuie să depuneți un pic de muncă. După ce ați stabilit obiectivele dumneavoastră SMART (așa cum s-a explicat mai sus), trebuie să împărțiți obiectivele pe termen lung, în repere pe termen scurt.

Abordați acest lucru ca pe un plan mare de proiect, care are etape și factori de risc.

Identificați ceea ce este important și notați acest lucru pe o hârtie.

Setați repere ușor de atins la început și mai dificil la sfârșit, atunci când aveți mai multă experiență.

Identificați care este stilul dumneavoastră

Unora le plac exercițiile fizice, în timp ce alții le urăsc. Alții pot trăi cu restricții dietetice, în timp ce alții nu. Când vă stabiliți obiectivele, asigurați-vă că acestea se potrivesc cu stilul dumneavoastră de viață.
Dacă nu sunteți genul de persoană care poate merge la o sală de gimnastică de 3-4 ori pe săptămână, atunci nu vă stabiliți un obiectiv din asta.

Există multe alternative de hobby-uri ce necesită mișcare fizică sau de activități fitness care pot fi interesante și distractive, precum alpinism sau Zumba.

Acest aspect este valabil și în ceea ce privește dieta. Dacă nu puteți face față unei diete restrictive pentru o lungă perioadă de timp, atunci optați pentru o dietă echilibrată sau o dietă de ciclizare a caloriilor.

Găsiți-vă stilul și asigurați-vă că acest lucru se reflectă în obiectivele dumneavoastră.

Găsiți-vă sursele de motivație

Motivația este ceea ce vă menține în mișcare chiar și în momentele dificile. Care sunt motivele reale pentru care vreți să slăbiți? De ce este atât de important pentru dumneavoastră și cum vă poate schimba restul vieții?

Identificați toate răspunsurile și notați-le undeva. Pentru simplul efort de a vă scrie gândurile pe o hârtie, se poate considera că ați făcut deja primul pas.

Motivați-vă cu ajutorul prietenilor și ai familiei și inspirați-vă din poveștile altor persoane.

Gândiți pozitiv

Vă puteți atinge obiectivele numai atunci când vă doriți cu adevărat și gândirea pozitivă este disponibilă pentru a vă ajuta în acest sens. Gândiți-vă la și vizualizați succesul și mai devreme sau mai târziu veți ajunge acolo.

Munca grea, disciplina și răbdarea sunt secretele unei pierderi în greutate de succes, iar oamenii care au reușit să se țină de planul lor de mult timp au reușit.

Luați măsuri

V-ați făcut temele, v-ați stabilit obiectivele inteligente pe baza stilului dumneavoastră și ați găsit sursele de motivație. Acum este timpul să preluați controlul și să vă implementați planul.

Nu există niciun motiv pentru a întârzia cu adoptarea noului plan și niciun motiv pentru a-l portretiza ca fiind mai dificil decât este în realitate.

Renunțați la cele 1000 de scuze pe care le puteți gândi și începeți să trăiți un stil de viață mai sănătos.

Începeți azi, nu mâine, nu luni, nu de la 1 ianuarie sau după ziua sau aniversarea dumneavoastră, ci acum.

Căutați asistență

Ce se întâmplă când ați făcut tot posibilul, dar nu ați obținut rezultatele dorite? Cu siguranță nu renunțați, fie puteți încerca din nou identificându-vă greșelile și îmbunătățind acolo unde este cazul, fie puteți obține asistență profesională.

Profesioniști precum antrenorii personali, nutriționiștii și medicii sunt disponibili pentru a vă ajuta.

Poate că există o problemă de sănătate despre care nu știați sau poate că dieta pe care ați urmat-o nu a fost potrivită pentru nevoile dumneavoastră. Există multe întrebări și situații posibile la care astfel de experți vă pot oferi răspunsuri.

Fiți conștienți de realizările dumneavoastră

Este important să vă recunoașteți realizările, indiferent de cât de mici sunt. Aceste mici victorii vă pot obține după victorii mai mari și vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele la final.

Gândiți-vă în acest fel, nu puteți pierde 9 kilograme dacă nu pierdeți mai întâi 2 kilograme.

Recompensați-vă pentru fiecare succes și rămâneți concentrați pe obiectivele pe termen lung.

Evaluați, finisați și repetați

Obiectivele sunt, din fire, dinamice. Lucrurile se schimbă, viața noastră se poate schimba cu mulți factori care se află în afara controlului nostru, deci este important să ne evaluăm obiectivele și progresul, să le rafinăm și să continuăm.

Până când sunteți mulțumiți de rezultate, accesați progresul, rafinați-vă etapele și schimbați-vă tehnicile.

Obiectivele dumneavoastră de slăbire sunt realiste?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *