Cum să opriți alimentația excesivă

Mâncarea, precum țigările sau drogurile, poate deveni o dependență. Mâncatul în exces este o problemă foarte frecventă cu care se confruntă mulți oameni și, ca și alte dependențe, are consecințe teribile.

Alimentația excesivă continuă duce la creșterea în greutate și, în cele din urmă, la supraponderalitate sau chiar obezitate. Pentru mulți indivizi practica consumului alimentar excesiv este crucială în dezvoltarea și menținerea stării de obezitate.

A fi supraponderal sau obez are multe consecințe asupra sănătății, inclusiv, dar nu limitat la, boli de inimă, diabet și hipertensiune arterială. Mulți oameni știu că mănâncă în exces, dar nu sunt siguri cum să se oprească.

Mâncatul în exces este un obicei învățat care este promovat de emoțiile noastre

Un studiu care a fost publicat în The Journal of Clinical Nutrition sugerează că alimentația excesivă este un obicei învățat care este promovat de emoțiile noastre. Se afirmă că învățăm să mâncăm în exces atunci când suntem singuri, plictisiți sau anxioși; iar mâncarea ne poate reduce anxietatea. Acest lucru crește în timp, creând un obicei.

Deci, mâncați în exces și doriți să vă opriți, dar ce puteți face pentru a vă opri?

Nu mâncați în timp ce vă uitați la televizor sau efectuați orice altă activitate

Rezervați-vă timp pentru fiecare masă și asigurați-vă că singura activitate pe care o faceți la masă este aceea de a mânca. În acest fel, când ați terminat de mâncat, timpul destinat pentru mâncare s-a terminat.

Ar trebui să încercați să vă așezați la masă și să mâncați. Asta înseamnă că nu mâncați în fața televizorului sau a computerului ori în timp ce desfășurați orice altă activitate. Dacă mâncați în timp ce vă uitați la televizor, este mai probabil să mâncați în exces, deoarece nimic nu pune capăt timpului dstinat mâncatului, deoarece vizionarea la televizor este o activitate continuă.

Implicați-i pe ceilalți în mediul dumneavoastră

Dacă aveți un partener de viață sau pe cineva cu care petreceți mult timp, îi puteți include în încercarea de a stopa obiceiul dumneavoastră de a mânca în exces. În acest fel, ei vă pot oferi sprijin emoțional și va fi mult mai ușor dacă aveți pe cineva care vă susține. Poate chiar vă puteți motiva reciproc.

Dacă aveți o familie, puteți implica chiar întreaga familie. Sau, dacă locuiți singuri, poate vă va ajuta un prieten apropiat. Este mult mai ușor cu cineva alături, cu care puteți vorbi și care vă înțelege pentru că trece prin aceleași lucruri.

Cumpărați numai alimente care trebuie pregătite

Dacă cumpărați numai alimente care trebuie preparate, vă va fi foarte dificil să mâncați în exces dacă trebuie să vă alocați timp pentru a vă pregăti mâncarea de fiecare dată când doriți să mâncați ceva.

Acest lucru vă va împiedica să mergeți la frigider și să mâncați diferite alimente până când veți găsi în cele din urmă mâncarea care vă satisface. Dacă trebuie să vă pregătiți mâncarea, nu veți putea să testați o grămadă de alimente diferite.

De asemenea, ar trebui să gătiți mâncare doar pentru dumneavoastră și pentru persoana cu care mâncați. Acest lucru vă va împiedica să vă întoarceți pentru a doua porție. Dacă vrei să mâncați mai mult, va trebui să preparați acel fel de mâncare din nou.

Nu cumpărați alimente despre care știți că vă vor face să mâncați excesiv

Dacă nu aveți un anumit aliment în casă, nu veți fi tentați să îl mâncați. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, îl vreți atât de mult încât vă duceți la magazin să îl cumpărați. Dar, în majoritatea situațiilor, puteți evita consumul de alimente despre care știți că vor cauza probleme dacă nu le aveți la dispoziție. Deci, evitați să cumpărați alimente bogate în calorii, cum ar fi înghețată, chipsuri sau bomboane.

Ar trebui să faceți o listă de produse alimentare și să cumpărați numai alimentele care sunt pe listă. Sau, puteți să vă asigurați că aveți la voi doar destui bani pentru a cumpăra alimentele de care aveți nevoie.

Mâncați mai încet

Mulți oameni care mănâncă în exces nu își iau timpul necesar să mestece în mod corespunzător mâncarea. Probabil că mănâncă atât de repede încât nici nu ajung să se bucure de mâncare.

Încetinind ritmul atunci când mâncați, mestecați alimentele corect și înghițiți acel aliment înainte de a lua o altă mușcătură; astfel vă veți bucura mai mult de mâncare și puteți decide că sunteți mulțumiți înainte de a mânca mai mult.

Când mâncați prea repede, este posibil să mâncați prea mult înainte ca organismul să vă poată spune că nu mai are nevoie de mâncare. Un alt sfat este să puneți furculița jos între mușcături.

Notați ceea ce mâncați

Uneori ajută să vă vedeți aportul alimentar notat pe o hârtie. Nu vă dați seama întotdeauna cât mâncați. Dacă vă obișnuiți să scrieți totul, chiar dacă este vorba de 3 mușcături dintr-un aliment anume, veți vedea cât de mult mâncați de fapt.

Vă poate ajuta chiar să scrieți informațiile nutriționale pentru a vedea câte calorii consumați. Unele persoane pot consuma în mod regulat mai mult de 1.000 de calorii în plus pe zi sau mai mult. Poate chiar să vă facă să vă gândiți înainte să mâncați ceva, deoarece v-ar putea fi jenă să notați un anumit aliment.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a nu mai mânca în exces. De asemenea, vă poate ajuta dacă aveți un obiectiv precum pierderea în greutate sau un anumit obiectiv caloric.

În acest fel, veți avea ceva care poate fi atins și, odată ce vă atingeți obiectivul, vă puteți recompensa cu ceva ce doriți cu adevărat, atâta timp cât nu este mâncare. În cele din urmă, organismul dumneavoastră va învăța aceste noi comportamente; și veți începe treptat să mâncați din ce în ce mai puțin. În scurt timp, nu veți mai asocia mâncarea cu plictiseala, singurătatea sau anxietatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *