Cum să minimizați apariția celulitei cu dietă și exerciții fizice

Cum să minimizați apariția celulitei cu dietă și exerciții fizice

Din păcate, celulita afectează majoritatea femeilor și este în mare măsură influențată de genetică, hormoni și vârstă, toate acestea fiind în afara controlului nostru. Această afecțiune, care este mult mai frecventă la femei decât la bărbați, este cauzată de depuneri de grăsimi care rămân prinse între fibrele puternice de colagen care sunt atașate de mușchi, ducând la apariția bine cunoscutului aspect de coajă de portocală. Celulita nu apare doar la femeile supraponderale, chiar și cele foarte slabe pot suferi de această afecțiune.

Există numeroase creme, tratamente, diete și programe de exerciții fizice care pretind că reduc celulita sau îi îmbunătățesc aspectul, cu toate acestea, puține dintre aceste tratamente au dovezi științifice care să le susțină, iar femeile ar trebui să fie precaute în a cheltui sume mari de bani pe tratamente care sunt puțin probabile de asigura succesul.

În ceea ce privește dieta și exercițiile fizice, nu există un remediu miraculos pentru celulită. Deși există câteva sugestii pentru a îi ameliora aspectul, nimic nu poate întrece adoptarea unei diete sănătoase și efectuarea unui volum mare de exerciții fizice.

Următoarele sfaturi pot ajuta la minimizarea apariției celulitei; totuși nu sunt în nici un caz o soluție definitivă. Deși există șansa ca aceste tehnici să reducă apariția celulitei, nu există nici o îndoială că toate aceste modificări pot fi făcute cu costuri mici și, în general, vă vor aduce beneficii pentru starea dumneavoastră generală de sănătate.

Un aport mai mare de apă

Un nivel optim de hidratare se traduce într-o piele de asemenea hidratată și plină, ceea ce poate diminua aspectul celulitei. Persoanele care beau mai multă apă tind să aibă rate metabolice mai ridicate și, prin urmare, pot arde mai multe grăsimi, inclusiv unele dintre grăsimile care contribuie la apariția celulitei. Unii susțin că a bea mai multă apă ajută și la eliminarea toxinelor din organism care cauzează celulita, totuși nu există dovezi că celulita este cauzată de toxine în primul rând.

Construiți masă musculară

Tonifierea corpului și înlocuirea masei grase cu mușchi pot fi o modalitate bună de a reduce celulita. Celulele musculare nu sunt moi precum grăsimile și, prin urmare, nu sunt strivite și strânse în același mod pentru a produce celulita.

Ridicarea greutăților sau încorporarea antrenamentelor de rezistență în rutina dumneavoastră este o modalitate excelentă de a îmbunătăți aspectul pielii, minimizând celulita și oferindu-vă un fizic mai tonifiat.

Consumați mai multe grăsimi bune

Acizii grași nesaturați, cum ar fi cei care se găsesc în pește gras, nuci, ouă, soia și ulei de măsline, sunt minunați pentru piele. Includerea acestor tipuri de alimente în dieta dumneavoastră poate duce la o piele mai plină și mai puțin predispusă la uscare, ceea ce, la rândul său, poate reduce aspectul celulitei.

Aceste grăsimi sunt, de asemenea, excelente pentru sănătatea inimii și s-a sugerat că sunt benefice pentru menținerea unei greutăți sănătoase atunci când sunt consumate în cantități moderate.

Slăbiți

Deși celulita nu este o problemă care este asociată doar cu supraponderalitatea și este perfect posibil ca și persoanele slabe să o dezvolte, în unele cazuri s-a constatat că pierderea în greutate reduce aspectul acestei afecțiuni.

Reducerea grăsimii corporale și, prin urmare, a cantității de grăsime care este împinsă la suprafața pielii poate reduce aspectul celulitei.

Alimentație pentru o piele mai sănătoasă

Alte alimente care promovează o sănătate bună a pielii pot contribui, de asemenea, la reducerea aspectului celulitei. Unii cred că o dietă bogată în antioxidanți poate fi benefică pentru piele și poate avea, de asemenea, un rol în prevenirea celulitei.

Fructele și legumele, în special fructele de pădure, legumele cu frunze verzi, portocalele, mango și roșiile sunt bogate în antioxidanți și ar trebui să facă parte dintr-o dietă sănătoasă echilibrată. În general, o dietă bogată în fructe și legume se crede că joacă un rol în reducerea numeroaselor boli asociate cu stilul de viață, deci nu există nici un dezavantaj al consumului acestor alimente.

Exerciții fizice

Activitatea fizică cardiovasculară ajută la arderea caloriilor și a grăsimilor, care la rândul lor pot reduce depozitele de grăsime care cauzează celulita. Activitatea fizică oferă, de asemenea, numeroase alte beneficii pentru sănătate, astfel încât efectuarea de cât mai multă mișcare este probabil cea mai bună idee. Exercițiile fizice îmbunătățesc, de asemenea, circulația și tonifică zonele afectate, ceea ce poate minimiza aspectul celulitei.

Mâncați mai puțini carbohidrați

Există unele sugestii că o dietă foarte bogată în carbohidrați poate contribui la formarea celulitei, totuși există puține dovezi științifice care să susțină acest lucru. Consumul unei proporții mai mari de proteine și reducerea relativă a carbohidraților pot duce la o sațietate mai mare și, prin urmare, la un aport caloric mai mic, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Evitați dieta Yo-Yo

Dacă fluctuațiile mai mari de greutate sunt frecvente, pielea va fi afectată ca și aspect, ceea ce poate face ca celulita să pară mai pronunțată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *