Cum să mâncați sănătos cu un buget limitat

Cumpărarea pachetelor mai mari de alimente este, în general, o opțiune mai ieftină, ceea ce înseamnă că economisiți bani pe termen lung. Aceasta este o modalitate excelentă de a cumpăra alimente care se mențin pentru mult timp, cum ar fi pastele uscate, conservele și cerealele.

Pentru cele mai eficiente economii, îndreptați-vă atenția către un magazin specializat în achiziții la vrac, cum ar fi unul conceput pentru catering sau afaceri.

Rețineți că, deși porțiile de alimente ambalate individual, cum ar fi fructele uscate și nucile, sunt convenabile pentru cutiile de prânz sau ca gustări luate pe fugă, ele tind, de asemenea, să fie mult mai scumpe per porție decât pungile mai mari. Pentru a evita acest lucru, cumpărați pachete mai mari și porționați-le singuri folosind pungi speciale sau caserole mici.

Folosiți ingrediente ieftine pentru a face preparatele mai bune

Carnea, păsările de curte și peștele tind să fie unele dintre cele mai scumpe alimente de cumpărat, așa că puteți să apelați la ingrediente mai ieftine pentru a adăuga volum și gust. Lintea, fasolea și legumele tăiate sau rase sunt accesibile ca prețuri și pot fi adăugate la feluri de mâncare diverse.

Nu numai că veți observa foarte puține diferențe de gust, dar veți economisi și bani, și veți adăuga fibre și alți nutrienți în mâncare, în timp ce veți reduce conținutul de grăsimi saturate.

O altă modalitate de a economisi bani pe proteine este de a cumpăra bucăți de carne mai ieftine și de a le găti mai mult timp pentru a obține o textură și o aromă mai bune.

Cumpărați din piețele locale

Deși unele piețe la modă tind să fie scumpe și pline de produse organice și artizanale, piețele fermierilor locali sunt adesea cel mai bun loc pentru a obține fructe și legume ieftine. De asemenea, este adesea posibil să găsiți adevărate chilipiruri, de exemplu legume cu coaja ușor afectată, care sunt încă perfect bune de mâncat, dar nu sunt atât de plăcute pentru ochi.

Astfel susțineți comunitatea și probabil că veți obține produse mai proaspete și mai gustoase decât la supermarket.

Cumpărați produse de sezon

Produsele proaspete care sunt în sezon sunt, în general, cea mai ieftină opțiune, în timp ce au și gustul cel mai bun. Fiți flexibili când mergeți la magazin și adaptați-vă mesele în funcție de ceea ce este ieftin și bun, mai degrabă decât să cumpărați ingrediente scumpe pentru a se potrivi unei anumite rețete.

Folosiți congelatorul

Preparând porții mari de mese ieftine, cum ar fi chilli sau paste și porționându-le individual, puteți evita nevoia de a cumpăra mese congelate scumpe, care pot conține o mulțime de ingrediente nesănătoase și foarte procesate.

Congelarea resturilor este o modalitate excelentă de a evita risipa și de a economisi bani mai târziu, la fel ca și cumpărarea de legume congelate. Acestea sunt adesea mai hrănitoare decât cele proaspete, deoarece sunt congelate direct după culegere, mai degrabă decât să petreacă timp în transport și depozitare. Legumele congelate se mențin pentru mult mai mult timp, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aruncați niciodată mâncarea.

Planificați din timp

Este adesea ușor să optați pentru o alternativă de mâncare nesănătoasă sau costisitoare atunci când timpul este scurt, așadar, organizați-vă și economisiți atât timp, cât și bani.

Elaborați un plan pentru mesele săptămânii, astfel încât să cumpărați doar ceea ce aveți nevoie și să încercați să faceți cumpărături o dată pe săptămână, mai degrabă decât să mergeți la magazin ori de câte ori aveți nevoie de ceva, deoarece acest lucru tinde să se dovedească a fi mai costisitor.

Umpleți congelatorul cu mese individuale și asigurați-vă că aveți la dispoziție o mulțime de opțiuni sănătoase de gustări, cum ar fi fructe sau nuci, pentru a vă ajuta să vă încadrați într-un buget limitat.

Alegeți mai multe opțiuni vegetariene

După cum s-a menționat anterior, proteinele animale, cum ar fi carnea, puiul și peștele, sunt adesea cele mai scumpe produse alimentare. Mâncând mai multe alternative vegetariene, cum ar fi leguminoasele, tofu și semințe, veți economisi bani, deoarece acestea sunt în general mai ieftine. Acest lucru vă poate ajuta și sănătatea, deoarece veți mânca mai puține grăsimi saturate, mai multe fibre și o gamă mai largă de nutrienți.

Feriți-vă de economiile false

Deși, în general, este mai ieftin să cumpărați la vrac, este, de asemenea, important să vă amintiți că acest lucru este cu adevărat rentabil numai dacă veți mânca tot ceea ce cumpărați. Dacă este vorba de un aliment cu o durată scurtă de valabilitate, care este probabil să se strice înainte de a avea șansa de a-l mânca, poate fi vorba de o economie falsă, situație în care este mai rentabil să cumpărați o cantitate mai mică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *