Tânără își expune formele la plajă, la malul apei

Cum să obțineți corpul perfect pentru plajă în doar o lună

Sezonul de vară vine la pachet cu temperaturi ridicate, costume de baie, pantaloni scurți și fuste. Pentru cei care doresc să-și tonifice corpul înainte de a purta hainele de vară, poate fi necesară pierderea în greutate înainte de schimbarea garderobei,

Pregătirea corpului perfect pentru plajă poate însemna lucruri diferite pentru oameni diferiți, dar iată câteva sfaturi utile dacă vreți să aveți corpul ideal de vară în doar o lună.

 Dieta „Plajă”

Aproape întotdeauna pregătirea corpului perfect de plajă înseamnă într-o oarecare măsură pierderea în greutate. Ori de câte ori doriți să slăbiți, consumul de alimente va trebui ajustat. Dacă încercați să realizați asta în doar o lună, trebuie să vă curățați dieta eliminând excesul de zahăr, alimentele procesate și produsele de tip fast-food.

Eliminarea caloriilor suplimentare din produsele junk-food este probabil cel mai de bază și mai util pas pe care să-l faceți pentru a obține un corp perfect pentru costumul de baie preferat.

Mâncați alimente bogate în substanțe nutritive și sărace în calorii, cum ar fi fructe proaspete, legume, proteine slabe și cereale integrale.

Grăsimile sănătoase, cum ar fi avocado, uleiul de nucă de cocos, produsele de origine animală provenite de la animale hrănite cu iarbă și nucile, au multe beneficii pentru sănătate și pot susține și pierderea în greutate.

Consumul de mese echilibrate cu o sursă de fibre, proteine și grăsimi poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge constant și la creșterea sațietății.

Evitați dorința de a vă înfometa sau de a reduce sever caloriile. Acest lucru poate funcționa doar temporar pentru pierderea în greutate, nu poate fi susținut pe termen lung. De asemenea, atunci când creșteți din nou aportul de calorii, probabil că veți repune greutatea pierdută imediat.

Hidratare

Începeți să vă hidratați cât mai curând posibil când încercați să obțineți corpul perfect pentru plajă. Consumul de lichide în cantități adecvate ar putea ajuta cu foamea, întrucât uneori avem senzația că ne este foame atunci când de fapt ne este doar sete. O hidratare corespunzătoare poate promova, de asemenea, sănătatea pielii și echilibrul fluidelor din organism.

Evitați băuturile care sunt bogate în zahăr sau îndulcitori artificiali. Beți în principal apă, apă minerală sau ceai neîndulcit pentru cele mai bune rezultate. O hidratare adecvată este obținută atunci când culoarea urinei este în mod constant de un galben pal spre transparent pe tot parcursul zilei.

Exerciții cardio

Efectuând exerciții de tip cardio atunci când încercați să vă pregătiți corpul de plajă, puteți crește arderile calorice în general și, în mod specific, arderea grăsimilor. Exercițiile fizice în timp ce încercați să slăbiți vă vor ajuta să vă păstrați masa musculară și definiția mușchilor, pe lângă antrenamentele de rezistență.

Exercițiile cardio pot reprezenta o gamă largă de activități, de la alergare, la ciclism sau înot, aici fiind incluse toate antrenamentele care vă mențin ritmul cardiac ridicat. Cât de multe exerciții fizice va trebui să efectuați zilnic?

Acest lucru va depinde de obiectivele dumneavoastră și de starea de sănătate actuală. O recomandare generală de început este să efectuați exerciții timp de 60 de minute pe zi și să creșteți treptat timpul. Este posibil să fie necesar să modificați acest interval de timp în funcție de obiectivele dumneavoastră și de afecțiunile medicale anterioare.

Variați intensitățile de antrenament între cele moderate și cele ridicate, astfel încât să puteți obține beneficiile metabolice ale ambelor tipuri de exerciții.

Exercițiile moderate sunt la o intensitate mai mică, adică ați putea purta o conversație în timpul antrenamentului dacă doriți. Puteți să vă antrenați pentru mai mult timp la această intensitate.

În schimb, antrenamentele de intensitate ridicată vă împiedică să purtați o conversație cu cineva în timpul lor, deoarece efortul depus este mult mai mare.

O altă tehnică populară de exerciții este antrenamentul pe intervale sau la intensități mari (HIIT). Acesta poate fi un plus extraordinar pentru rutina dumneavoastră de exerciții, deoarece este un tip eficient de exerciții cu arderi calorice mari și cu creșteri ale ratei metabolismului.

Lucrați-vă mușchii abdominali

În timp ce exercițiile de tip cardio vă vor ajuta la pierderea grăsimii, antrenamentele de forță ale diferitelor grupe musculare pot ajuta la obținerea definiției musculare ideale. În timp ce vă pregătiți corpul de plajă, amintiți-vă să încorporați exerciții de întărire a mușchilor abdomenului, pentru a crește rezistența zonei mijlocii a corpului.

Nu uitați de brațe

Cum vă puteți pregăti brațele de plajă în doar o lună? Începeți prin a face flotări. Acestea se pot face oriunde și nu aveți nevoie de echipament. Chiar și 10 flotări pe zi pot fi un început și le puteți face din genunchi sau cu picioarele întinse.

Alte exerciții, cum ar fi ridicarea umerilor sau ridicările de bicepsi, pot ajuta la tonificarea mușchilor brațelor.

Picioarele

Există o mulțime de exerciții fizice destinate tonifierii mușchilor picioarelor, precum fandări, genuflexiuni, ridicări de vârfuri.

Acestea se pot face doar cu greutatea corporală sau cu greutate suplimentară. Dacă aceste exerciții vă creează o ușoară stare de confuzie sau nu știți de unde să începeți, discutați cu un antrenor personal.

Este recomandată efectuarea a 2-3 antrenamente de forță pe săptămână, cu 2-4 seturi din fiecare exercițiu, 8-15 repetări pe set.

Concluzie

Pregătirea corpului perfect pentru plajă în doar o lună va presupune eliminarea alimentelor nedorite și a dulciurilor din dietă, consumul de alimente de calitate precum fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Hidratarea va fi importantă pe parcursul acestei luni, accentul fiind pus pe apă.

Exercițiile fizice ar trebui să implice exerciții de tip cardio și antrenamente de rezistență, care să includă grupele musculare majore. Varietatea este esențială pentru tonifierea mușchilor, așa că nu trebuie să vă fie teamă să variați intensitatea, timpul și ce tipuri de activități efectuați atunci când vă pregătiți de plajă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *