Cum să găsiți timp pentru exerciții fizice

Atunci când vine vorba de efectuarea exercițiilor fizice, cu siguranță suntem foarte creativi în a inventa scuze pentru a amâna. Însă scuzele nu sunt deloc benefice, poate că pe moment ne simțim bine că nu trebuie să depunem efort într-o zi, dar a doua zi cel mai probabil vom regreta această decizie. Putem găsi întotdeauna timp pentru a face mișcare, doar că uneori trebuie doar să depunem mai mult efort pentru a îl găsi.

Treziți-vă cu 15 minute mai devreme dimineața

Chiar dacă ați prefera să mai dormiți încă puțin dimineața, 15 minute nu sunt chiar atât de multe pentru a face o diferență majoră cu privire la orele necesare de somn pe noapte, însă pot contribui cu adevărat la obiectivele dumneavoastră de fitness. Nu trebuie să depuneți foarte mult efort dacă nu simțiți, pot fi de ajuns câteva întinderi pentru a vă trezi mușchii și câteva exerciții de tip cardio, ori o plimbare la pas grăbit. Desigur, acesta nu este un antrenament complet, dar este un început promițător.

Închideți televizorul după-amiaza

Pentru majoritatea oamenilor care lucrează între orele 09:00-17:00, cel mai bun moment pentru antrenament este după-amiaza după muncă. Cu toate acestea știm că acest lucru nu este atât de ușor realizabil, mai ales atunci când sunt și copii în casă, ori dacă sunteți obișnuiți să vă relaxați stând pe canapea, uitându-vă la televizor sau gătind cina etc. Însă cu puțin efort și organizare, puteți să vă acordați 35-40 de minute când ajungeți acasă pentru a efectua un antrenament.

Emisiunea TV preferată este după-amiaza? Înregistrați-o și urmăriți-o noaptea înainte de culcare. Trebuie să vă ajutați copiii la teme? Lăsați-i pe ei să le înceapă și dumneavoastră veți interveni puțin mai târziu. Trebuie să gătiți cina? Preparați-o cu o seară înainte.

Setați un memento pe telefon

Tratați-vă sesiunile de antrenament ca întâlniri reale pe care nu le puteți rata. Planificați din timp data/ora când doriți să faceți mișcare fizică și creați un memento pe telefon.

Când aveți o programare la medicul dentist, găsiți întotdeauna timpul necesar, așadar, tratați-vă programările de antrenament în același mod. Lăsați scuzele în urmă și respectați-vă programul.

De asemenea, puteți utiliza aceste memento-uri ca pe o modalitate de a vă urmări progresul și de a evalua rezultatele pe o perioadă de timp.

Divizați antrenamentul în sesiuni mai mici

Nu trebuie să vă antrenați timp de 45 de minute continue pe zi. Dacă nu aveți 45 de minute legate libere, atunci puteți încerca să vă împărțiți sesiunile în câte 3, fiecare având, astfel, 15 minute. Poate fi mai ușor să găsiți 15 minute libere dimineața, după-amiaza și seara. Ori puteți găsi orice tip de combinație care se potrivește în programul dumneavoastră, important este să încercați să profitați de orice timp liber.

Diverse studii de cercetare arată că antrenamentele scurte, răspândite pe parcursul zilei pot fi la fel de eficiente ca antrenamentele mai lungi în ceea ce privește sănătatea inimii și pierderea în greutate.

Stabiliți o întâlnire cu un prieten

A avea pe cineva cu care să faceți mișcare are multe beneficii, dar este, de asemenea, o modalitate excelentă de a pune un stop scuzelor. Când stabiliți o oră de întâlnire cu un prieten pentru o sesiune de jogging sau un curs de fitness, este mai probabil să mergeți, mai degrabă decât să vă dezamăgiți partenerul de antrenamente. Este motivant și plin de satisfacții și vă poate menține activi și productivi în timpul perioadelor dificile.

Alegeți ceva ce vă place

Acest lucru este foarte important din două motive. Mai întâi, dacă vă plictisiți atunci când vă antrenați sau când mergeți la sală, nu veți încerca niciodată din greu să găsiți timp pentru asta și veți găsi întotdeauna scuze. În al doilea rând, atunci când alegeți ceva ce vă place, veți rămâne motivați pentru mai mult timp și, astfel, veți putea obține rezultatele dorite.

DVD-urile cu antrenamente nu sunt singurele soluții, puteți merge la cursuri de Zumba, Pilates sau Yoga și să obțineți rezultate în timp ce vă simțiți bine.

Este mai ușor decât credeți

Nu supraestimați efortul necesar pentru a găsi 30 de minute pe zi pentru exerciții. Puteți găsi 10 minute libere dimineața și 20 de minute după-amiaza. Deschideți-vă calendarul și creați-vă programul pentru următoarele 2 săptămâni, va dura doar 5 minute! Fiți creativi cu programul dumneavoastră și amintiți-vă întotdeauna motivele reale pentru care vă doriți ca acest lucru să se întâmple indiferent de orice obstacole ar putea apărea în cale.

Rămâneți activi pe tot parcursul zilei

Nu așteptați până la sesiunea programată pentru a face mișcare. Rămâneți activi pe tot parcursul zilei mergând în pauzele de prânz, folosind scările și nu liftul și, în general, angajându-vă în orice activitate care necesită mișcare. Nu numai că veți arde mai multe calorii, dar vă veți pregăti și mușchii pentru sesiunea programată care urmează.

Combinați activitățile și folosiți-vă timpul eficient

Combinarea diferitelor activități vă poate ajuta să vă folosiți mai eficient timpul. De exemplu, dacă aveți copii mici de îngrijit, puteți:

– Să găsiți o sală de sport cu loc de joacă pentru copii
– Să găsiți un centru sportiv sau de agrement unde copiii se pot juca sau pot face alte activități (cu un supraveghetor) în timp ce dumneavoastră vă antrenați.
– Să angajați o bonă pentru 45 de minute (de două ori pe săptămână).

În timp ce sunteți acasă puteți:

– Să vă uitați la televizor și să alergați pe bandă sau să folosiți orice alt echipament de gimnastică acasă.
– Să vă ocupați de grădină sau unele treburi casnice care presupun mai mult efort, cum ar fi să spălați geamurile. Studiile arată că puteți arde până la 150-170 de calorii pe oră atunci când efectuați activități casnice.
– Faceți genuflexiuni sau alte exerciții în timp ce gătiți (aici vă puteți exersa creativitatea pentru a găsi exerciții care să se potrivească contextului).

Stabiliți-vă prioritățile

La sfârșitul zilei, dacă doriți să găsiți timp pentru a efectua exerciții fizice, o veți face. Dacă este important pentru dumneavoastră, puteți găsi timp pentru a face sport indiferent de ce întâmplă. Nu există modalități magice de a genera mai mult timp, o zi are 24 de ore și este de datoria fiecăruia să își seteze corect prioritățile, astfel încât ziua de mâine să fie mai bună decât cea de azi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *