Cum să slăbiți ultimele 2 kilograme

Cum să slăbiți ultimele 2 kilograme

Multe persoane care urmează o dietă știu din experiență că ultimele 2 kilograme pe care doriți să le pierdeți sunt adesea cele mai dificile. După ce ați limitat caloriile și v-ați antrenat din greu, este obișnuit ca greutatea să scadă într-un ritm satisfăcător, mai ales dacă aveți multe kilograme de pierdut. Cu toate acestea, pe măsură ce slăbiți mai mult, este normal ca pierderea în greutate să scadă, ceea ce duce la frustrare, deoarece sunteți atât de aproape de obiectivul propus, dar nu puteți încă să îl atingeți.

Pentru a slăbi, trebuie să consumați mai puține calorii decât ardeți. Pentru început, dacă efectuați exerciții fizice și faceți un efort să mâncați sănătos, acest lucru va fi de obicei realizabil. Cu toate acestea, pe măsură ce pierdeți în greutate, energia (caloriile) de care are nevoie corpul dumneavoastră este redusă, deoarece nu mai aveți aceeași masă corporală. Aceasta înseamnă că trebuie să vă reduceți caloriile în continuare sau să ardeți mai mult pentru a menține aceeași rată de scădere în greutate.

Merită?

Dacă ați pierdut o cantitate substanțială de greutate și vă luptați cu câteva kilograme finale, ar putea merita să vă reevaluați obiectivul de greutate. Dacă vă încadrați în greutatea sănătoasă pentru înălțimea dumneavoastră sau chiar dacă sunteți ușor peste acest interval, dar sunteți sănătoși și vă simțiți bine, ar putea fi mai bine să vă concentrați asupra menținerii acestei greutăți, mai degrabă decât să încercați cu disperare să scăpați de ultimele kilograme.

Dacă ați găsit o dietă sănătoasă și un regim de exerciții fizice pe care credeți că îl puteți menține pe termen lung, atunci este probabil mai bine să vă țineți de ele, deoarece reducerile ulterioare ale caloriilor sau a sesiunilor de gimnastică maniacală pot fi nesustenabile și vă pot face să nu vă simțiți prea bine, ducând la redobândirea greutății pe termen lung.

Este important să ne amintim că slăbitul este doar jumătate din luptă. Mulți oameni pierd în greutate cu o dietă, dar mult mai puțini păstrează această greutate. Amintiți-vă că schimbările de greutate sunt, de asemenea, treptate, așa că nu exagerați cu utilizarea cântarului. Este mult mai bine să vă cântăriți săptămânal, astfel încât micile fluctuații, care sunt perfect normale, nu vă vor strica motivația.

Cum să scapați de ultimele 2 kilograme

Pentru unii oameni, câteva kilograme peste obiectivul lor poate să nu fie o mare problemă; totuși, dacă simțiți că acele kilograme în plus vor aduce o mare diferență sănătății sau stimei de sine, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta pe drumul către greutatea ideală.

Mai multe exerciții fizice

Pentru a renunța la ultimele câteva kilograme, va trebui să mâncați mai puțin sau să ardeți mai multe calorii. Creșterea intervalului de timp rezervat antrenamentelor este o modalitate de a face acest lucru, cu toate acestea, nu înseamnă neapărat că trebuie să petreceți ore în șir în sala de gimnastică sau să alergați la maraton.

Studiile au sugerat că perioadele mai scurte de exerciții de intensitate mai mare pot fi mai benefice în arderea caloriilor, așa că încercați să variați intensitatea antrenamentelor folosind antrenamentele pe intervale ca alternativă la creșterea timpului de efectuare a exercițiilor fizice.

Pentru a vă crește consumul de energie, ați putea încerca, de asemenea, o activitate mai eficientă de ardere a caloriilor. Mersul, de exemplu, arde mult mai puține calorii decât o clasă de spinning, astfel încât alegând o formă de activitate fizică care arde mai multe calorii decât înainte, este posibil să puteți pierde încă câteva kilograme.

Amintiți-vă că orice formă de activitate fizică arde calorii, așa că încercați să vă ridicați nivelul de exerciții accidentale, precum și de sesiuni planificate. Mersul pe scări în loc de a lua liftul, mersul cu bicicleta la serviciu sau curățenia în casă contribuie la numărul de calorii pe care le ardeți.

Reduceți dimensiunile porțiilor

Dacă faceți deja alegeri cu conținut scăzut de calorii și grăsimi în ceea ce privește alimentele și nu sunteți siguri cum să vă reduceți caloriile în continuare, aruncați o privire asupra porțiilor dumneavoastră. Chiar dacă mâncați tipurile potrivite de alimente, dacă porțiile de servire sunt prea mari, vă veți îngrășa în continuare.

Uitați-vă la dimensiunile recomandate de servire înscrise pe ambalaje și la caloriile per servire și apoi măsurați porția în funcție de această dimensiune de servire sugerată. Este foarte ușor să consumați porții mari de alimente, cum ar fi cerealele pentru micul dejun, pastele și orezul, fără să vă dați seama câte mărimi de servire „sugerate” și calorii consumați de fapt. Cântărirea și măsurarea porțiilor vă face să fiți mai conștienți de acest lucru și să aveți mai puține șanse de a mânca în exces.

Pentru a evita foamea atunci când reduceți porțiile, încercați să creșteți porțiile de alimente cu un conținut scăzut de calorii, cum ar fi legumele, pentru a vă umple.

Fiți mai conștienți de caloriile ascunse

Grăsimile și zaharurile adăugate nu sunt întotdeauna evidente în ceea ce mâncăm, mai ales dacă mâncați alimente pe care nu le pregătiți dumneavoastră. Dressingul pentru salate, compozițiile și sosurile adaugă toate calorii, așa că evitați maionezele cu conținut ridicat de grăsimi și sosurile pe bază de ulei, sosurile dulci și compozițiile cu conținut gras, cum ar fi untul și margarina, acolo unde este posibil.

Când gătiți acasă, încercați să utilizați metode de gătit cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi rotisarea, prepararea la grătar sau aburi, ori prăjiți cu o cantitate minimă de ulei și optați pentru o alegere sănătoasă, precum uleiul de măsline sau canola.

Băuturile sunt, de asemenea, o sursă de calorii care sunt uitate cu ușurință în cadrul unei diete. Multe băuturi preparate comercial, cum ar fi cafelele mari sau smoothie-urile, conțin la fel de multe calorii ca o masă.

Evitați băuturile foarte mari cu siropuri, lapte și zahăr adăugat și rămâneți la versiuni mai mici, neîndulcite, cu puțin lapte după gust. Evitați să beți piureuri, milkshake-uri, sucuri de fructe și băuturi răcoritoare pentru a vă potoli setea și alegeți în schimb apă.

Evaluare

În timp ce cântarele pot părea blocate la câteva kilograme peste greutatea țintă, amintiți-vă că, dacă ați crescut nivelul de exerciții, probabil că ați câștigat masă musculară, care, de fapt, cântărește mai mult decât grăsimea.

Din acest motiv, greutatea obiectivului dumneavoastră nu mai poate fi adecvată. O alternativă pentru măsurarea pierderii în greutate este să luați măsurători corporale sau chiar să judecați după mărimea rochiei sau a unei perechi de pantaloni. Deși schimbarea poate să nu fie evidentă pe cântar, s-ar putea să descoperiți că acum vă încadrați într-o dimensiune mai mică a hainelor sau că ați pierdut un centimetru din talie, ceea ce reprezintă toate semnele că regimul dumneavoastră are încă succes.

Înregistrați aportul de alimente

Chiar și atunci când urmați o dietă, surse mici de calorii se pot strecura adesea neobservate. Lucruri precum un biscuit la ceaiul de dimineață sau o mână de arahide la o petrecere sunt în regulă dacă sunt servite ocazional.

Cu toate acestea, dacă devin un obicei inconștient, aceste tipuri de comportamente nu numai că vă pot împiedica să pierdeți ultimele câteva kilograme, ci vă îngreunează menținerea greutății pe care ați pierdut-o.

Dacă notați ceea ce mâncați zilnic, vă creșteți gradul de conștientizare cu privire la cât de mult, ce și când mâncați, astfel încât să puteți contracara orice obiceiuri proaste, înainte de a vă afecta pierderea în greutate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *