Cum să evitați supraalimentarea în timp ce sunteți la birou
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cum să evitați supraalimentarea în timp ce sunteți la birou

Adevărul absolut este că uneori dietele de slăbit sunt destul de greu de urmat și respectat. Tentațiile sunt peste tot în jurul nostru, iar anumite obieceiuri alimentare sunt mai greu de combătut decât altele, mâncatul excesiv la locul de muncă fiind unul dintre ele.

Chiar dacă poate fi destul de dificil să vă abțineți de la comportamentele alimentare care vă sabotează eforturile de slăbit, atunci când sunteți la muncă, nu trebuie să intrați în panică, deoarece întotdeauna există soluții. De exemplu, cu ajutorul acestor sfaturi eficiente, dar simple, puteți evita alimentația excesivă atunci când sunteți la birou.

Gustări sănătoase

Amenințarea obișnuită a dietei: borcanul cu fursecuri. Totuși, astfel de amenințări pot veni sub diferite forme, nu este necesar să fie vorba doar de fursecuri, și gogoșile, tortul, ciocolata etc. intră în discuție, pentru că toate se încadrează în aceeași categorie.

Momentul cel mai obișnuit în care puteți ceda în fața acestor delicii constă în pauza de cafea ori orice altă băutură caldă serviți în mod normal atunci când sunteți la birou, sau chiar în momentul în care abia ajungeți la muncă.

Cum combateți acest obicei? Prin gustări sănătoase. Luați o gustare alternativă în geantă. Optați pentru fructe proaspete sau uscate și nuci, pentru a vă satisface pofta de zahăr. Unele fructe pot fi destul de dulci și la fel de gustoase (mai ales dacă sunt de sezon) și pot reprezenta o gustare sănătoasă, cu un conținut scăzut de calorii și plină cu vitamine.

Încercați câteva căpșuni (sau orice fructe de pădure) cu o lingură de iaurt și puțină miere. Sau pur și simplu serviți o banană, ori o mână de fructe uscate și nuci (încercați să nu consumați prea mult din acestea, deoarece sunt foarte bogate în calorii).

Stați departe de tentații

Dacă la birou aveți un loc anume, special destinat pentru prepararea ceaiului și a cafelei, unde puteți găsi, de asemenea, și toate dulciurile, biscuiții, ciocolata etc., depozitate de colegi, puteți apela la un truc foarte simplu. Pur și simplu nu mergeți în zona respectivă, iar astfel vă veți putea abține de la toate tentațiile care sunt acolo.

Alternativ, utilizați camera personalului pentru a vă prepara o băutură caldă sau aduceți-o într-o cană de călătorie de acasă. Rămâne fierbinte ore întregi și vă poate economisi și niște bani.

Fiți pregătiți

Vă puteți prepara prânzul de acasă și să îl împachetați într-o caserolă pentru a îl servi la muncă, în pauză. Restaurantele și magazinele nu au de obicei cele mai sănătoase opțiuni sau unele special destinate unei diete, iar, în plus, dacă urmați un anumit plan de dietă, poate fi greu să găsiți exact ceea ce trebuie să mâncați într-un local.

Mai mult de atât, este ușor să nu controlați porția din farfurie sau să cedați și unui desert, ori să serviți un rulou de pâine cu unt (sau mai multe), în timpul mesei.

Așadar, cel mai simplu este să vă aduceți prânzul cu dumneavoastră, astfel controlând și ingredientele, dar și cantitatea servită, pentru a fi cât mai în acord cu planul dumneavoastră de dietă. Iar ca bonus, cel mai probabil veți economisi și bani.

Cel mai ușor este să pregătiți totul din noaptea precedentă. În acest fel, nu trebuie să vă grăbiți dimineața. O idee bună este să păstrați o parte din ceea ce ați gătit cu o seară înainte, pentru masa de prânz.

Nu mâncați în fața biroului, luați-vă o pauză de prânz corespunzătoare

Două aspecte importante aici: în primul rând, nu stați în fața biroului atunci când mâncați, iar, în al doilea rând, rezervați-vă un timp optim necesar pentru a servi masa de prânz. Evitați să mâncați ceva pe fugă în fața computerului.

Acesta este probabil cel mai simplu mod de a mânca în exces, deoarece nu vă concentrați asupra a ceea ce sau cât mâncați. Dacă nu aveți timp, luați-vă măcar 10 minute, dar asigurați-vă că sunt rezervate doar prânzului.

Găsiți un coleg pe care să vă puteți baza

Sprijinul celor din jur este important atunci când încercați să pierdeți în greutate. Studiile sugerează că persoanele care au sprijin din partea apropiaților, tind să slăbească mai mult și să mențină greutatea la distanță ulterior pentru mai mult timp.

Chiar dacă nu țineți o dietă ca atare, nu v-ar putea ajuta un coleg prin a vă susține eforturile de slăbire?Aveți un prieten sau un coleg de serviciu care vrea să slăbească sau să încerce să se mențină în formă?

Alăturați-vă forțele și susțineți-vă reciproc pentru a servi prânzuri sănătoase, evitând dulciurile, biscuiții etc.

Atunci când simțiți că tentațiile devin prea puternice pentru a le rezista, puteți vorbi unul cu celălalt pentru a vă ajuta reciproc să stați departe de ele.

Prânz de afaceri inteligent

Pentru mulți, mersul la muncă presupune călătorii regulate sau numeroase prânzuri de afaceri. Respectarea unui plan de slăbire sau chiar simpla evitare a supraalimentării se poate dovedi a fi o muncă grea.

Fiți pregătiți! Și nu, asta nu înseamnă să vă aduceți propriul prânz la pachet la o întâlnire de afaceri. Dacă călătoriți într-un anumit loc, încercați adesea să găsiți câteva locuri/restaurante care să furnizeze și alegeri mai sănătoase. Majoritatea localurilor au detalii despre meniurile lor sau despre serviciile pe care le oferă, disponibile pe internet, astfel încât să puteți să vă puteți informa în avans.

Chiar dacă nu găsiți ceva în meniu, îi puteți contacta oricând și să întrebați dacă ar putea să satisfacă nevoile dumneavoastră alimentare. Veți fi surprinși, dar o mulțime de localuri sunt dispuse să vă ofere alternative sau să prepare ceva care nu este în meniu, mai ales dacă știu că veți merge des.

În cele din urmă, căutați opțiuni mai sănătoase în meniu. Optați pentru salată sau serviți o friptură/pui la grătar etc. cu legume și salată, în loc de cartofi prăjiți sau paste cu sos. Săriți peste antreuri sau serviți unul de dimensiuni mici (evitați sosurile, grăsimile prăjite) și omiteți desertul. Întotdeauna există o opțiune sau o combinație mai sănătoasă în meniu.

Fără stres

Fie că este la locul de muncă sau acasă, stresul poate fi responsabil pentru supraalimentare; nu numai în ceea ce privește cantitatea, ci și în ceea ce privește și caloriile.

Este un lucru obișnuit când ne simțim stresați să apelăm la mâncare de confort, ciocolată, dulciuri și mâncăruri prăjite. Un truc bun este să încercați să vă detensionați; acest lucru va fi benefic pe termen lung și pentru sănătatea dumneavoastră.

Nu este mereu posibil să alergați la un masaj în pauza de prânz, însă puteți încerca anumite trucuri. De exemplu, o plimbare rapidă sau niște exerciții de respirație timp de 5 miute, vă pot relaxa cu succes atunci când sunteți la muncă.

Nu săriți peste micul dejun

Este foarte simplu, dacă lăsați senzația de foame să se acutizeze, veți mânca tot ceea ce veți prinde în cale atunci când va veni momentul.

Micul dejun poate fi o masă importantă în orice zi. Deși întârzierea servirii micului dejun dimineața poate fi o tehnică bună pentru îmbunătățirea arderii grăsimilor, omiterea lui completă, doar va duce la încetinerea metabolismului, iar până la ora prânzului, deja veți muri de foame.

Două lucruri obișnuite se pot întâmpla aici:

a) Serviți tot felul de biscuiți, gustări și chipsuri pentru a rezista dimineții.

b) Veți fi foarte înfometați la ora prânzului și veți servi un prânz mare, plin de grăsimi și calorii.

Dacă nu dispuneți de prea mult timp dimineața pentru a servi micul dejun, asigurați-vă că îl serviți imediat cum ajungeți la muncă. Cel mai indicat ar fi să aveți un mic dejun împachetat de acasă și să evitați produsele de patiserie sau sandvișurile prea bogate în calorii.

Încercați să îl pregătiți din noaptea precedentă sau alegeți opțiuni mai sănătoase, cum ar fi cereale pentru micul dejun, ouă poșate, iaurt și muesli sau fructe etc.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tavă cu pești ce urmează să fie preparați la cuptor

5 alimente care-ți mențin silueta

Este important să ai o dietă controlată, atunci când vrei să-ți menții silueta. Unele alimente pot să te ajute să-ți menții dimensiunea taliei, iar altele