Cum să evitați creșterea în greutate în vacanță

Cum să evitați creșterea în greutate în vacanță

Când sunteți în vacanță, există tendința ca dieta normală și regimul de exerciții fizice să fie date deoparte, în timp ce vă relaxați și răsfățați. De asemenea, este normal să beți mai mult alcool, să mâncați mai mult la restaurante și să faceți alegeri mai puțin sănătoase în numele degustării de alimente sau băuturi locale.

Nu numai că obiceiurile alimentare în vacanță sunt adesea slabe, dar este destul de obișnuit să petreceți întreaga vacanță întinși la soare, la plajă sau lângă piscină, arzând foarte puține din excesul de calorii pe care le consumați.

Din aceste motive, deși vacanțele pot să nu fie de lungă durată, vă pot lăsa un exces de kilograme nedorite pentru care trebuie să munciți din greu pentru a le elimina după încheierea vacanței. Pentru a evita acest exces de greutate și a reveni din vacanță arătând chiar mai bine decât atunci când ați plecat, iată câteva indicii utile.

Alegeți-vă îngăduințele cu înțelepciune

Când plecați în vacanță departe de casă, în special într-o țară străină, poate fi tentant să renunțați la orice autocontrol și să vă bucurați de delicatese locale, că cine știe când veți avea șansa să le încercați din nou.

Este perfect rezonabil să doriți să încercați tot ce un loc are de oferit în ceea ce privește mâncarea, dar dacă doriți să evitați creșterea în greutate, trebuie să alegeți cu înțelepciune când să vă răsfățați.

Pentru a face acest lucru, este important să vă asigurați că tot ceea ce mâncați este de cea mai bună calitate posibilă. Dacă aveți de gând să consumați un exces de calorii, la fel de bine puteți încerca măcar să îl faceți să merite.

Odată ce ați decis care sunt indulgențele sau deliciile care merită cel mai mult, răsfățați-vă. Cu toate acestea, pentru a contracara această îngăduință, asigurați-vă că alegeți o masă mai sănătoasă mai târziu în timpul zilei.

De exemplu, dacă atracția produselor de patiserie din Paris este prea puternică pentru a rezista, serviți un astfel de produs la micul dejun, din cea mai bună sursă posibilă, apoi încercați să economisiți câteva calorii mai târziu alegând o opțiune mai ușoară de prânz, cum ar fi o salată.

Mergeți cu bicicleta sau pe jos

Dacă mâncați puțin mai mult decât de obicei în vacanță este în regulă atâta timp cât ardeți caloriile suplimentare, iar vizitarea obiectivelor turistice pe jos sau cu bicicleta este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Mai degrabă decât să luați autobuze sau metroul, propuneți-vă să explorați locul pe care îl vizitați prin una dintre aceste două metode. Veți vedea mai multe, veți economisi bani și veți arde multe calorii fără să vă dați măcar seama.

Împărțiți mesele cu altcineva

Vacanțele pot însemna adesea că mâncați mult mai mult decât de obicei, iar porțiile de servire de la restaurante sunt adesea mai mari decât ați mânca acasă. Restaurantele urmăresc să vă satisfacă papilele gustative, mai degrabă decât să vă mențină greutatea, astfel încât mesele sunt adesea mult mai bogate în grăsimi și calorii.
Pentru a minimiza daunele și a încerca tot ceea ce v-ați dori, poate fi benefic să împărțiți o masă cu cineva. Împărțirea unui platou și a unei salate este o modalitate excelentă de a economisi calorii și bani.

Comandați porții mai mici

Ca și în cazul împărțirii meselor, comandarea porțiilor mai mici poate fi o modalitate bună de a reduce caloriile din mesele de la restaurant. Comandați un aperitiv ca fel principal sau acolo unde este posibil comandați porțiile pentru copii. În acest fel, veți putea să testați tot ceea ce este oferit și să nu ratați nimic și probabil veți descoperi că dimensiunea mai mică este oricum mai mult decât suficientă.

Zile fără alcool

Vacanțele pot aluneca adesea într-o ceață de cocktail-uri, vin și bere, dar consumul de mult alcool în fiecare zi poate avea un impact uriaș asupra greutății dumneavoastră, dacă sunteți în vacanță mai mult de câteva zile.

Încercați să aveți zile fără alcool sau, cel puțin, zile în care beți mai puțin, vă veți simți mai bine și a doua zi! Pentru a reduce alcoolul fără prea mult impact, încercați să separați băuturile alcoolice de opțiunile nealcoolice, preferabil cu conținut scăzut de calorii.

Self-catering

Vacanțele în sistem self-catering sunt o modalitate excelentă de a rămâne în control asupra a ceea ce mâncați. Într-un restaurant, deși puteți face alegeri mai sănătoase, totuși nu aveți de unde să știți exact ce este într-un preparat și, de obicei, nu puteți spune cu exactitate câte calorii are.

Alegerea unui spațiu de cazare care să ofere facilitățile pentru a vă găti mâncarea vă oferă controlul necesar asupra a ceea ce mâncați și în ce cantitate și, de asemenea, economisește o mulțime de bani, mai ales dacă aveți o familie mai numeroasă.

Nu uitați, asta nu înseamnă să ratați specialitățile locale. Puteți cumpăra în continuare produse locale, cum ar fi brânză, carne și vin și le puteți prepara acasă.

Alegeți vacanțe active

O modalitate excelentă de a evita creșterea în greutate în timpul vacanței sau, eventual, chiar de a pierde puțin, este alegerea unei vacanțe active. Ciclismul, alpinismul, sporturile acvatice, schiul sau drumețiile sunt toate activități excelente care pot fi combinate cu o vacanță și au bonusul suplimentar de a arde mult mai multe calorii decât stați la plajă.

Petrecerea unei zile în aer liber efectuând activități care ard calorii poate face ca masa bună, paharul de vin și atmosfera relaxată să fie și mai plăcute la sfârșitul zilei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *