Tânără poartă o rochie la o plimbare pe faleză

Cum să scazi o măsură la haine în două săptămâni

Poate fi destul de dificil să reduceți o măsură la haine, în special dacă doriți să faceți asta în două săptămâni. Câte kilograme pierdute ar echivala mai exact cu o măsură mai mică la haine? Fiecare individ este diferit, însă, în general, pierderea a aproximativ 10 kilograme ar trebui să ducă la reducerea unei măsuri la haine.

Așadar, este posibil ca în două săptămâni să reduceți o măsură la haine? Ar putea fi posibil, însă nu în toate cazurile și doar cu mult efort și consecvență. În plus, chiar dacă nu reușiți să slăbiți 10 kilograme în două săptămâni, este posibil să încăpeți într-o rochie mai strâmtă.

Ori de câte ori vă propuneți să slăbiți, nu uitați să păstrați starea generală de sănătate o prioritate. Compromiterea sănătății doar pentru a încăpea într-o rochie mai mică nu merită. Iată câteva sfaturi sănătoase și practice dacă încercați să reduceți o măsură la haine în două săptămâni.

Eliminați alimentele procesate

Pentru a atinge obiectivul de pierdere a 10 kilograme în două săptămâni, sau 5 kilograme pe săptămână, consumul de alimente va avea nevoie de o revizuire drastică. Evitați tentația sau îndemnul de a vă înfometa timp de două săptămâni. Chiar dacă înfometarea vă poate ajuta pe termen scurt să slăbiți, nu este o soluție sustenabilă pe termen lung.

În loc să vă înfometați, concentrați-vă pe un consum alimentar sănătos. Dacă doriți să pierdeți în greutate, eliminați toate produsele de tip junk-food (bomboane, dulciuri, chipsuri sau alte gustări procesate). Evitați băuturile îndulcite și excesul de alcool.

Eliminarea alimentelor procesate, cum ar fi supele conservate, mesele congelate sau alimentele preambalate, pot fi, de asemenea, benefice pentru pierderea în greutate, deoarece acest lucru va ajuta la scăderea aportului de sodiu. Un aport prea mare de sodiu poate favoriza retenția de apă și balonarea.

Creșteți aportul de fructe, legume și proteine

Deci, ce ar trebui să mâncați atunci când vă doriți să scădeți cu o măsură la haine? Având în vedere că încercați să pierdeți o cantitate semnificativă de kilograme într-o perioadă scurtă de timp, concentrați-vă pe consumul de multe legume, fructe, leguminoase și proteine slabe.

Exemple de proteine slabe includ carnea cu conținut scăzut de grăsimi, carnea de vită provenită de la animale hrănite cu iarbă, tofu, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și fasole. Nu uitați de grăsimile sănătoase, cum ar fi nucile, avocado, lactatele și cerealele integrale, care ar trebui să fie incluse într-un regim de viață sănătos.

Consumul de fructe și legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase vă va asigura o senzație îndelungată de sațietate, fără un aport caloric mare. Nu uitați să mâncați mese echilibrate – cu carbohidrați bogați în fibre (fructe, legume, cereale integrale), proteine și grăsimi, pentru a stabiliza nivelurile de zahăr din sânge.

Mărimea porțiilor de servire

Reducerea dimensiunilor porțiilor de servire este o tehnică obișnuită și evidentă, atunci când încercăm să slăbim. Cu toate acestea, concentrându-ne pe consumul de alimente bogate în nutrienți, cu conținut scăzut de calorii, așa cum am menționat mai sus, caloriile vor scădea în mod natural. Încercați să serviți porții de dimensiuni mai mici, în general, dar evitați să vă înfometați.

Unele cercetări indică faptul că reducerea porțiilor de servire cu aproximativ 20% va reduce aportul de calorii fără să fie ceva evident.

Efectuați mai multe exerciții fizice

Pentru a vă îndeplini obiectivele de greutate în două săptămâni, celălalt punct de interes important în afară de dietă este reprezentat de creșterea cheltuielilor calorice. Dacă veți efectua doar 30 de minute pe zi, probabil că nu veți vedea rezultate extraordinare în doar două săptămâni. Din nou, fiecare este diferit, dar ca o recomandare generală, ar trebui să efectuați undeva între 90 și 120 de minute de exerciții pe zi.

O combinație de exerciții cardio sau aerobice cu antrenamente de forță, vă va ajuta să pierdeți masa grasă și să păstrați cât mai mult din masă slabă. Variați intensitățile de antrenament, astfel încât să obțineți arderi calorice mari în câteva zile, iar în celelalte zile când efectuați exerciții la intensitate moderată, să utilizați mai mult din grăsimi pe post de combustibil.

De asemenea, ar trebui să încercați să efectuați tot felul de alte exerciții neplanificate pe parcursul zilei, care pot include activități precum curățenia casei, mersul pe jos/mersul cu bicicleta în loc să mergeți cu mașina, utilizarea scărilor în locul liftului și evitarea șederii pentru perioade lungi de timp.

Creșteți aportul de apă

Este important să vă mențineți un nivel adecvat de hidratare în timpul pierderii în greutate. Asigurați-vă că beți suficiente lichide pe zi, astfel încât urina să fie de un galben pal spre transparent. Concentrați-vă pe consumul în principal de apă, ceaiuri sau apă aromată cu fructe sau ierburi. Limitați băuturile răcoritoare sau alte lichide cu calorii goale.

Evitați suplimentele pentru slăbit

O mulțime de suplimente promit o scădere drastică în greutate, în două săptămâni, de aceea pot părea o soluție rapidă și eficientă. Cu toate acestea, eficacitatea și siguranța acestor produse nu sunt reglementate corespunzător și, de cele mai multe ori, sunt și costisitoare.

Este important să vă hrăniți corpul în timp ce pierdeți în greutate și să vă bazați în principal pe un supliment de slăbit, în locul unei alimentații adecvate nu este o metodă benefică și eficientă.

Vă veți atinge obiectivele?

Veți reuși să reduceți o măsură la haine în două săptămâni? Da sau nu, nu există o rețetă universal valabilă care să fie la fel de eficientă în toate cazurile, însă, cu siguranță veți pierde în greutate, rămâne de văzut cât de mult. Există variații individuale care includ factori genetici, hormoni și alte aspecte care trebuie luate în considerare în timpul pierderii în greutate.

Chiar dacă nu vă atingeți „obiectivul” de greutate urmând aceste sfaturi practice, veți trăi, totuși, un stil de viață sănătos, care să fie sustenabil pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *