Cum să mențineți o greutate sănătoasă

Cum să mențineți o greutate sănătoasă

Cele mai mari obstacole în menținerea unei greutăți sănătoase și cum puteți să le depășiți.

Pierderea în greutate este o mare provocare, dar menținerea unei greutăți sănătoase pe termen lung poate fi și mai dificilă. Există atât de mulți factori în viață care afectează ceea ce mâncăm, cât mâncăm și câtă mișcare fizică efectuăm, încât este ușor să strecurăm obiceiuri nocive pentru sănătate, care determină o creștere lentă, dar constantă, de greutate de-a lungul anilor.

Obstacole în încercarea de a menține o greutate sănătoasă

Înaintarea în vârstă

Pe măsură ce îmbătrâniți, metabolismul încetinește. Din păcate, asta înseamnă că, deși beneficiați de niște arderi calorice rapide în tinerețe și puteați mânca orice fără să vă faceți probleme de kilogramele în plus, acum asta nu mai este posibil.

Pe măsură ce înaintați în vârstă, va trebui probabil să depuneți eforturi mai mari pentru a face mișcare și să fiți mai conștienți de ceea ce mâncați, ceea ce poate fi dificil mai ales dacă v-ați petrecut tinerețea mâncând oricând și orice vă doreați.

Cum să depășiți acest obstacol

Căutați alternative mai sănătoase la mesele preferate și încercați să consumați mai multe alimente cu densitate redusă de energie, cum ar fi legumele. Limitați consumul de alcool acolo unde este posibil și încercați să faceți din alimentația sănătoasă o opțiune ușoară, organizându-vă cu gustări sănătoase și mese planificate în avans.

Efectuați câteva cercetări în ceea ce privește alimentația și gătitul sănătos și educați-vă cu privire la un alt mod de a mânca. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, importante, așadar găsiți un sport sau un tip de antrenament care vă place și pe care îl puteți practica în mod regulat, pentru a vă motiva să vă mișcați mai mult.

Un stil de viață ocupat

În zilele noastre oamenii au din ce în ce mai puțin timp să gătească din cauza muncii, îngrijirii copiilor și a altor angajamente. Acest lucru poate însemna că alimentele mai puțin hrănitoare, care sunt rapide și accesibile, sunt adesea în meniu, mesele fiind consumate mai mereu pe fugă, pur și simplu pentru că nu există mai mult timp disponibil.

Alegerile alimentare slabe și consumul excesiv din cauza lipsei de concentrare la alimentele pe care le consumați, pot duce la creșterea în greutate în timp.

Cum să depășiți acest obstacol

Mai multă organizare. Încercați să petreceți ceva timp la sfârșit de săptămână gătind mese sănătoase pentru săptămâna următoare, care pot fi decongelate sau reîncălzite rapid. Este, de asemenea, înțelept să păstrați câteva gustări sănătoase, cum ar fi nuci sau fructe, în mașină sau la birou, pentru acele momente în care foamea lovește și nu aveți timp de o masă.

Dacă aveți posibilitatea de a pregăti un prânz sănătos la locul de muncă sau puteți să îl împachetați în prealabil de acasă, aceasta este cea mai bună opțiune, dar dacă trebuie să mâncați în oraș, faceți-vă timp pentru a identifica opțiunile mai sănătoase din meniul local al restaurantului sau cafenelei la care urmează să mergeți.

Încercați să alegeți mâncăruri pe bază de legume acolo unde este posibil și mese care includ proteine slabe și cereale integrale.

Trucuri publicitare

Deși industria alimentară este guvernată de anumite linii directoare cu privire la modul în care își pot face publicitate diferite produse, este uimitor ce trucuri sunt folosite pentru a le face să pară opțiuni mai sănătoase.

Pe piața actuală, sănătatea vinde, astfel încât companiile se străduiesc să evidențieze beneficiile produsului și să facă orice elemente nesănătoase mai puțin evidente. Etichetele mari de pe ambalaj cu expresii precum „90% fără grăsimi”, „cu conținut scăzut de carbohidrați” sau „plin de fibre” sunt toate foarte frecvente și deseori dau impresia cumpărătorului grăbit că optează pentru o opțiune sănătoasă.

Consumul de prea multe alimente ambalate și procesate, care poate au mai multe calorii decât vă dați seama, poate duce la creșterea în greutate.

Cum să depășiți acest obstacol

Învățați să citiți etichetele de ingrediente ale produselor, pentru a vă asigura că alegeți produse sănătoase, mai degrabă decât să vă bazați pe mesajele strategiilor de marketing. Comparați mărci de produse diferite pentru a găsi cele mai bune opțiuni în ceea ce privește caloriile, grăsimile, zahărul, fibrele și nutrienții suplimentari.

Genetica

Din păcate, indiferent cât de mult ne străduim sau cât de vigilenți suntem cu dietele noastre, genetica joacă un rol în determinarea greutății corporale. Mulți oameni vor pierde în greutate, atingându-și obiectivul dorit și apoi vor descoperi că greutatea se strecoară încet atunci când își relaxează ușor dieta.

Hormonii din diferite momente ale vieții, în special pentru femei, pot juca, de asemenea, un rol în creșterea în greutate.

Cum să depășiți acest obstacol

În primul rând, este important să evaluați dacă pierderea în greutate este necesară. Mulți oameni care au de fapt o greutate sănătoasă, se străduiesc să slăbească mai mult și luptă pentru a-și menține corpul într-o stare care nu este naturală pentru ei.

Amintiți-vă că corpurile sunt de toate formele și dimensiunile, iar greutățile sănătoase pentru diferite tipuri de corp variază foarte mult. Încercați să găsiți un echilibru între o dietă sănătoasă și un regim de antrenament pe care să îl puteți menține și o greutate pe care o considerați acceptabilă și care este naturală pentru dumneavoastră.

Dacă treceți prin menopauză sau experimentați orice modificări ale nivelului de foame sau ale greutății pe care nu le puteți explica, este o idee bună să consultați un medic pentru a stabili dacă există factori hormonali care joacă un rol.

Foame

Principalul motiv pentru care oamenii mănâncă este reprezentat de senzația resimțită de foame, așa că este de la sine înțeles că, dacă vă este foame, s-ar putea să mâncați în exces și să vă îngrășați. Poate fi foarte dificil să alegeți opțiuni sănătoase dacă sunteți înfometați și aveți chef să mâncați primul lucru care vi se pune în față.

Cum să depășiți acest obstacol

Trucuri, cum ar fi consumul de proteine mai slabe, alegerea carbohidraților cu conținut scăzut de GI, consumul de alimente bogate în fibre și evitarea omiterii meselor pot contribui la controlul foamei și la consumul redus.

Consumul de mai multă apă poate ajuta, de asemenea.

Alimentație și socializare

Mâncarea este o parte importantă a culturii noastre și multe dintre evenimentele noastre sociale se concentrează pe mâncare și băutură. Alimentele la astfel de evenimente nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase opțiuni și dacă mâncați mult sau participați la o mulțime de astfel de petreceri, acest lucru poate avea un impact asupra liniei taliei.

Cum să depășiți acest obstacol

Înainte de a ieși, încercați să serviți o masă sau o gustare sănătoasă, astfel încât să nu muriți de foame când ajungeți la eveniment și, prin urmare, este mai puțin probabil să vă bucurați de opțiuni nesănătoase. Asigurați-vă că nu stați niciodată prea aproape de mesele cu mâncare la petreceri, deoarece este posibil să tot mâncați fără să vă gândiți și evitați alimentele extra inutile, cum ar fi pâinea, atunci când luați masa.

Alternarea unei băuturi alcoolice cu apă sau a unei alte băuturi cu conținut scăzut de calorii poate fi, de asemenea, de ajutor în reducerea aportului total de energie.

Alimentație inconștientă

A mânca fără să fiți atenți vă poate determina să vă îngrășați în timp și poate că nici nu vă dați seama că o faceți. Mâncatul în timp ce faceți alte lucruri și când nu vă este foame sunt motive clasice pentru care oamenii au dificultăți în menținerea unei greutăți sănătoase, mai ales dacă cred că mănâncă sănătos.

Cum să depășiți acest obstacol

Încercați să eliminați distragerile atunci când mâncați, evitând să vă uitați la televizor sau să folosiți computerul în timp ce mâncați. Acest lucru vă va permite să fiți mai conștienți de ceea ce mâncați și veți fi mai conștienți de momentul în care stomacul este suficient de plin.

Păstrarea unui jurnal alimentar poate fi, de asemenea, o idee benefică, deoarece acest lucru va evidenția mai exact de unde provin caloriile suplimentare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *