Cum să slăbiți sănătos după sarcină

Fiecare mamă și-ar dori să-și recapete corpul de dinainte de sarcină, totuși, adaptându-se la o nouă rutină, nopți fără somn și o altă ființă umană de care să aibă grijă, pierderea greutății suplimentare poate fi dificilă.

Tuturor ne-ar plăcea să revenim în formă așa cum vedem că fac vedetele după naștere, dar pentru majoritatea femeilor acest lucru este nerealist și inutil. O dietă sănătoasă și echilibrată, în combinație cu o rutină de exerciții și ceva răbdare, este cel mai bun mod de a scăpa de kilogramele nedorite și de a vă simți grozav.

Fiți realiste

Peste tot vedem modele sau alte celebrități pe covorul roșu ori alergând pe drumul spre a arăta de milione la doar câteva săptămâni după ce au născut, totuși este esențial să ne dăm seama că acest lucru poate fi nesănătos pentru corpul dumneavoastră și pentru femeia obișnuită pur și simplu nu este realizabil.

Amintiți-vă că aceste femei au o echipă de antrenori, stiliști, nutriționiști și bucătari personali dedicați să le facă să arate bine, ca să nu mai vorbim de o bona sau două care să ajute cu bebelușul și de o genetică destul de bună pe partea lor. Pentru majoritatea dintre noi, jonglând între bebeluș și gătit, curățenie, muncă și poate și îngrijirea altor copii, nu există destul timp pentru a adopta un regim strict de antrenament și dietă.

Creșterea normală și sănătoasă în greutate în timpul sarcinii este de aproximativ 11 până la 16 kilograme; cu aproximativ 4,5 dintre acestea pierdute după naștere și puțin mai mult în lichide pierdute în prima săptămână. O rată sănătoasă de scădere în greutate după acest moment este de aproximativ 0.5 până la 2 kilograme pe săptămână. Deși acest lucru înseamnă că poate trece ceva timp înainte de a reveni la greutatea de dinainte de sarcină, asigură, de asemenea, corpului suficient timp să se adapteze la schimbări, limitând pe cât posibil vergeturile și pielea lăsată.

Dacă ați fost în categoriile supraponderal sau obez înainte de sarcină sau ați câștigat mai mult decât greutatea recomandată în timpul sarcinii, revenirea la o greutate sănătoasă poate fi ceva mai dificilă și poate necesita mai mult timp, dar este important să aveți răbdare.

Amintiți-vă că bebelușul dumneavoastră va fi un copil doar pentru o perioadă scurtă de timp, așa că profitați la maximum și nu petreceți prea mult timp stresându-vă să arătați la fel ca înainte. Chiar și atunci când pierdeți toată greutatea sarcinii, este posibil să descoperiți că nu mai aveți exact același corp pe care îl aveați înainte de copil, schimbările de formă și zonele de depozitare a grăsimilor schimbându-se adesea în timpul procesului. Acest lucru este perfect normal și rețineți, deși aceste schimbări pot să nu fie pe deplin de dorit, v-au adus, totuși, cel mai mare motiv de fericire.

Alăptarea

Deși nu este concludent, există anumite dovezi care sugerează că alăptarea poate ajuta noua mamă să piardă din greutatea câștigată în timpul sarcinii. O revizuire recentă a cercetărilor actuale a concluzionat că, deși alăptarea a fost asociată cu scăderea în greutate după sarcină, a fost vorba în general de o cantitate mică și a fost dependentă de durata și intensitatea hrănirii.

Dacă alăptați, aveți nevoie, în general, de aproximativ 300 de calorii în plus pe zi decât necesarul normal de energie. Prin urmare, teoretic alăptarea ar trebui să vă permită să mâncați puțin mai mult și să pierdeți în greutate. Poate mai important, există dovezi puternice conform cărora alăptarea este cea mai bună opțiune de hrănire pentru bebelușul dumneavoastră, astfel încât, acolo unde este posibil, este recomandabil ca mamele să alăpteze.

Concentrați-vă pe alimentația sănătoasă, nu pe dietă

Sănătatea și nutriția ar trebui să fie principala prioritate atunci când se încearcă pierderea în greutate după sarcină. Mai ales dacă alăptați, atât dumneavoastră, cât și bebelușul vă bazați pe dieta dumneavoastră pentru nutrienți esențiali. Din acest motiv, este important să alegeți o mare varietate de alimente nutritive care să ofere nutrienți maximi pentru caloriile lor.

Alimentele, cum ar fi fructele și legumele, nucile și peștele, oferă toate o cantitate mare de substanțe nutritive importante, în timp ce mâncarea obișnuită, bomboanele și alimentele procesate oferă nutriție puțină sau deloc și multe calorii. O dietă sănătoasă ar trebui să conțină o mare varietate de proteine slabe, fructe și legume, carbohidrați din cereale integrale, leguminoase și grăsimi nesaturate sănătoase.

Nu este recomandat să adoptați o dietă foarte scăzută în calorii atunci când încercați să pierdeți în greutate. Dacă alăptați, aveți nevoie de o anumită cantitate de calorii pentru a continua să produceți lapte, dar chiar dacă nu alăptați, aveți un nou copil în viața dumneavoastră care necesită atenție și îngrijire, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de cât mai multă energie posibilă! De asemenea, nu este înțelept să adoptați o dietă care să elimine grupe de alimente și să vă expună riscului de deficiențe nutritive.

Amintiți-vă, nu numai că doriți să aveți succes cu pierderea în greutate, ci doriți să mențineți această pierdere pe termen lung. Din acest motiv și, de asemenea, pentru a oferi un bun exemplu copilului dumneavoastră, trebuie să dezvoltați obiceiuri alimentare durabile și sănătoase, mai degrabă decât să urmați diete populare, dar nepotrivite.

Majoritatea mamelor constată că, cu o dietă sănătoasă, exerciții fizice și îngrijirea unui copil, greutatea sarcinii scade treptat.

Exerciții fizice

Revenirea la o rutină de exerciții este esențială pentru pierderea kilogramelor rămase după sarcină. Când medicul vă spune că totul este în regulă din punct de vedere medical, începeți lent cu activități cu impact scăzut, cum ar fi înotul sau mersul pe jos și creșteți treptat intensitatea și viteza pe măsură ce vă simțiți mai în formă.

Nu vă așteptați să începeți direct de la nivelul de fitness pe care l-ați avut înainte de sarcină, acest lucru va necesita ceva timp. Antrenamentele de rezistență pot fi, de asemenea, utile pentru a tonifica anumite zone.

Încercați să includeți bebelușul în rutina de exerciții, deoarece acest lucru va facilita găsirea timpului necesar în programul încărcat de mămică. Un cărucior adaugă o rezistență suplimentară la o plimbare sau la un jogging și oferă o schimbare frumoasă de peisaj pentru amândoi. Alăturarea la un club care oferă programe pentru mămici este, de asemenea, o modalitate bună de a vă menține motivate și de a întâlni câțiva prieteni noi pentru dumneavoastră și bebelușul dumneavoastră.

Reduceți dimensiunile porțiilor

Pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată, care acoperă în continuare toate grupele de alimente, precum și pierderea în greutate, reducerea dimensiunilor porțiilor poate fi utilă. Chiar dacă mâncați alimente foarte sănătoase, dacă mâncați prea mult vă veți îngrășa, așa că încercați să serviți porții mai mici.

Amintiți-vă că puteți oricând să vă mai puneți o porție dacă vă este încă foame, dar este posibil să mâncați mai puțin dacă este mai puțin în farfurie. Folosirea unor farfurii de dimensiuni mai mici poate da, de asemenea, iluzia că mâncați porții mai mari.

Amintiți-vă că pierderea în greutate după sarcină presupune un proces treptat, dar cu o atitudine sănătoasă față de mâncare, un regim de exerciții fizice și puțină răbdare, vă puteți recâștiga corpul pre-bebeluș și vă puteți simți grozav.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *